Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če dedec vsak dan spije dva pira

Če dedec vsak dan spije dva pira

Ti pa očitno doma ne smeš opletat s svojim jezikom, pa si tuki duška daješ, a ne? :)))
[/quote]

Jaa to je to, doma more bit tiho, tu pa teži pa teži pa teži 🙂

Dobr da si priznala. Pejta raj na kuhanga da bo mir tle.
[/quote]

Jutri bo mir, jutri bo kuhanček party 🙂

Preveč si mi neki postala agresivna. Nisi prej takšna bila, prej si bila več za zafrkancijo. Zgleda je klasični temperament Fužinskih punc prišel na plano, hehe.
[/quote]

Sej sm tud zdej za zafrkancijo, ampak kaj naj s takimi, ki skoz neki težijo.

Jutri bo mir, jutri bo kuhanček party 🙂
[/quote]

Jeeee, jutr pa v center :)))

Sej sm tud zdej za zafrkancijo, ampak kaj naj s takimi, ki skoz neki težijo.
[/quote]
Zdaj še jaz 2 premislim, a ti se javim ali ne, da ne bom še jazt dobil po glavi, hehe.

Jeeee, jutr pa v center :)))
[/quote]

Juutri bo žuuur :)))

[/quote]

Vama je tole smešno? Dejta odrast!

[/quote]

Južna ma deca, kva pa ti? Brez deca boš ostala pol bo jokcanje tle:-)))

Južna ma deca, kva pa ti? Brez deca boš ostala pol bo jokcanje tle:-)))
[/quote]

Če mi ga ne boš ti poiskala?

Zdaj še jaz 2 premislim, a ti se javim ali ne, da ne bom še jazt dobil po glavi, hehe.
[/quote]

Ah kje pa, ti si čist ok, prjazn dečko 😉

Vama je tole smešno? Dejta odrast!
[/quote]

Zakaj? Samo jednom se živi :)))

Ne bom nikogar citirala, ker bi bilo citatov preveč. Privzemite, kot da odgovarjam vsem.

Tisti, ki na dan spije dva pira, sigurno ne izvaja nobene dovolj intenzivne, zahtevne ali redne telesne aktivnosti.* Namreč, dva pira se telesu konkretno poznata. Lahko ste še tako prepričani, da se vas alkohol nič ne prime, ampak na telo vseeno vpliva negativno.

Morda po dveh pirih niste pijani, ampak telo mora še vseeno presnoviti ves zaužiti alkohol in to je zanj obremenitev, ki negativno vpliva na fizično pripravljenost (ne samo tisti dan, ko pijete, ampak tudi še kakšen dan kasneje), regeneracija telesa po športni aktivnosti je bistveno slabša in tako dalje.

Alkohol ima lahko v določenih situacijah tudi pozitiven vpliv in lahko deluje zdravilno. Vendar če ga uživamo v ta namen, je z njim tako kot z Lekadoli in drugimi zdravili – ima tako pozitivne kot negativne vplive in ga je zato potrebno uživati v skladu s priporočili.
Tedenska količina, ki ima lahko tudi nekatere pozitivne učinke (predvsem na srce in ožilje), je od 3-5 meric tedensko. Ena merica pa je 1dl vina, eno malo pivo ali 0,3 dl žganja. Vse, kar je več, ima pa že več negativnih učinkov kot pozitivnih. V slednjem primeru gre že za škodljivo, ne za zdravo in zmerno uživanje alkohola.

Ja, alkohol se pije tudi v družbenih situacijah, kjer pa naj ga itak ne bi spili več kot je priporočen odmerek – zapisan v prejšnjem odstavku.

Alkohol pijemo tudi v situacijah, ko želimo biti opiti. In seveda takrat gre za pijančevanje in škodljivo uživanje z namenom opitosti. Kdor se opija občasno si dolgoročno sicer ne dela ogomne škode, ampak če ima redno potrebo po opijanju, gre pa že za problem. Tako s fiziološkega vidika, kot z vidika odvisnosti. Sevda tudi z vidika vseh ostalih težav, ki jih alkohol z vpivom na vedenje in dojemanje prinaša posamezniku in ljudem v njegovi bližini.

Komentarji dobrodošli. Če oporekate navedenemu, svoje navedbe, prosim, podkrepite z verodostojnim virom. Študij na temo alkohola je več kot dovolj. Hvala.

Opomba:
*Izjema so smučarski skakalci in alpinisti (morda še nekateri drugi športniki), pri katerih je uživanje alkohola pogostokrat preveč prisotno.

Popravek: zgoraj navedene enote se nanašajo na količino alkohola, ki ima potencialno koristne učinke. Zgornja še “neškodljiva” tedenska doza je 14 enot za moške (7 enot za ženske), ob eni priložnosti pitja pa 5 enot za moške in 3 enote za ženske.

Popravek: zgoraj navedene enote se nanašajo na količino alkohola, ki ima potencialno koristne učinke. Zgornja še “neškodljiva” tedenska doza je 14 enot za moške (7 enot za ženske), ob eni priložnosti pitja pa 5 enot za moške in 3 enote za ženske.
[/quote]

A tvoj spije kdaj kej alkohola?

Jaz sem moji lepo povedal ko sva se spoznala, da bom 2x na teden šel s fantini ven in spil kako pivo .. Če ji to ni všeč naj takoj pove in pač ne bova skupaj.. Takega me je spoznala in tak sem bil ji všeč.. Zakaj bi se spreminjal?

