Če dobim otroka bom izgubil prijatelje
S punco sva skupaj že lep čas, več kot eno leto že skupaj živiva. Finance imava urejena, službe ok, vse nama štima. Punca je zdaj že nekajkrat izrazila, da bi prenehala z kontracepcijo in, da bi začela na delanju otroka. Bolj, ko premišljujem, bolj se mi zdi, da ni pravi čas, ne tako in ne drugače. Namesto, da bi uživala, potovala in športala, bova morala spremeniti svoj življenjski stil. Po pravici povedano, nisem za in bojim se da bom izgubil vse prijatelje in športne kompanjone. V moji družbi nihče nima otrok, niti si jih tudi ne želijo. Namesto, da bom z njimi bom poganjal vožiček po svetu, namesto potovanj bom denar zapravljal za plenice, rojstnodnevne zabave in vrtec in tako naprej. Ne, da si otroka ne želim, samo rad bi, da ohranim enak življenjski stil kot ga imam.
Ne nisi egoist, si kvecjemu v bistvu razumen clovek. Dejstvo namrec je, da se ti bo s prihodom pamza na svet zelo spremenil zivljenjski slog, skrb bos imel le na njemu, kar pomeni da se sebi ne bos posvecal, kar ti bo nacenjalo fizicno, predvsem pa psihicno zdravje. Videl ze 100 primerov nesrecnih druzin.
Bolnica, 02.11.2023 ob 23:31
Ne nisi egoist, si kvecjemu v bistvu razumen clovek. Dejstvo namrec je, da se ti bo s prihodom pamza na svet zelo spremenil zivljenjski slog, skrb bos imel le na njemu, kar pomeni da se sebi ne bos posvecal, kar ti bo nacenjalo fizicno, predvsem pa psihicno zdravje. Videl ze 100 primerov nesrecnih druzin.
Seveda seveda … Spet.
Ojoj kako očitna provokacija. Pa vendar, če slučajno kdo razmišlja na tak način, sem mnenja, da bolj butasto ne bi mogel razmišljati. Razlogov (pametnih), zakaj se nekdo ne odloči za otroka, je veliko, a tale iz te zgodbice je pa kaplja čez rob. Ker bi izgubil klapo…. a daj no daj. Zdaj ti bo klapa usmerjala življenje, zaradi nje se boš odrekel lastni prihodnosti, ko se bo pa klapa poparčkala in začela porivati vozičke po svetu, ne bo nihče imel več časa zate. Si ne želijo otrok….bla bla bla. Prej ali slej se tipom odpelje zaradi ene ženskice, ki jih tako zmeša, da obrnejo kot plošča, in kadar bo rekla “dete hočem”, bodo dete tudi naredili. Na koncu bodo vsi z družinami, ti pa boš ostal samski lolek, ki ga bodk vsi na cedilu pustili. Še ko te bodo iz usmiljenja povabili na tist piknik, ne boš kmel tam kaj pičet, ker bo ob srkanju piva itak debata o tem, kateri od njihovih otrok že uporablja kahlico in šteje do 10 po angleško. Če nočeš otrok zato, ker si jih res ne želiš, ok. A da je razlog klapa…….bog pomagaj.
Se bi kar strinjala z Prozorno. Ampak lej,če tebi vseeno nikakor ni,bodi vsaj toliko in jim povej čim prej. Ona za otroka nima časa na pretek,ti ga imaš. Midva sva bila z možem ena prvih,ki sva začela z resno zvezo. Se poročila. Otrok ni,ampak ne, ker jih nočeva,so drugi razlogi. V moževi druzbi so se drug za drugim potem začeli poročati,dobivati otroke,izginjati. Nič ne traja večno. Tudi tale rajski status,ki bi ga rad ohranil. Tudi,če njo prepričaš, da preložita otroka itd…ti povem,ker sem 40 in malo čez da se vse spremeni. Časa za druženje,ko bodo drugi imeli družine,več ne bo…
Meni tudi499, 03.11.2023 ob 03:04
Se bi kar strinjala z Prozorno. Ampak lej,če tebi vseeno nikakor ni,bodi vsaj toliko in jim povej čim prej. Ona za otroka nima časa na pretek,ti ga imaš. Midva sva bila z možem ena prvih,ki sva začela z resno zvezo. Se poročila. Otrok ni,ampak ne, ker jih nočeva,so drugi razlogi. V moževi druzbi so se drug za drugim potem začeli poročati,dobivati otroke,izginjati. Nič ne traja večno. Tudi tale rajski status,ki bi ga rad ohranil. Tudi,če njo prepričaš, da preložita otroka itd…ti povem,ker sem 40 in malo čez da se vse spremeni. Časa za druženje,ko bodo drugi imeli družine,več ne bo…
- JOj kako eni bluzite in ste najbolj pametni. Ze zdaj je prevec ljudi na svetu, drago je vse in ti zdaj nabijas, da se bodo pa kar ljudje odlocali za otroke. Daj idi spat.
Tvoj problem je veliko globji kot imeti otroka ali ne.
Dejstvo je, da si odvisen od ljudi, za katere mislis, da so tvoji prijatelji, a v bistvu niso, so le druzba, s katero hodis po svetu in na rekreacijo, a nekih globjih vezi nimate.
Temu je tako, ker si neodrasel in nezrel, ne zivis svoje zivljenje, ampak zivis, da si sprejet v druzbi znancev.
Kakorkoli obrnes, v tem trenutku nisi material za oceta. Fer je, da punci jasno poves, kako razmisljas, zakaj noces otroka, ona pa naj se sama odloci, bo se s teboj ali gre naprej.
