Če hočete res uživat pojdite v Tunizijo, Turčijo, Egipt

Iz tvojega priporočila bi spustila Egipt. Ko sem bila jaz, v Egiptu zelenjave ni bilo. Eno kumaro so narezali za osem oseb. Tudi 1 žlico pečene zelenjave sem dobila. Edino sladice so bile super. Egipt je za pogledat enkrat, razen če ne kajtaš in snorkljaš. Turčija in Tunizija sta bolj civilizirani in zelo dobro ješ. Hrana na Hrvaškem je pa res dolgočasna, se strinjam.
Tudi jaz ne razumem zakaj se obremenjujete s tem kako drugi preživljajo dopust. Jaz imam rada jadranske otoke in ko bodo otroci malo večji jih sigurno spet obiščemo. Trenutno mi je lepše in lažje na peščeni plaži zato iščemo take. Letos gremo tako spet na jug Italije. Plaže so peščene in ne mivkaste, morje čisto, cene pa povsem primerljive z ostalimi destinacijami. 30€ Ryanair na osebo, 300€ apartma za 10 dni. Za luksuz imamo pa rentacar. Gledali smo Španijo in je bilo zelo podobno. Pa še marsikatera država. Kar je pa edino bistveno…gremo tja kjer je nam všeč.
Nekaj vedno zamolčite, ko se prepucavate okrog teh cen raznoraznih aranžmajev. AI za 300 evrov niti približno ni luksuz. Če hočeš razkošje z bogato obloženimi mizami in vsem, kar ti srce poželi, bo treba več plačat. Za 300 evrov dobiš plastične kozarčke, precej ubogo ponudbo hrane in pijače in strašno gužvo.
Je pa res, da je to stil dopusta, ki marsikomu, zlasti družinam z majhnimi otroki, odgovarja. Hotelski kompleks, bazeni, mivka, nikamor ni treba hodit,… Samo ne mi prosim trdit, da so to luksuzne počitnice, ker sem jih že sprobala.

Ni nam vsem cilj dopusta all inclusive nažiranje in ležanje na plaži pa 5* hotel. Zato me Tunizija, Turčija, Egipt in kar je še takih destinacij, ne vlečejo. Niti ne Hrvaška, ker tam razen plaž, morja pa tu in tam kaj dobrega za pojest ni. Za počitnice je še na stotine drugih destinacij, kjer se da tudi kaj videt, doživet, pa tudi zaplavat in malo posončit, če ravno zaidemo do morja.
Šavrinka, greste na Sicilijo ali kam drugam na jug Italije? Midva sicer že leta kampirava, zadnje čase pa tudi greva na kakšno tako letalo+apartma varianto.

Meni je všeč samo severno sredozemlje – mediteran (španija, francija, italija, jadran, grčija, del turčije, pa ok malta in ciper). Obožujem oljke, agrume, borovce, mini plaže v skritih zalivih, preproste domačine. Nimam pojma zakaj, ampak mladivi, karibi, južno sredozemlje, tajska, avstralija, kalifornija in florida me ne ganejo. Od morja samo še divje na sveru (kot kak Viking) ali skrajnem jugu ko divje burka ob čeri (Argentinska ognjena zemlja in šetlad pa hebridi).
Mislim, da vse kar spominja na pesek izvira iz negativne izkušnje s peskom v otroštvu. Še bolj pa sovražim bazene in stolpnice, ki izven velemest nimajo kaj za delat. In super 300 in več sobni hoteli so zame stolpnice, četudi so nizki.

