Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Če hočete res uživat pojdite v Tunizijo, Turčijo, Egipt

Če hočete res uživat pojdite v Tunizijo, Turčijo, Egipt

Tam res vsakega turista nosijo po rokah in dobiš maksimalno za svoj denar. Hotelsko osebje maksimalno prijazno, hrana odlična in razn vrstna, če vzameš all inclusive se res lahko naješ in napiješ kolikor češ, imajo vse sorte jedi in pijač, lahko se kopaš in sončiš na čudovito oblikovanih bazenih s tropskimi palmami ali na prekrasnih peščenih plažah in plavaš v toplem morju, zvečer greš v mesto in spoznavaš različno kulturo in domačine, poceni nakupuješ, vidiš vse sorte, ni da ni.
Tako da res ne razumem zakaj eni rinete na Hrvaško, kjer nimajo nič od nič. Cene da te kap, neprijazno osebje, zanič hrana, skalnate in betonirane plaže, umazano in mrzlo morje, zvečer nimaš kaj počet na tistih promenadah, sama ciganerija in kič.
Mi ne hodimo na Hrvaško že ulala let in uživamo v odkrivanju sveta, drugačnih kzltur in kulinarike. Vi pa se gužvajte na betonski plaži in jejte ocvrte kalamare s pomfrijem, če ne znate pogledat čez planke.

Zdaj pa še povej, koliko stanejo letalske karte za Tunizijo, Turčijo, Egipt in koliko vožnja do Poreča.

Če ne hodite na Hrvaško že ulala let, sicer nimam pojma, odkod tako “dobro” poznavanje tamkajšnje obale in morske scene?

Ker rada potujem, sem od svojih študentskih let dalje oblezla že številne konce sveta. Potem sva potovala skupaj z možem. Z otroci sicer manj, ampak vseeno potujemo. Tako sem – sama ali z družino – obiskala tudi plaže, ki jih ti tako opevaš, v Tuniziji, Turčiji in Egiptu. Te dežele so res lepe, ampak NIKAKOR ne znotraj hotelskih kompleksov. Bazeni? Ma so lahko takšni, da dol padeš, me tja ne dobiš. Kakor tudi ne v bazene na Hrvaškem ali Sloveniji, če smo natančni. Da bi hodila na “morski” dopust in potem plavala v bazenu, ni variante, pa če je še tako lepo oblikovan. Ravno tako me strese pri živem telesu ob peščenih plažah, kjer se gnete na tisoče istih ležalnikov in marel, kakor je običajno v tunizijskih in egiptovskih hotelskih kompleksih. Se tam sploh lahko normalno kopaš izven teh konglomeratov? Turčija je malo boljša, ampak ne dosti, spet nepregledna množica istih marel in brisača do brisače. O uslužnosti tudi raje ne bi. Jaz nisem tip za cenkanje za vsako pivo, ravno tako se mi obrača želodec ob prodajalcih / kelnarjih, ki ti lezejo v rit, samo da bi ti nekaj prodali. Tega pa je v deželah, ki jih ti opisuješ, res dosti.

Kakorkoli, mi potujemo za prvomajske in krompirjeve, poleti pa je še vedno zakon naše malo mestece na Hrvaškem. Plača je prodnata, zaliv osamljen, ni kičeraja, ni vsiljivih prodajalcev. Konob, kjer odločno jemo, je naokoli dosti, domačini so prijazni in v vseh letih niti ene same slabe izkušnje. Nam je tako všeč in ne menjamo za vse na svetu. Pa cene tudi niso nič posebnega.

Moja poanta je, naj vsak uživa, kakor mu paše. Ti daj po svoje in jaz bom po svoje, kakor mi pač ustreza. Ne vem, zakaj orgazmiraš ob tem, da je tvoj način dopusta boljši od mojega? In, še enkrat ponovim: Če te že tako dolgo ni bilo na Hrvaškem, kako lahko pridigaš o razmerah tam? Pa verjetno poznaš celo hrvaško obalo, ane? Yp. Oladi.

