Če dobim otroka bom izgubil prijatelje
Ekstremni športnik, 02.11.2023 ob 23:04
S punco sva skupaj že lep čas, več kot eno leto že skupaj živiva. Finance imava urejena, službe ok, vse nama štima. Punca je zdaj že nekajkrat izrazila, da bi prenehala z kontracepcijo in, da bi začela na delanju otroka. Bolj, ko premišljujem, bolj se mi zdi, da ni pravi čas, ne tako in ne drugače. Namesto, da bi uživala, potovala in športala, bova morala spremeniti svoj življenjski stil. Po pravici povedano, nisem za in bojim se da bom izgubil vse prijatelje in športne kompanjone. V moji družbi nihče nima otrok, niti si jih tudi ne želijo. Namesto, da bom z njimi bom poganjal vožiček po svetu, namesto potovanj bom denar zapravljal za plenice, rojstnodnevne zabave in vrtec in tako naprej. Ne, da si otroka ne želim, samo rad bi, da ohranim enak življenjski stil kot ga imam.
TO ji povej takoj da ne mislis spreminjat življenskega stila ker ti prijatelji pomenijo vec kot…..
Glej, prijatelje boš izgubil v vsakem primero. Tole sploh niso nobeni prijatelji, vendar pivski kompanjoni. Vse kar bo, da bodo trpela tvoja jetra. Glej, če se odločiš za otroka, odloči se čim prej. Boš par let namesto za pivo, dal za plenice. Jetra ti bodo hvaležna. Čez par let, boš lahko potoval z otrokom, in to bo še večja radost. Tvoji kolegi, bodo zgonjeni do takrat. Ko boš star te bo kdo obiskal, kolegi bodo hirali sami na svetu.In dobil boš nove, še boljše kolege, tudi take vozičkarje. Boš videl, da so bolj zabavni in imajo več zapovedat, od tvojih starih dolgočasnih frendov. na otroški zabavi, boš pa že eno pivo žloknil in ti ne bo slabo. Tvoji brezvezni žuri so pa passe.
Zdej eno je .. al si sploh zelis otroka al ne .. drugo ce mas prave kolege te pravi kolegi ne bojo na stran postavl neglede na to al mas otroka al ne v tem primeru bos vido prave kolege .. pa ce ves da nisi prpraulen na otroka pol se doma pomen tut pa mores gledat mal na starost tebe in tvoje .. drugac oa vse kar si nastel potovanje pa ni da ni se pa tut z otrokom da verjem govorim iz lastnih izkusenj pa vrjetno nisn edini 😉..
Si normalna, 03.11.2023 ob 05:19
Meni tudi499, 03.11.2023 ob 03:04
Se bi kar strinjala z Prozorno. Ampak lej,če tebi vseeno nikakor ni,bodi vsaj toliko in jim povej čim prej. Ona za otroka nima časa na pretek,ti ga imaš. Midva sva bila z možem ena prvih,ki sva začela z resno zvezo. Se poročila. Otrok ni,ampak ne, ker jih nočeva,so drugi razlogi. V moževi druzbi so se drug za drugim potem začeli poročati,dobivati otroke,izginjati. Nič ne traja večno. Tudi tale rajski status,ki bi ga rad ohranil. Tudi,če njo prepričaš, da preložita otroka itd…ti povem,ker sem 40 in malo čez da se vse spremeni. Časa za druženje,ko bodo drugi imeli družine,več ne bo…
- JOj kako eni bluzite in ste najbolj pametni. Ze zdaj je prevec ljudi na svetu, drago je vse in ti zdaj nabijas, da se bodo pa kar ljudje odlocali za otroke. Daj idi spat.
Sej se ne rabis razmnozevat. Je veliko budal na svetu.
Prozorno, 03.11.2023 ob 01:45
Ojoj kako očitna provokacija. Pa vendar, če slučajno kdo razmišlja na tak način, sem mnenja, da bolj butasto ne bi mogel razmišljati. Razlogov (pametnih), zakaj se nekdo ne odloči za otroka, je veliko, a tale iz te zgodbice je pa kaplja čez rob. Ker bi izgubil klapo…. a daj no daj. Zdaj ti bo klapa usmerjala življenje, zaradi nje se boš odrekel lastni prihodnosti, ko se bo pa klapa poparčkala in začela porivati vozičke po svetu, ne bo nihče imel več časa zate. Si ne želijo otrok….bla bla bla. Prej ali slej se tipom odpelje zaradi ene ženskice, ki jih tako zmeša, da obrnejo kot plošča, in kadar bo rekla “dete hočem”, bodo dete tudi naredili. Na koncu bodo vsi z družinami, ti pa boš ostal samski lolek, ki ga bodk vsi na cedilu pustili. Še ko te bodo iz usmiljenja povabili na tist piknik, ne boš kmel tam kaj pičet, ker bo ob srkanju piva itak debata o tem, kateri od njihovih otrok že uporablja kahlico in šteje do 10 po angleško. Če nočeš otrok zato, ker si jih res ne želiš, ok. A da je razlog klapa…….bog pomagaj.
- Pozabljas da se dekleta vse pogosteje odlocajo bit brez otrok in tudi partnerjev. Tle pa tip nema da mrda.
Glej mladenič, nisi še zrel za partnerski zvezo, še manj za očetovstvo. Ti se kar zabavaj s prijatelji, dokler ne boš ugotovil, da si star 50let. V srednjih letih je za družino nekoliko prepozno kljub trditvam, da ni nič zamujenega. Boš že sam na trd način ugotovil zakaj. Pa pošteno bi bilo, da to iskreno priznaš svojemu dekletu, da ne izgublja s teboj svoje mladosti.
Drzi, to je res. Videno v zivo. Mi2 sva prva zacela resno zvezo, se skupaj vselila itd. Vsi so imeli polna usta, da sva ze sedaj zakonca, da je moj partner dedek itd. Cez par let se je vse spremenilo, sedaj skoraj ni nikjer nobenega, vsi imajo neke zenske, ki jih komandirajo, se otroke dobijo pa verjamem, da nic vec ne bodo smeli. Med tem ko se nama s prihodom otrok ni kaj dosti spremenilo, partner se je se vedno dobival s prijatelji(res ne vsak dan), za sport je imel cas kadarkoli je zelel, denar sva porabljala tako za dopust, kot plenice in opremo(ce si pameten veliko stvari dobro ojranjenih, rabljenih,lahko kupis na spletu).
Ce si star 20 let, ja pocakaj, je se zgodaj za otroka. Ce si pa ze 25+ imej otroka cimprej, ker je lazje, kariero lahko delas po tem, ko so otroci vecji, ne ko so mali.