Ekstremni športnik, 02.11.2023 ob 23:04
S punco sva skupaj že lep čas, več kot eno leto že skupaj živiva. Finance imava urejena, službe ok, vse nama štima. Punca je zdaj že nekajkrat izrazila, da bi prenehala z kontracepcijo in, da bi začela na delanju otroka. Bolj, ko premišljujem, bolj se mi zdi, da ni pravi čas, ne tako in ne drugače. Namesto, da bi uživala, potovala in športala, bova morala spremeniti svoj življenjski stil. Po pravici povedano, nisem za in bojim se da bom izgubil vse prijatelje in športne kompanjone. V moji družbi nihče nima otrok, niti si jih tudi ne želijo. Namesto, da bom z njimi bom poganjal vožiček po svetu, namesto potovanj bom denar zapravljal za plenice, rojstnodnevne zabave in vrtec in tako naprej. Ne, da si otroka ne želim, samo rad bi, da ohranim enak življenjski stil kot ga imam.
Samo ena beseda bo dovolj ,BUTELJ !
Zate nikdar ne bo t.i. pravi čas. Najdi si eno, ki ima podobne poglede na svet in delovanje ali tako, ki bo rihtala otroke in gospodinjstvo in jo ne bo motila tvoj ekstremizem. Imaš partnerko bolj za hobi. Dokler se ti prilagaja, ti je ok. Ko bi se moral ti xemu prilagoditi, bi raje vse zrušil. To, kar si tu povedal, povej njej. Potem boš imel ves vesoljni čas za vse hobije in potovanja.
Prozorno, 03.11.2023 ob 01:45
Ojoj kako očitna provokacija. Pa vendar, če slučajno kdo razmišlja na tak način, sem mnenja, da bolj butasto ne bi mogel razmišljati. Razlogov (pametnih), zakaj se nekdo ne odloči za otroka, je veliko, a tale iz te zgodbice je pa kaplja čez rob. Ker bi izgubil klapo…. a daj no daj. Zdaj ti bo klapa usmerjala življenje, zaradi nje se boš odrekel lastni prihodnosti, ko se bo pa klapa poparčkala in začela porivati vozičke po svetu, ne bo nihče imel več časa zate. Si ne želijo otrok….bla bla bla. Prej ali slej se tipom odpelje zaradi ene ženskice, ki jih tako zmeša, da obrnejo kot plošča, in kadar bo rekla “dete hočem”, bodo dete tudi naredili. Na koncu bodo vsi z družinami, ti pa boš ostal samski lolek, ki ga bodk vsi na cedilu pustili. Še ko te bodo iz usmiljenja povabili na tist piknik, ne boš kmel tam kaj pičet, ker bo ob srkanju piva itak debata o tem, kateri od njihovih otrok že uporablja kahlico in šteje do 10 po angleško. Če nočeš otrok zato, ker si jih res ne želiš, ok. A da je razlog klapa…….bog pomagaj.
Točno tako. 👍
Pritrjujem Prozorno in tudi drugim. Vsako obdobje življenja prinaša možnosti, da izkusiš nekaj novega. Če nek stil življenja vlečeš predolgo, ti sčasoma ne nudi več toliko zadovoljstva, vsaj pri večini. Ni lepšega kot pri 25 športat, žurat, potovati, imeti svojo klapo, a če se to zavleče za 20 let, je sicer udobno, a ne tako zadovoljujoče. Ob tem pa izgubljaš tiste drobne radosti družinskega življenja. Kot že povedano, se ljudje iz klape počasi poparčkajo in klapa razpade.
Imam sosede, prijatelje, sorodnike vsi imajo otroke (1, 2) in dela na polno z njimi. Ma meni bi se zmešalo, pa ne zaradi športanja,…ampak zato, ker človek se sploh ne more odpočit, to je popolna norišnica, že obiski z njimi so težki. Ok, če imaš enega in mirnega še gre in partnerja, partnerico pridno kot mravljica, da to zmore. Upanje, da se boš čez noč spremenil, ker se boš moral, je utopija.
@bolnica a pol praviš,da vsi vi, ki imate takšno mnenje o otrocih, potleh stojite tudi za tem,da ste z lastnim prihodom na ta svet dokončno uničili lajf staršem…???
Čebela_adela, 03.11.2023 ob 11:24
daj se vprašaj, ali sploh hočeš imet otroka in bodi iskren s sabo in punco.
ne strinjam se, da nihče ne razmišlja tako. cel kup ljudi razmišlja tako. nič ni narobe s tem. je pa nekaj hudo narobe s tem, da partnerju obljubljaš stvari, ki jih nimaš namena izpolnit.
Ada, koliko pamžev si že naštepala?
Pravilno, mi2 sva 10 let skupa živela predno sva se odločila za otroke. Pa bi verjetno še par let odlašala, če ne bi bila stara že kar čez 30…no sej pol sa jih imela enga za drugim, sva vse nadoknadila. Ko pride otrok se ti vse spremeni, prioretite, vse, to je potem čisto drugo življenje kot si ga poznal. Otrok je na prvem mestu, vedno, ne sme bit lačen, žejen, pokakan, bolan, moraš se ukvarjat z njim. Pravim, da pred 33 letom sploh ne razmišljaj o otroku. Do takrat si uredi lastniško stanovanje, hišo, dobro službo, prišparaj kaj, da boš lahko kej nudil otroku, da ne bo socialni problem.