Za en teden se dobi ultra all inclusive že za 400 do 500 € odvisno kje in kdaj saveda. Toliko pa z lahkoto daš samo za hrano nekje na Hrvaškem. Kje pa so še vse pijače in sladoled za otroke. Ker tukaj je vse všteto v to ceno.

No pa mi najdi ultra all inclusive za 400 e nekje v zgoraj naštetih (ali primerljivih) državah, v sezoni. Pa recimo da najdeš, to je za enega. Mi smo štirje. Otroka oba čez 12, tako da plačata polno ceno. Torej minimalno 1200 e za en teden. Za ta denar smo mi v Dalmaciji letos 14 dni, v sezoni, skupaj z všteto hrano. Bistvena razlika. Kaj bom jaz z enim tednom dopusta na morju (za mojo familijo odločno premalo)?!?? In, 400 e all inclusive v sezoni? Prosim, najdi, propopaj link!

Evo, sem bila v Tuniziji, Turčiji in Egiptu, nič me ni prepričalo.

Kot prvo, ne prenesem vsiljivih arabcev, turkov. Ne maram peščenih plaž, razbeljene mivke, po kateri komaj tacaš in ki se ti zarije povsod. Ne maram morja do kolen, kjer hodiš in hodiš, da prideš v vodo do pasu. Da ne govorim o kilometrih hotelskih plaž, kjer so sami hotelski kompleksi. Morje mi je všeč samo v Turčiji.
Ampak mi gremo vedno za 2 tedna, ni šanse, da bi bili brez avta. V Grčiji ga najamemo isti dan, ko pridemo in oddamo zadnji dan, pa tudi v Grčijo me ne vleče več. Za komot počitnice potrebujemo dosti prtljage, raznih rekvizitov, knjig, tega ne spraviš v tistih 20kg, ki gredo na letalo. Ne prenesem hotelov, apartma z letalom pa ni tisto, kar je meni všeč.
Tako, v Turčiji smo bili v lastni režiji, samo ker morje pomeni zame izležavanje, da sem komot, da imam vse udobje, soliden apartma ali mobilno hišico tik ob morju, avto, to odpade. Z letalom se mi pa res ne da vozit na dopust, koristim ga za potovanja.

Prenažiranja all inclusive mi pa sploh ne potegne, za kakšen zajtrk ali lahko kosilo je to nesmisel, zvečer pa ob vsej ponudbi zunaj res ne mislim jesti in bivakirati v hotelu. Sem bila, izkoristila sem pa kvečjemu en slab polpenzion ali še to ne, smo vzeli lunch box, jedli v restavraciji in potem vso tisto sparjeno hrano iz boxa vrgli stran, da se ne zastrupimo.

Tako, da vsak ima svoj okus in svoj pogled na preživljanje dopusta in najraje grem na Hrvaško, pa sem se kopala že v vseh svetovnih oceanih.

in kaj naj počnem kjerkoli???
se drenjam s folkom, poslušam vpitje, … zapravljam svoj denar?

se imam doma tako dobro, da si boljšega ne morem plačati

[/b]

Nisem avtorica naslovnega članka, ampak sem tudi jaz veliko potovala in veliko vedela, doživela in predvsem dobila za svoj krepko prislužen denar.

Ravno tako kot jaz ne poznam celotne Hrvaške obale, tudi ti Turške ne.

Meni je v Turčiji zelo lep zaliv z malim družinskim hotelom. Plaža je pa mivka, ker se proda in skal pač izogibam.

[/b]

Nisem avtorica naslovnega članka, ampak sem tudi jaz veliko potovala in veliko vedela, doživela in predvsem dobila za svoj krepko prislužen denar.

Ravno tako kot jaz ne poznam celotne Hrvaške obale, tudi ti Turške ne.

