Če imate črno bel ekran pri prenosu slike iz računalnika na TV : rešitev je tukaj
Za vse, ki vas zanima, tukaj je rešitev, ki sem jo izumil sam,ko sem dodobra preučil shemo SCARTA.
Težava je bila v tem, da naše televizije spustijo v televizor preko scarta signal le preko nožice 21 (na scart) direktno v katordno cev, sam kabel s-video pa glede na ameriško tržišče (od koder moja kartica izvira) razdeli signal na luminance/brghtness. tako kanal luminance, ki je pomemben za prikaz barv prenese na nožico 15, ki pa v bistvu na televizor sploh ni priključena v naši deželi razen morda na malo bolj ekostičnih tv-jih. adapterjev za to zadevo pri nas ne pridejo v poštev, ker jih preprosto ni.
ostane vam le eno (če se podobno zgodi):
– nožici 21 in 15 oz. tisti dve, ki sta priključeni kot luminance in btightness na kablu (Shema je na zadnji strani vsakega kabla, ki ga kupite v npr. bigbangu) ju zvežite skupaj. to je to. slika je lepša kot si miliste, barve pa so tu :))))
(drugače pa več o tem poglejte v temi, ki sem jo odprl jaz z imenom S-VIDEO na TV). lep pozdrav
za sheme s-video in scart kabla pa poglejte v hardware book na internetu – na google napišite hardware book
Forum je zaprt za komentiranje.