Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če je kdo že naročal Amazon.

Če je kdo že naročal Amazon.

Pozdravljeni, prosim za pomoč pri nakupu Amazon EU. Naročil bi kak dober telefon, baje,da je precej ceneje kot pri nas v Slo. Ne vem, če je meni telefona v slovenščini, kako je z nakupom, je varen nakup. Hvala vam za odgovor, kdor bi kaj vedel o tem.

stari… glej warehouse… obvezno… to če je amazon eu še ne pomeni da bo poslano z evropskih tal…

sem si naročil eno letalo enkrat na amazon.de…

1 mesec sem čakal in še davek sem moral plačat ker sem spregledal da bo poslano z kitajske.

a če je nakup varen… mislim da je… nekaj boš že dobil… sej plačaš preko paypala a??? tko da si zaščite

Zakaj ne bi bil varen nakup? Garancija ti bo verjetno delala probleme glede na to da nisi vajen iz tujine naročat in očitno znaš samo slovensko. Da bi bili telefoni na nemškem/italijanskem ali kateremkoli drugem amazonu ceneje (občutno) pa ne vem.

Naročil parkrat, in na Amazon.en in Amazon.de,  res, da nikoli dražje od 150 €, vsakokrat vse OK.

Večkrat naročim kaj iz amazon.de ali amazon.it, stvari do 200 EUR. Najbolj mi gre na živce poštnina, ki je z nemškega Amazona vedno 12 EUR, iz italijanskega pa 8 EUR, tudi, če gre za mini paketek. