Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Če bi se l. 1991 ponovilo l. 1941??

Če bi se l. 1991 ponovilo l. 1941??

In kako TI veš kaj hočejo VSI slovenci danes, ko se tako nesebitno trudiš za njihovo dobrobit??? In ne se izfgovarjat na volilni rezultat, ker prvič udeležba ni bila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in drugo tvoj favorit in anti favorit sta bila zelo zelo izenačena tako da to ni bila volja večine za katero se ti tako vehementno zavzemaš.

Več ti bom pa komentiral zvečer.[/quote]

danes naj bi imeli demokracijo, vsi ki so želeli so odšli na volitve in ja večina je izbrala novo oblast, pa če ti je prov al pa ne.

kako pa ti veš kdo je bil moj favorit, a???

vem pa da si želijo več kot so dobili in več kot jim je bil sposoben dat JJ in njegova vlada, zaslužijo si vsaj enakopravnega obravnavanja in delitev prigaranega uspeha te države, pa so jo dobili, hja?:)))

In kako TI veš kaj hočejo VSI slovenci danes, ko se tako nesebitno trudiš za njihovo dobrobit??? In ne se izfgovarjat na volilni rezultat, ker prvič udeležba ni bila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in drugo tvoj favorit in anti favorit sta bila zelo zelo izenačena tako da to ni bila volja večine za katero se ti tako vehementno zavzemaš.

Več ti bom pa komentiral zvečer.[/quote]

danes naj bi imeli demokracijo, vsi ki so želeli so odšli na volitve in ja večina je izbrala novo oblast, pa če ti je prov al pa ne.

vem pa da si želijo več kot so dobili in več kot jim je bil sposoben dat JJ in njegova vlada, zaslužijo si vsaj enakopravnega obravnavanja in delitev prigaranega uspeha te države, pa so jo dobili, hja?:)))[/quote]

Pa ti nimaš razjasnjenih pojmov kaj je večina. Pojdi nazaj v OŠ se boš mogoče kaj novega naučila.

vem pa da si želijo več kot so dobili in več kot jim je bil sposoben dat JJ in njegova vlada, zaslužijo si vsaj enakopravnega obravnavanja in delitev prigaranega uspeha te države, pa so jo dobili, hja?:)))[/quote]

Pa ti nimaš razjasnjenih pojmov kaj je večina. Pojdi nazaj v OŠ se boš mogoče kaj novega naučila.[/quote]

kaj je večina, matematično 50,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, a je tako, ampak v našem sistemu je to veliko manj, toliko da dobi mandat za sestavo vlade, kajneda?:)))

hehehe, pred 4 leti smo vriskali da je JJ dobil večino, danes pa jokcamo ker je ni dobil, hja čudno, kako si pravila in pojme radi prikrojimo!!!:)))

Pa ti nimaš razjasnjenih pojmov kaj je večina. Pojdi nazaj v OŠ se boš mogoče kaj novega naučila.[/quote]

kaj je večina, matematično 50,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, a je tako, ampak v našem sistemu je to veliko manj, toliko da dobi mandat za sestavo vlade, kajneda?:)))

hehehe, pred 4 leti smo vriskali da je JJ dobil večino, danes pa jokcamo ker je ni dobil, hja čudno, kako si pravila in pojme radi prikrojimo!!!:)))[/quote]

Velika razlika je med večino ali največ glasov. Isto je bilo tudi z Janšo, tudi on je dobil le največ glasov. Vlado ki jo je in jo tudi sedaj sestavlja Pahor pa imata večino glasov v paralamentu. Nauči se uporabljati pravilne pojme.

kakorkoli, narod se je odločil za novo politiko in pika!:)))

samo da imaš prav in klicaj.

samo da imaš prav in klicaj.[/quote]

hehehe, tale gofla mi je pa kar všeč !:))))

samo da imaš prav in klicaj.[/quote]

hehehe, tale gofla mi je pa kar všeč !:))))[/quote]

Hvala, a prej ti pa nisem bil všeč?