Seveda pa pijem v zmernih količinah in nikoli ne vozim pijan. Sem odgovoren!

A tvoj spije kdaj kej alkohola?
[/quote]

Ja, saj ga jaz tudi. Sem že enkrat v tej temi napisala, kakšne so najine pivske navade. Samo jaz se ne slepim o tem, kdaj gre za opijanje in čezmerno pitje. In točno vem, kdaj pijeva z namenom biti opita, in temu niti slučajno ne bom rekla normalno, zmerno pitje, “saj to ni nič” ali pa glaž vina za zdravje.

Ja, saj ga jaz tudi. Sem že enkrat v tej temi napisala, kakšne so najine pivske navade. Samo jaz se ne slepim o tem, kdaj gre za opijanje in čezmerno pitje. In točno vem, kdaj pijeva z namenom biti opita, in temu niti slučajno ne bom rekla normalno, zmerno pitje, “saj to ni nič” ali pa glaž vina za zdravje.
[/quote]

No lepa reč, oba pijanca. Fajn partnerja si si zbrala.

No lepa reč, oba pijanca. Fajn partnerja si si zbrala.
[/quote]
Haha, si sploh prebral, kakšne so najine pivske (ne)navade?
Ker recimo 2 kozarca vina je za žensko že čez priporočeno mejo, in ja, v določenih situacijah si privoščim več. Dovolj poredkoma, da se v nobenem pogledu ne morem primerjati z nobenim, ki v tej temi trdi, da je zmeren pivec. Tako poredkoma, da me ogromno sodelujočih v tej temi sploh ne bi hotelo v svoji družbi, ker običajno raje kot vino ali pivo naročim sok ali kaj drugega brezalkoholnega – tudi če vsi ostali pijejo in tudi, če sem nekje na obisku in mi na veliko ponujajo alkohol.
In ja, strinjam se, da imam super partnerja. Ampak, če sva midva pijanca, potem ne vem, kaj je večina Slovencev…

Moj spije 2 ali pa 2,5 piva vsak vecer in sem zracunala, da je to v enem mesecu 75 piv oz. se vec, ce spije se kaksno vec. Skoraj me je kap!!! Tako da samo za pivo potrebuje 100 € na mesec. Kar na bruhanje mi gre.

Haha, si sploh prebral, kakšne so najine pivske (ne)navade?
Ker recimo 2 kozarca vina je za žensko že čez priporočeno mejo, in ja, v določenih situacijah si privoščim več. Dovolj poredkoma, da se v nobenem pogledu ne morem primerjati z nobenim, ki v tej temi trdi, da je zmeren pivec. Tako poredkoma, da me ogromno sodelujočih v tej temi sploh ne bi hotelo v svoji družbi, ker običajno raje kot vino ali pivo naročim sok ali kaj drugega brezalkoholnega – tudi če vsi ostali pijejo in tudi, če sem nekje na obisku in mi na veliko ponujajo alkohol.
In ja, strinjam se, da imam super partnerja. Ampak, če sva midva pijanca, potem ne vem, kaj je večina Slovencev…
[/quote]

Ti bom kar direktno povedal, da sem te imel za bolj resno in odgovorno. Prav všeč si mi bila, no zdaj sem pa kar malo v dvomih, če te sploh želim spoznati. Bom še premislil.

Ti bom kar direktno povedal, da sem te imel za bolj resno in odgovorno. Prav všeč si mi bila, no zdaj sem pa kar malo v dvomih, če te sploh želim spoznati. Bom še premislil.
[/quote]
Saj mogoče me že poznaš, pa tega ne veš.
Ti nikoli nisi pil alkohola čez priporočeno mejo? Vprašam, ker je takih ljudi res malo.
Si me pa spodbudil k razmišljanju, kdaj sem sama spila več od priporočenega in sem morala kar napeti možgane.

Saj mogoče me že poznaš, pa tega ne veš.
Ti nikoli nisi pil alkohola čez priporočeno mejo? Vprašam, ker je takih ljudi res malo.
Si me pa spodbudil k razmišljanju, kdaj sem sama spila več od priporočenega in sem morala kar napeti možgane.
[/quote]

No saj napenjanje možganov gre tebi precej dobro od rok na vseh področjih, tudi tistih bolj strokovnih. Drugače pa sem se samo malo pohecal, ker me res ne zanima kdaj in koliko kdo popije alkohola. Jaz zelo malo pijem, sem pa tja kako temno pivo in to je to.

Ja, če pije doma…v najboljših cajtih sem zagonil tud 300€ na mesec za pirčke v bifejih, kar niti ni čudno čez poletje, ko greš iz službe in se ustaviš na enga, potem pa greš domov po petih pirih…za vikend pa itak čez cel dan pirčkanje na izi…

Ja, če pije doma…v najboljših cajtih sem zagonil tud 300€ na mesec za pirčke v bifejih, kar niti ni čudno čez poletje, ko greš iz službe in se ustaviš na enga, potem pa greš domov po petih pirih…za vikend pa itak čez cel dan pirčkanje na izi…
[/quote]
A po dveh, treh po toliko letih nisi več zadostno “omamljen”, rabiš že pet pirchkov? No, vidiš vidiš, kam to pelje…….

To sva že 🙂
[/quote]

Babi men sta všeč 🙂

New Report

Close