Če dedec vsak dan spije dva pira
Ja če res ne čutim nič no. Vem da se sliši čudno pa samo 3x letno kaj spijem, tako po kosilu nič, ampak 3x letno ko, pa prej dosti jem, zato se ne prime, samo to je fora. Če bi na prazen želodec bi bruhala, verjemi mi point je v hrani. Ker kako sem alkoholičarla če 3x na leto kdaj, to ej to, ven pa ne hodim.
[/quote]
Ni point v hrani – ampak volumski procent alkohola na kg telesne teže. Koliko imaš pa kg?
Res je to, ja. Če ne čuti 7dl vina, pa če ima 60kg ali pa 100kg, je nanj presneto dobro navajena – in če taka doza ne daje učinka opitosti bo kmalu rabila še več…..
vino ima v popvprečju med 11 in 13 volumskih procentov alkohola – kar pri 7 dl ( ena steklenica) ni malo za en ženski organizem.
[/quote]
Ni čisto tako, kar ima tudi genetika kar nekaj pri tem. Recimo Azijci so genetsko drugačni od nas in jih alkohol takoj “prime” in so pijani od mnogo manjše količine alkohola kot recimo Evropejci. Čisto mogoče je, da ima ona prilagoditev v drugo smer in se je enostavno ne primer tako hitro, ker je že njena normalna presnova takšna, kakršno ima večina ljudi samo, kadar je njihovo telo prilagojeno na večje količine alkohola.
Gre za redkost, ampak poznam eno dekle, ki je tak fenomen. Pije redko, drobna je, ampak nje se alkohol enostavno ne prime tako, kot bi bilo glede na to pričakovati.
Zmerni pivci se gibamo v družbi zmernih pivcev in alkoholikov….antialkoholiki se pač gibate v družbi antialkoholikov in taka družba je gnila….v vseh pogledih…
[/quote]
In zakaj bi se zmerni pivec gibal v družbi alkoholikov? Ker če je kdo v vseh pogledih gnila družba, so pa to alkoholiki.
Ti si z dvema piroma na dan čez mejo zmernega pitja.
Kaj potem če spije 2 pira?!? Pa saj to ni nič takega, kaj vam je ženske?
[/quote]
Taka ženska ali moški imata težave z alkoholom, sta rada v njegovi družbi, definitivno – ker ga zavestno vsak dan pijejo; da dosežejo učinek, ugodje. Vsak dan pit alkohol pa nekaj pomeni – pa čeprav ti misliš, da sta to samo dva “uboga” perčka…..
https://www.zzzs.si/zdravje/pitje-alkoholnih-pijac.html
https://www.drinkaware.co.uk/selfassessment
http://www.izberisam.org/alkopedija/alko-osnove/merice-alkohola/
Pa kaj bi ti sploh rada, totalno kontrolo? In zaradi enega piva po treningu, bi ga postavila pred vrata?
Po mojem bo prej on tebe pustil zaradi teženja. Lepo te prosim, eno je stalno in prekomerno pitje, drugo je pa pir po treningu.
Verjetno si iz družine, kjer je vladal alkohol? Ker drugače ne vem od kje ti taka netoleranca, do čisto zmernega pitja.
očitno iščeš in rabiš družbo, da ga lahko piješ….
[/quote]
Se motš. Imam tud frende in frendice, ki ne spijejo niti kapljice alkota, niso pa tako zanimivi kot tisti, ki občasno kaj spijejo, jbg, tako je. In če men kdaj paše spit kakšn pir al 2, itak da bom šla vn s takim, ki tud rad spije. Kaj naj takrat s takim, ki mu alko ne diši.
Npr zdej bo vesel december, štanti, kuhančka na pretek, valjda bom šla tja s tistimi, ki tud radi kakšnega spijejo.
Se motš. Imam tud frende in frendice, ki ne spijejo niti kapljice alkota, niso pa tako zanimivi kot tisti, ki občasno kaj spijejo, jbg, tako je. In če men kdaj paše spit kakšn pir al 2, itak da bom šla vn s takim, ki tud rad spije. Kaj naj takrat s takim, ki mu alko ne diši.
Npr zdej bo vesel december, štanti, kuhančka na pretek, valjda bom šla tja s tistimi, ki tud radi kakšnega spijejo.
[/quote]
Kukulele:-)))) A torej se imaš za zanimivo, ker ti zadiši:-))))?
Taka ženska ali moški imata težave z alkoholom, sta rada v njegovi družbi, definitivno – ker ga zavestno vsak dan pijejo; da dosežejo učinek, ugodje. Vsak dan pit alkohol pa nekaj pomeni – pa čeprav ti misliš, da sta to samo dva “uboga” perčka…..
https://www.zzzs.si/zdravje/pitje-alkoholnih-pijac.html
https://www.drinkaware.co.uk/selfassessment
http://www.izberisam.org/alkopedija/alko-osnove/merice-alkohola/
http://www.izberisam.org/alkopedija/alko-osnove/
[/quote]
No, jaz sem naredila te teste in ne, nisem alkoholik, čeprav vsak dan pijem vino. Tako, da, mal se skulirajte. Nismo zmerni pivci krivi, če imate nekateri histeričen odnos do alkohola.
In zakaj bi se zmerni pivec gibal v družbi alkoholikov? Ker če je kdo v vseh pogledih gnila družba, so pa to alkoholiki.
Ti si z dvema piroma na dan čez mejo zmernega pitja.