Ni rečeno, da se vsak postavi na stran svojega naroda. Lep primer imamo v domobrancih, ki so se postavili na stran nemškega naroda in ne slovenskega.

To je klasično izdajstvo svojega naroda.Pokvarjeno totalno.

Saj že ime pove: DOMoBRANCI, ne? Kot BRANITELJI DOMA.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Ja branili so ne vem katere domove?Švabske

hehehe, tale gofla mi je pa kar všeč !:))))[/quote]

Hvala, a prej ti pa nisem bil všeč?[/quote]

seveda si, a nisi opazil, največkrat sem tebi odgovorila, ampak tale goflica- gofeljček, mi je pa še bolj, vsaj kar se nicka tiče!:)))

seveda si, a nisi opazil, največkrat sem tebi odgovorila, ampak tale goflica- gofeljček, mi je pa še bolj, vsaj kar se nicka tiče!:)))[/quote]

IZDAJALKA !!!
Men si rekla , da sem ti pa jaz všeč !!

Ni rečeno, da se vsak postavi na stran svojega naroda. Lep primer imamo v domobrancih, ki so se postavili na stran nemškega naroda in ne slovenskega.[/quote]

Eh. To sploh ni res. V bistvu je obratno, samo cel svet jih je narobe razumel.

seveda si, a nisi opazil, največkrat sem tebi odgovorila, ampak tale goflica- gofeljček, mi je pa še bolj, vsaj kar se nicka tiče!:)))[/quote]

IZDAJALKA !!!
Men si rekla , da sem ti pa jaz všeč !![/quote]

hahaha, saj si mi tud ti, ampak s tabo se ne morem prerekat, ker sva na isti valovni dolžini (vsaj kar se naše politike tiče), z booskom-gofelčkom se pa mal takole bockicava in pregovaejava, meriva moči, kdo od naju ima bolj prav!:))))

No vsaj nekaj sem zadel.

Ni rečeno, da se vsak postavi na stran svojega naroda. Lep primer imamo v domobrancih, ki so se postavili na stran nemškega naroda in ne slovenskega.[/quote]

Eh. To sploh ni res. V bistvu je obratno, samo cel svet jih je narobe razumel.[/quote]

Ja pred par meseci mi je nekdo razlagal, kako je bil Hitler dober človek, samo da ga svet ni razumel. Seveda je zatrjeval, da so si Židi zaslužili taborišča.
Zdaj pa vidim, da ni edini… žal.
Vidim, da tudi tisti, ki so mu prisegli (slovenski domobranci) so bili napačno razumljeni.
Zdaj mi je pa že bolj jasno, zakaj svoje frustracije tukaj izživljaš. Verjetno je težko, če nihče na svetu ne sprejema tvoje resnice.

Eh. To sploh ni res. V bistvu je obratno, samo cel svet jih je narobe razumel.[/quote]

Ja pred par meseci mi je nekdo razlagal, kako je bil Hitler dober človek, samo da ga svet ni razumel. Seveda je zatrjeval, da so si Židi zaslužili taborišča.
Zdaj pa vidim, da ni edini… žal.
Vidim, da tudi tisti, ki so mu prisegli (slovenski domobranci) so bili napačno razumljeni.
Zdaj mi je pa že bolj jasno, zakaj svoje frustracije tukaj izživljaš. Verjetno je težko, če nihče na svetu ne sprejema tvoje resnice.[/quote]

A to ti meni? Kaj nisi razumel heca ali pa res ne bereš poste pod mojim nickom? Ali pa ti to nisi meni?

Jugonostalgikov je oz. bo vedno manj, ker sedaj odrašča generacija 1985+, ki se ji sanja ne o Titu in podobnih zadevah. Moja prababica (dokler je še živela) je bila velik nostalgik za AvstroOgrsko. No, dandanes ga ne najdeš več junaka, ki bi se mu kolcalo po časih izpred 1. svetovne vojne 🙂 Isto bo z Jugoslavijo, pač gremo naprej, socializem je preživet eksperiment, tako kot fevdalizem.

