Če delodajalec hoče več od mene, naj me bolje plača
Direktor mi je že večkrat v neformalnem pgovoru vrgel pod nos, da hodim v službo, ne pa da hodim delat. Vedno mu zanalašč rečem, da sem prišel v službo. Ja, glejte, po moje je tak, če hoče, da bo več od mene, naj me več plača. Pri današnjih stroških lajfa je za moje pojme jurja pa pol, tud nekje, z dodatkom na pripravljenost na delo vred, bolj švoh plača. Svoje delo delam korektno, se pa ne pretegnem. Si pustim delo za naslednji dan itd. Če hoče, da bo več od mene, naj več plača. Ti delodajalci. vsi bi imeli vrhunsko uslugo za mali denar..
sem bolj kamot, 24.10.2024 ob 11:25
Direktor mi je že večkrat v neformalnem pgovoru vrgel pod nos, da hodim v službo, ne pa da hodim delat. Vedno mu zanalašč rečem, da sem prišel v službo. Ja, glejte, po moje je tak, če hoče, da bo več od mene, naj me več plača. Pri današnjih stroških lajfa je za moje pojme jurja pa pol, tud nekje, z dodatkom na pripravljenost na delo vred, bolj švoh plača. Svoje delo delam korektno, se pa ne pretegnem. Si pustim delo za naslednji dan itd. Če hoče, da bo več od mene, naj več plača. Ti delodajalci. vsi bi imeli vrhunsko uslugo za mali denar..
Najprej boš naredil, potem boš plačan!
Tako je bilo v moji firmi in nisem šparal, če je bilo narejeno!
Vampire dance, 24.10.2024 ob 11:27
Najprej boš naredil, potem boš plačan!
Tako je bilo v moji firmi in nisem šparal, če je bilo narejeno!
Prav. Ampak kaj češ povedati s tem? Da bo delavec pol leta delal na polno za malo denarja, dokler se ne prepričaš, da je to to, kar hočeš? Ne … Če ti meni porineš pred nos pogodbo z minimalno plačo, se bom od prv eminute dalje tudi minimalno trudil. Pri prvi plači mi boš pa dokazal, da se je vredno potruditi. Če boš ti meni pri pogodbeni minimalni plači dal osnovo 100 eur na trr, se bom naslednjič tudi malo bolj potrudil. Če mi boš čez mesec dni dal 1300 na trr, se bom pa še bolj potrudil.
V pogodbi jasno piše, za koliko delaš in na katerem delovnem mestu, podpisal si jo sam. Resne firme imajo opis delovnih mest oz. nalog, ponekod tudi normative. Če boš ti glumil s kao minimalno delam, se lahko v taki firmi samo slikaš, ti kmal pokažejo vrata. Človek s takim odnosom nima variante napredovat, boš pač cel lajf na minimalcu.
V isti firmi-prej placani za delo. Toliko kot si naredil, tok velika je bla placa. Zdej ko so prevzeli kapitalisti, se loh pretegnes, pa je minimalc za to delovno mesto. Itak da se noben ne bo pretegnu. Sami tako hocete. In tako boste mel se naprej. Vseeno je kam grem delat. Povsod bo placa minimalc. Kaksna lojalnost neki. Ze vsaj 20 let ne vec. Vsakega pamet sreca
Najbolj mi greste pana jetra neki naivnezi-sej vam vse v pogodbi pise. Dej no nehi. Se zmenis za vse, za delavnik, za placo, kok je treba narest itd. Cez pol leta je samo se-dej se vec, se hitreje, dej dej dej in ti nalozi se vec dela za isti denar. Ja valda, komi cakam
Jep, 24.10.2024 ob 14:15
V isti firmi-prej placani za delo. Toliko kot si naredil, tok velika je bla placa. Zdej ko so prevzeli kapitalisti, se loh pretegnes, pa je minimalc za to delovno mesto. Itak da se noben ne bo pretegnu. Sami tako hocete. In tako boste mel se naprej. Vseeno je kam grem delat. Povsod bo placa minimalc. Kaksna lojalnost neki. Ze vsaj 20 let ne vec. Vsakega pamet sreca
Najbolj mi greste pana jetra neki naivnezi-sej vam vse v pogodbi pise. Dej no nehi. Se zmenis za vse, za delavnik, za placo, kok je treba narest itd. Cez pol leta je samo se-dej se vec, se hitreje, dej dej dej in ti nalozi se vec dela za isti denar. Ja valda, komi cakam
Samo odpoved, če si za več sposoben in gasa. Najboljše privat.
Odpoved in greš lepo na socialko. V lokalnem okolju se moraš držat bifeja, kjer se da za marsikateri fuš na črno zmenit in neobdavčen denar pokasiraš. Pa se ne zajebavam. Se da zaslužit, če se hoče. pa da mi ne bi kakšen kapitalist tukaj sral, da sem parazit. Plačujem ravno tako vsak DDV, vsako trošarino, pristojbino in tako dalje. Za privatnike pa vemo, kako radi račune izdajajo. In za vsako subvencijo se takoj zagrebejo.
Čudno, 07.11.2024 ob 10:38
Se strinjam, da mora biti dobro delo primerno plačano. Vendar kot delodajalec nebi nikoli višal plače zabušantu v upanju, da bo potem delal bolje.
Podpis. Imel sem tudi primer, ko je delavec med poskusno dobo delal več kot odlično, ko sem ga zaposlil za nedoločen čas, je naenkrat dobil dve levi roki. In plača ni bila minimalna, da mi nebi kdo tega očital.
Vsega imamo, dobro in slabo, tako med delodajalci kot med delavci. Nikoli ne smemo vseh metati v isti koš.
Ena stara2, 24.10.2024 ob 13:21
Čas pripadnosti, lojalnosti in iluzij je nepreklicno minil. Stari se moramo včasih prav v roke vzeti, da se zavedamo tega. Sem vesela, da je mlajšim večinoma to jasno.
Tako je.
Pripadnosti, vrednot in ostalega nakladanja ni.
Je samo pogodba med delidajalcem in delavcem in tam piše kaj se dela in koliko ur na teden. Večinoma je to 40 na teden.
Vsak delavec si itak sam pri sebi izračuna, koliko dela naj vloži za ponujen znesek.
sem bolj komot, 07.11.2024 ob 15:24
Naredim vse kar je v pogodbi. Še direktor me v prostem času kliče za kakšne podatke. Tudi zvečer. Kaj se naj naredim, da bom dober suženj, naj hodim spat v firmo? Da ne bom zabušant po vaše?
Nič.
Ko se v službi popoldne odštempljaš, se na telefon več ne javljaš.
Nastavi, da gredo klici skozi samo za domače številke.
To je to.