[/quote]
Alkoholik v bifeju se bo valda usedel z mizo, kjer se pije, ne tam kjer se kofetka…in pivci imamo debate na zelo višji ravni kot antialkoholiki…poznam par primerov…obup…totalno rerazgledani, neprilagodljivi, težaki itd…prid enkrat za našo mizo, pa da vidiš kako se debatira, zganja sarkazem, drka pod mizo, šlata kelnarce itd…
[/quote]
To imaš sama predsodek. V naši družbi. Nas je kar veliko. Polovica jih zmerno pije, polovica nič ali zelo malo, pa se radi družimo med seboj in uživamo. Da, se ti z nekom ne družiš, ker s teboj ne spije kuhančka imaš samo ti predsodek, ker imaš neko blokado v glavi, da s tem človekom ne moreš žurati ali podobno. Torej vedno sebe krivi za nek predsodek, Ne drugega človeka. Poznam veliko ljudi, ki ne spijejo popolnoma nič in so super zabavni, adrenalisnki, simpatični in nasmejani ljudje, ki znajo žurati.
Po treningu spije pir – ker verjetno ima tako skupino prijateljev, za katere je “pičkica” če ne popije piva z njimi :))))
Moj mož po treningu pije kufe ali pa limonado – drugi pa tudi pir. Pa ga nihče zaradi tega postrani ne gleda, nit ne zajebava napirmer. Spoštujejo njegovo odločitev. Še posebno, če vedo, da bo nasledni dan v službi težak, setsanki cel dan ali pa odločanja in mora bit glava tudi spočita , ali pa če gre naslednji dan naprirmer na slubeno pot, pa vozi sam cca 500 km.
Spije pa občasno tudi kak alkohol – na kakšni službeni zadevi ( ko zaključijo kak projekt), ali pa doma , predvsem poleti na terasi, kako dobro IPA pivo med vikendom ( Bevog napirmer),ali pa ob dobrem mesu kak kozarček dobrega vina. Nikoli ne stankava pa cele steklenice naenkrat čez vikend, če se že odpre buteljka. Preostanek dostikrat počaka v hladilniku, pa potem skuham šugo za pašto s tistim vinom, za aromo.
Nikoli pa ne pije tako, da bi moral dnevno neko dozo popit, da bi lahko funkcioniral, bil na obratih, ali pa si doma zvečer odprl z namenom dozo ali dve alkohola, kao za “sprostitev”.
Njegov ventil za sproščanje je naprimer gledanje ameriške NBA košarke. Pa tudi takrat zravenne pije alkohola – raje citruse je
[/quote]
Eno je, da pije kavo ali limonado ali karkoli pač drugega zaradi lastne odločitve, ker mu pri ali drug alkohol pač ne paše. Drugo pa je, da bi namesto tega z veseljem in užitkom ruknil pir, pa ga ne, ker mu baba doma teži.
Alkoholik v bifeju se bo valda usedel z mizo, kjer se pije, ne tam kjer se kofetka…in pivci imamo debate na zelo višji ravni kot antialkoholiki…poznam par primerov…obup…totalno rerazgledani, neprilagodljivi, težaki itd…prid enkrat za našo mizo, pa da vidiš kako se debatira, zganja sarkazem, drka pod mizo, šlata kelnarce itd…
[/quote]
hahahaha daj malo umili, ker te bodo ljudje še resno vzeli.
To imaš sama predsodek. V naši družbi. Nas je kar veliko. Polovica jih zmerno pije, polovica nič ali zelo malo, pa se radi družimo med seboj in uživamo. Da, se ti z nekom ne družiš, ker s teboj ne spije kuhančka imaš samo ti predsodek, ker imaš neko blokado v glavi, da s tem človekom ne moreš žurati ali podobno. Torej vedno sebe krivi za nek predsodek, Ne drugega človeka. Poznam veliko ljudi, ki ne spijejo popolnoma nič in so super zabavni, adrenalisnki, simpatični in nasmejani ljudje, ki znajo žurati.
[/quote]
Kje sm napisala, da se z antialkoholiki ne družm? Se, ni mi pa glih fajn, če grem z njimi na pijačo, oni vsi naročijo sok, jaz bi pa takrat raj pir in da si naročim pir. Ja, se je že zgodil tak primer, pa so potem začele okol govorice ta pa kr pir pije. Jbg, če mi paše, zakaj ne? Če pa komu to ni fajn, naj se odkači od mene in naj si poišče družbo, ki mu odgovarja.
Kje sm napisala, da se z antialkoholiki ne družm? Se, ni mi pa glih fajn, če grem z njimi na pijačo, oni vsi naročijo sok, jaz bi pa takrat raj pir in da si naročim pir. Ja, se je že zgodil tak primer, pa so potem začele okol govorice ta pa kr pir pije. Jbg, če mi paše, zakaj ne? Če pa komu to ni fajn, naj se odkači od mene in naj si poišče družbo, ki mu odgovarja.
[/quote]
Pretiravaš.
Pa kaj vam je 2 pirčka, to je meni čist normalno, včasih dva, včasih pet, včasih teden ali pa dva nič, kakor mi paše, če vem da ne grem več od doma tisti dan jih tudi pet spijem in priznam da ga čutim, nikoli nisem nasilen ali tečen, ne v stanju ko ne pijem nič, niti ko jih spijem toliko da me taxi pripelje, pa moja partnerka tudi enkrat v slabih 20tih letih še ni rekla “kakšen si”, ona pa praktično ne pije, včasih v kakšni družbi kakšen koktelj ali kozarec vina.
Imam pa soseda ki jih pa 5-10 vsak dan popoldne po šihtu, pravi da mu to pripada, no to je pa tudi meni preeč, ker je res vsak dan tako.