Meni je v Turčiji zelo lep zaliv z malim družinskim hotelom. Plaža je pa mivka, ker se proda in skal pač izogibam.[/quote]

No, jaz se izogibam mivke. Ga ni hujšega. Imaš jo povsod, tudi v riti in v knjigi in hrani in povsod. Lepo, da si našla svoj zaliv, jaz sem tudi svojega. Samo to mo ni jasno, zakaj bi koga tako peklensko motilo, kako si jaz želim preživljati svoj dopust. Vsak po svoje. Se pa vsako leto najde kdo, ki udriha čez Hrvaško. Zakaj točno? Koga moti, da je določenemu delu ljudi tam preprosto VŠEČ?

Tunis in Egipt nimata lepih plaž, ampak mivko in posledično umazano ter valove. Poletnega dopusta na morju pa si ne predstavljam v bazenu.

Ko se grem kopat v morje, hočem kristalno vodo, takšno, da vidim kamenčke v 3 metrih globine. Tega v Tunisu in Egiptu ni, če pa bi bi bila zadovljna s takšnimi plažami, kot jih imajo tam, bi šla naprimer raje v Lignano Sabbiadoro, brez da plačam letalsko karto in se po možnosti zastrupim s kakšno hrano.

Videla Turčijo, Tunizijo, Egipt. Teh njihovih Helou maj frend…imam polno kepo, nisem mogla niti zadremat za 15 min ker so tako nadležni z masažami, snorklanji itd. Še če samo tace namakaš v morje ti fotograf teži in te slika, da o tistih ki težijo s slikanjem s kačami in podobnim sploh ne govorim.
Zadnji dve leti sem na Hrvaškem. Ko se peljemo dol za vsaj 14 dni, res zgledamo kot čehi (bicikli, rolerji, loparji, čoln, ribiška oprema; ampak imamo mir in je lepo.
Sicer pa ne vem kaj mi bo ta all inclusive, če že celo življenje za zajtrk jem kruh pa puter ali pa vmešana jajca. Za kosilo in večerjo pa tudi nisem izbirčna.
To nakupovanje pri npr egipčanih, pa obup no. A morate res vse pokupit? Vse plastično poceni sranje? Imate potem na policah razstavo svojih dosežkov? A tistim fehtarkam z dojenčki tudi denar dajete?

Niti slišati nočem, da bi šla v pretežno muslimansko deželo!

v vseh za maso narejenih turističnih destinacijah se kopate v dreku, scanju, kozlanju … kemiji …

simpl. Ker so vse take destinacije narejene za najmanj denarja in po minimalnih standardih – kanalizacije pa 100 m od celine.
Pa epo se svinjajte

Pol pa ob taki hrani fašeš drisko, ful kraljevsko res

Bila v vseh naštetih državah, najraje imam Jadransko morje, vonj po soli in borovcih, pa majhne plažice, intimno in domačevzdušje. Če pa pogledam pod morsko gladino, pa dol padeš v Rdečem morju.

turisti ste molzne krave. Pika
Nihče se ne gre dejavnosti, storitve … zato, da bo na izgubi ☺ Arabci, muslimani so pa sploh že v osnovi trgovci in ne gredo v lastno izgubo ☺
aja – 90% počitniških kapacitet v naštetih državah je v lasti mednarodnih finančnih skladov ☺

O, to mi je bilo pa eno redkih pisanj, ki so mi sploh dala slutiti, da so dotične osebe sploh bile izven svojega rojstnega kraja.

Se strinjam s tabo, sploh glede Rdečega morja. To je taka lepota, da jo ne moreš opisati.

Sem pa rojena ob jadranskem morju in mi vonj morja in niti ne borovcev, temveč pinij, je domač. Ni pa nek presežek, da bi morala to hvaliti do onemoglosti.

