Če dobim otroka bom izgubil prijatelje
Ekstremni športnik, 02.11.2023 ob 23:04
S punco sva skupaj že lep čas, več kot eno leto že skupaj živiva. Finance imava urejena, službe ok, vse nama štima. Punca je zdaj že nekajkrat izrazila, da bi prenehala z kontracepcijo in, da bi začela na delanju otroka. Bolj, ko premišljujem, bolj se mi zdi, da ni pravi čas, ne tako in ne drugače. Namesto, da bi uživala, potovala in športala, bova morala spremeniti svoj življenjski stil. Po pravici povedano, nisem za in bojim se da bom izgubil vse prijatelje in športne kompanjone. V moji družbi nihče nima otrok, niti si jih tudi ne želijo. Namesto, da bom z njimi bom poganjal vožiček po svetu, namesto potovanj bom denar zapravljal za plenice, rojstnodnevne zabave in vrtec in tako naprej. Ne, da si otroka ne želim, samo rad bi, da ohranim enak življenjski stil kot ga imam.
prjatu bom zelo zadržan. ti si vosu. Ne rabiš nobenih gruč prijateljev, pa tudi če jih obdržiš, bodo že razumeli, zakaj si zmanjšal druženje za 90%. Jaz sem imel vse in še imam, ampak ko sem dobil otroka je to nova dimenzija, to je zame največ kar je, se pa zavedam, da ko odraste se bo to lahko spremenilo. Al pa pač ostaneš vosu in lepo rodite, prepustiš vse na ženo, ti se pa luftaj naprej s prijatelji in bo kar bo. Vse možnosti imaš odprte. Jaz imam prjatla, je naredil točno to, zdaj pri 50 hodi cele dneve po drinkih s prjatli, vlak za otroka pa mu je ušel. Življenje tako postane malce brezsmiselno. In vem da ga to moti, ampak kar je je. Plus tega delaš 40 let kot konj, potem pa prepustiš vse sosedom, sestričnam, kr neki. Če je tvoja ženska prava, potem si ustvari družino, boš zmanjšal prijatelje, pa se boš čez nekaj let spet lahko vrnil na stara pota, če boš želel.