Sem bila že marsikje ( Grčija, Turčija, Ciper, Tunizija, Kanarski otoki, Madeira, Balearski otoki, Kuba, Dominikanska republika), pa mi je Jadran še vedno zelo ljub.
Kar se tiče plaž, so mi res všeč nekatere v južni Dalmaciji, lepe so tudi na Menorci in Mallorci, ampak vse to nikakor ne v glavni sezoni.
AI zame nikakor ni faktor, zaradi katerega bi hodila na dopust na določeno destinacijo.
Pravzaprav sem imela pravi AI samo v Dominikani, ampak to samo zato, ker je bil paket takrat smešno poceni ( ultra last minute).
Ne razumem pa ljudi, ki sem jih videla prav tam. 14 dni se niso premaknili od bazena, morje pa 1 minuto hoje stran. In to morje, v katerem imaš kaj videti.
Dalmacija pa mi je všeč še zaradi nečesa: zanimiva zgodovinska mesta kot sta Trogir in Dubrovnik, tudi Zadar in Split. Isto v Španiji na celini.
Slabih izkušenj z osebjem v hotelih, restavracijah ali trgovinah nimam prav nobenih. ne na Hrvaškem, ne kjerkoli drugod.
Še nekaj pozabljate pri teh kao ugodnih ponudbah. Vsi govorite o ceni za enega, če pa to pomnožiš s 3 ali 4, je pa to že kar lep denar in kot so nekateri zgoraj že povedali, za ta denar “pri nas” dopustuješ v apartmaju 14 dni.Najbolj ste mi pa hecni s tem opletanjem s tujimi destinacijami, potem pa 7 dni preležite na bazenu (kot pravi not yet). Potem je vseeno, če ostanete doma pa hodite na bazen.
To mi sploh nikoli ni bilo jasno, prideš na morje, potem si pa na bazenu (pa dobro, če so kakšni majhni otroci pa razburkano morje ali pa v primeru, ko cveti), še razumem, drugače pa???
Se podpišem, sploh pod vprašanje, kej potrebuješ bazen, če si na morju. To tudi meni ne bo nikoli razumljivo. Sploh pa mislim, da je uvodni post in njemu podobni samo anti propaganda za Hrvaško, ki jo piše nekdo ki, ali sovraži naše sosede ali pa si ne more privoščiti počitnic pri njih.

Mi smo šli v s turistično agencijo Potuj nekam s ponudbo Egipt last minute letos v Hurgado. Cena zelo ugodna, če koga zanima lahko preveri tukaj http://www.potujnekam.com/egipt
Vidim pa, da je tudi Turčija last minute pri njih ugodna – http://www.potujnekam.com/turcija

Mi smo šli v s turistično agencijo Potuj nekam s ponudbo Egipt last minute letos v Hurgado. Cena zelo ugodna, če koga zanima lahko preveri tukaj http://www.potujnekam.com/egipt
Vidim pa, da je tudi Turčija last minute pri njih ugodna – http://www.potujnekam.com/turcija%5B/quote%5D
Lastna reklama pa običajno bolj škodi kot koristi…
Glede na to, da imate že 5 let izgubo ter ves čas tudi negativen kapital, je samo vprašanje časa, kdaj ne boste več v stanju izpolniti vplačanih potovanj.
Mogoče so ravno take reklamne akcije poizkus izvleči še čimveč denarja ter potem zadevo pognati v stečaj?

Jaz v Tunizijo, Turčijo,Egipt,Grčijo ipd. ne hodim ležat na bazen, na plažo, jest all, ampak zato, da nekaj vidim, pogledam stvari, ki me zanimajo. Na Hrvaško pa hodim počivat, se kopat. Cenovno je Hrvaška še vedno ugodnejša, kar precej. Morje je lepo, hrana solidna, domačini več ali manj kar prijazni.
Torej: hrvaška dopust, bolj počivanje ; ostale destinacije pa raziskovalni turizem, malo zabave
Da bi šla nekam, kjer je polno videti ležat na plažo, mi ne pade na pamet. Na plaži lahko ležim na Jadranu, precej ceneje.

Bili smo že marsikje, tudi v Egiptu, Turčiji, Tuniziji, Grčiji…, vendar zadnja leta raje dopustujemo na hrvaških otokih, kjer je voda kristalno čista, namestitve ugodne, ljudje pa prijazni. Ne drži, da je povsod drago, zanič in neprijazno. Ko nam ne bo več pasalo, pa ne bomo več šli. Mi se imamo tudi doma lepo. Glede na situacijo v svetu se mi ne rine več v kraje, kjer streljajo po turistih ipd. sranje. Kdor hoče it, naj gre, kdor noče, pa pač ne. Vsak po svoje.

Kar v Sharm El Sheik pojdite, pa odkrivajte kulturo ekstremnega islamskega terorja v opustošenih turističnih naseljih. Sharm že dolgo ni več turistična destinacija.
Kmalu bo do konca padla še Hurgada. Vse, kar je bilo normalnega je že zdavnaj zapustilo Egipt. Od turistov pa tja očitno hodijo smao še kakšni zarukani Sloveci in kakšen Rus.
Niti do Kaira ne moreš it, kaj šele, da bi lahkor aziskoval Egipt.

Sej sam kakšen avion dol skinejo, pa kakšno bombo včasih vržejo med goste, pa mal jih streljajo po plažah in hotelih pa take….[/quote]
Original post je star dve leti. Takrat se je še dalo o tem razpravljat, sedaj je situacija precej drugačna.
Ne vem, kdo vlači gor take neaktualne, out-of-date poste ? :((