Če dedec vsak dan spije dva pira
A po dveh, treh po toliko letih nisi več zadostno “omamljen”, rabiš že pet pirchkov? No, vidiš vidiš, kam to pelje…….
[/quote]
Sploh ni fora v omami …5 pirčkov je časovno glih dovolj, da se ozračje malo ohladi…
Če ne pijem cel teden nič sem tud po petih pirčkih kar prilično nabit, se pa zgodi da jih moram spit tud več kot 10 da sem orenk zadet, ampak to se zgodi redko
za TisoR, ki bi raza strokovne študije
https://www.knjiznica-celje.si/raziskovalne/4201403468.pdf
kaj je sedaj s pirom – je merica malo pivo ali veliko pivo?
Laško ali kakšen Brewdog?
sej ravno zato, naj proba brez piva/vina, pol boš videla, kako bo težek in nasilen.
[/quote]
Glede na to, da je bil pred časom na močnih zdravilih in skoraj eno leto ni spil niti kapljice alkohola, ti lahko povem, da ni nič drugačen.
In od dveh pirov ali kozarca vina še ni pijan. Res pijanega sem videla v vseh teh letih 3x. Pa tudi takrat ni nasilen, le malo zatežen.
sej ravno zato, naj proba brez piva/vina, pol boš videla, kako bo težek in nasilen.
[/quote]
Itak, sigurno marsikje drži. Imam ena dva v familiji, pa ena dva v službi in ko jim ni (dokler jim ni) na voljo tista doza, ..pač različni razlogi..pa magari gre samo za eno pivo, dva..so tečni ko drek, in kdo še nasilen postane, če ne fizično, pa zagotovo verbalno. .
Če vsak dan 2 pira, potem se mi to že ne zdi ok.
Jaz tudi spijem pir, lahko tudi več kot 2, ker sem itak zelo tolerantna na alkohol in mi tudi po 4 pirih nič ni. Ampak jaz spijem poleti sem ter tja ob kakšni priložnosti par pirov, ne pa, da bi kar vsak dan pila. To se je potem res že za vprašat, če takšna oseba sploh lahko preživi dan brez teh 2 pirov.