Če dolodajalci želijo poceni tujo delovno silo…
…..zato ker ne želijo/morejo slovenskemu delavcu dati spodobne plače…..bi jim bilo treba zaračunati integracijo teh tujcev in njihovih družin.
Ne pa da bodo tujci breme davkoplačevalcev, žrtve nestrpnosti, predmet političnih igric, posledično obsojeni na življenje v getu,kriminal… zato ker bi nekateri pohlepni managerji/direktorju več dobička zase.
Jaz ti dam tukaj prav. Ampak folk res ne dojame, da KAPITALIZEM ustvarja migracije. Ko so bili v Libiji, Iraku itd.. dalje na oblasti diktatorji in je Jugoslavija je dobr sodelovala z njimi poslovno, ni bilo nobenih migrantov, no razen na izmenjavah, ko pa so prišli Američani, pa vidimo kako lepo služi demokracija državam,! KAtastrofa.
Na ta kapitalizem se popajo požrtni delodajalci. Ampak vse manj. Mi nismo Nemcija, ki ima kvarte z Vzhoda in Azije. Pri nas se to ne more obnesti. Smo premajhni. Prav tak delavec je prevelik strošek. Malo so se že opekli, zato se ta praksa, čeprav ni niti zaživela, opušča. Spoznali so, ali bo posel propadel ali dati delavcu drobtinico več.
Ne, da si želijo, temveč so prisiljeni. Kdo pa želi podrejenega, ki prihaja iz drugega okolja, pogosto zahteva še višjo plačo kot lokalni kader in govori drugi jezik. Zdravstvenemu domu, ki potrebuje zaposliti zdravnika, podjetju ki potrebuje inžinirja računalništva za razvoj umetne inteligence in pa preprosto krovcu, ki potrebuje zdrave ljudi, ki bi skakali po strehah, razni “Božoti, Darwini…. in ostale kreature” pač ne koristijo, tudi če bi jih plačali 10 000 eur mesečno-
Anonimno 2640, 21.11.2024 ob 13:42
Jaz ti dam tukaj prav. Ampak folk res ne dojame, da KAPITALIZEM ustvarja migracije. Ko so bili v Libiji, Iraku itd.. dalje na oblasti diktatorji in je Jugoslavija je dobr sodelovala z njimi poslovno, ni bilo nobenih migrantov, no razen na izmenjavah, ko pa so prišli Američani, pa vidimo kako lepo služi demokracija državam,! KAtastrofa.
Jugoslavija je bila tako krasna do so na delovno izmenjavo pošiljali delavce v nemčijo. Je bilo pa nemcev pri nas zaradi neznanega razloga občutno manj.