Če bi Microsoft izdeloval dvigala …
Ko pritisnete na gumb, vas bi dvigalo vprašalo “ali ste prepričani”. Lahko bi ga uporabljali samo ljudje težki točno 74 kg, ker bi bil to Microsoftov standard. V primeru težav bi se pojavljala sporočila kot so…
– Dostop do nadstropja ni mogoč. Morda je preveč gneče ali pa vrata ne ustrezajo standardom. Poskusite kasneje.
– Nadstropje ne obstaja. Preverite, če številka gumba ustreza željenemu nadstropju.
– Prosimo počakajte do konca procesa preden zapustite dvigalo.
Prikazovalnik bi vam delil nasvete dneva tipa…
– Ste vedeli, da se vrata lažje zapirajo, če ne stojite med njimi.
– Če ne ležite na tleh, se z vami lahko pelje več ljudi.
– Če ne marate gneče v dvigalu jejte več fižola.
Microsoft bi seveda ostal lastnik dvigala. Uporabniki bi dobili samo licence. Microsoftova dvigala so narejena za 14 nadstropij. Če stavba nima dovolj nadstropij, jih je potrebno dozidati. Za pomoč bi lahko poklicali na Microsoftovo 080 številko vsak dan od 8 do 20, razen nedelje in praznikov. Pogovor bi verjetno tekel v tej smeri:
MS: Dobrodošli pri Microsoftu, moje ime je Billy iz sektorja za pomoč strankam. Kako vam lahko pomagam?
Stranka: Ujet sem v dvigalu.
MS: Ste res ujeti v dvigalu? Ali dvigalo ne deluje?
Stranka: Kako naj vem?
MS: Ali svetijo oranžne lučke na stikalih?
Stranka: Ne, nič ne vidim.
MS: Ste v dvigalu sami?
Stranka: Sam sem.
MS: Ali tehtate manj kot 480 kg.
Stranka: Eh… Mislim da.
MS: Lahko zapustite dvigalo?
Stranka: Ne. Vrata so zaprta.
MS: Ste shranili nadstropje v katerega ste hoteli? Če si ga niste boste morali ponovno pritisniti na gumb, ko bo dvigalo delovalo.
Stranka: Nisem, vendar sem si ga zapomnil.
MS: Dobro. Katero verzijo imate:
Stranka: A? Na začetku leta je bil zgrajen.
MS: A tako. Veste, v tej verzije je hrošč. Vrata odprite z zunanje strani, potem boste svobodni. Nato poiščite Microsoftovega prodajalca, da vam nadgradi dvigalo z ustreznimi gonilniki, tako da boste lahko prišli do želenega nadstropja. Lep dan vam želim.