V Tuniziji sem preživela najslabši dopust. Nonstop samo podkupovanje hotelskega osebja, če sem hotela mrzlo vodo, čist kozarec. po možnosti da ni bil počen…da je bila soba lepo pospravljena zopet podkupovanje….nikoli več, nihče te tam ne nosi po rokah, za njih si ti bogatun in to je vse, boli njih k…c zate, samo da dobi denar. Plaže tako sranje da ga ni, jaz nikoli več….lahko da sem prišla na slab hotel, ampak drugi niso rekli nič lepšega…

Jaz hodim na dopust vedno all-inclusive. Moj Egipt jena vrtu pod cremso ob dalijah s stoli in lezalnikom, moja Turcija je pod smrekami in borovci ob opojnih vonjavah vrtnic, ko pa si zazelim Tunizijo, pa se premaknem pod javorje s pogledom na lilije, na drugem koncu pod topoli in jablanami med spanskim bezgom, pa je Francija. Tako lahko v enem dnevu krozim med 3 drzavami. Pogled je neomejen na jug, zahod in vzhod, plaza je travnata, bazenov ne maram, hrana je pa 100%-no po mojem okusu in vsa po narocilu, natakarice so vse tako prijazne kot jaz.

Odkar hodim na dopust na vrt, se nisem imela turisticne driske in ne izpuscajev zaradi fotosenzitivnosti, zato mi ni vec treba prebiti celega dopusta zaprti v sobi, Nihce me vec ni preiskal na letaliscu zaradi groznje z bombo, mimo mene se ni priplavala nesnaga iz bliznje kanalizacije, nobena meduza me ni vec ozgala in nisem vec dobila bodic morskega jezka v stopala vse do gleznjev in ni mi treba poslusati zabave v sosednji sobi pozno v noc. Nihce me ne nadleguje s spominki, no, le kak oddaljen sosed me obcasno s kosilnico opomni, da sem na najboljsem dopustu na svetu.

Ce si zelim na promenado, se sprehodim po vrtu, 3 kroge v 15 minutah. Ce si zazelim igre z zogo, fitness, imam veliko prostora, in nobene gnece. Mogoce bomo za naslednjo sezono dodali tenisko igrisce na travi.

Tako, toliko o mojem dopustu. Danes sem ga prezivljala v Tuniziji, jutri grem pa v Turcijo.

he-he, dobro napisano!

Last minute so Tunizija od 379, Turčija 329€, vse all inclusive. Še najcenejši hotel na Hrvaškem je precej dražji.

No pa mi najdi ultra all inclusive za 400 e nekje v zgoraj naštetih (ali primerljivih) državah, v sezoni. Pa recimo da najdeš, to je za enega. Mi smo štirje. Otroka oba čez 12, tako da plačata polno ceno. Torej minimalno 1200 e za en teden. Za ta denar smo mi v Dalmaciji letos 14 dni, v sezoni, skupaj z všteto hrano. Bistvena razlika. Kaj bom jaz z enim tednom dopusta na morju (za mojo familijo odločno premalo)?!?? In, 400 e all inclusive v sezoni? Prosim, najdi, propopaj link![/quote]

No, npr:

http://www.potujnekam.com/last-minute/rezultat-iskanja/tunizija/tunizija/?ahc=GRZ%2CKLU%2CLJU%2CMUC%2CSZG%2CVIE&zhc=1033&tdc=7&vnd=14.07.2014&bsd=23.08.2014&epc=2&vpc=AI&stc=2%2C3%2C4%2C5%2C6

No vidiš, pa eni kljub temu niti zastonj ne bi šli tja, ampak gremo veliko raje na Hrvaško, pa čeprav je dražje.
Saj doma je pa še ceneje, ali ne?

500 krat 6 = 3000 za 1 teden

mi hodimo za dva tedna, torej bi plačali 6000 €
toliko na HR pač nikoli ne damo
Ne gremo v hotel all i., ker toliko denarja nimamo

Meni je Jadransko morje vsec bolj kot Fiji, Havaji, avstralski Great Barrier Reef. Kva cem zdej:)

New Report

Close