Kako lahko sploh padete na to, da primerjate dogodke leta 1991 in II.svetovno vojno, ki je trajala 4 leta ?

A, so pol Dražgoše primerljive Holmecu ?
Pro JLA usmerjeni pa domobranci ?
TO pa partizani ?

Hipotetično gledano bi bil leta 1941 “Saj ni res pa je” verjetno pripadnik Črne roke, jaz pa OF.
Dogodkov v letu 1991 jaz ne dojemam kot vojno, šlo je za rožljanje z orožjem.
Takratnemu vodstvu je uspelo preprečiti pravi spopad. Dogodki na Hrvaškem in v Bosni so nam lahko opomin, kam bi nas lahko potegnilo.

Povlekel sem paralelo med interesi posameznih skupin, ki so se in bi se pozicionirale tako, da smo bili blizu ponovitve zgodovine iz l. 1941. Na srečo so bili l. 1991 “zajci” hitro utišani, hkrati pa je bil od zadaj prevelik konsenz v obliki plebiscita, da smo Slovenci skupili vkup ne glede na barvo in opredeljenost, da smo se uprli kot en mož.
Tako so se stvari zaključile v 10 dneh. Na drugi strani pa tudi “okupator” ravno ni imel prevelik strateški interes, da doseže svoje.

Ne vem kje ti vidiš analogijo Dražgoš s Holmcem??
Daj razloži to.

Ha Ha Ha!
Samo zato ker sem proti komunistično opredeljen, sem po vašem takoj ožigosan za domobrančka. Daj napiši, kdaj sem zagovarjal “Belčke”?
Edino in res edino, zaradi česar mi lahko podtikate to oznako, je dejstvo, da izpostavljam en zelo ključen element v VZROKU ZA NASTANEK VAŠKIH STRAŽ.
Pa ti vrla mladenka – veš ti odgovorit kaj je bil tisti tragični vzrok, ker v tvojih zgodovinskih knjigah tega ni.
Ko si boš odgovorila na to vprašanje, ti bo vse jasno zakaj jaz toliko govorim o tem.
Kajti vzrok za nastanek vaških straž in poznejša oborožitev in podreditev teh para-policijskih enot italjanskemu okupatorju sta KLJUČNA razloga za razkol v slovenskem narodu, ki se žal vleče še v današnje dni. Vsi ostali dogodki so bili potem samo še logične posledice teh dveh dejanj.

Torej še enkrat. Kaj je bil po tvojem razlog za nastanek vaških straž??

Hvalabogu so bili naši poveljniki dovolj modri, dea so uspeli miriti strasti, kar na drugi strani ni bilo enako. Res smo jo poceni odnesli, vendar smo bili zelo, zelo blizu “točke brez vrnitve” da nas povleče v pravi spopad.

če lahko jaz odgovorim?

vzrok za nastanek vaških straž je bila strašna propaganda s strani vaških župnikov, ki so bili podrejeni Vatikanu. S svojimi pridigami so strašili vaščane, kako bodo krvoločneži prišli in jih pobili njih in njihove otroke!

Italjani so tem mladim fantom v roke porinili pokalice, ki ne bi zadele niti največjega medveda in jih poslali stražit. Strah se je zaril v ljudi, pa mnogi nikoli niti srečali niso partizanov (takrat je bilo pri nas komunistov le za vzorec).

ja seveda, leta 1991 je največ naredila politika, če bi bila nesposobna, bi ti danes pisal z drugačnimi črkami!

Tu pa se obadva končno ZELO strinjava :-))))
Da politika je bila glavna, toda brez “back-up”a policijskih enot in TO bi pa vseeno sedaj pisali z drugimi črkami.

New Report

Close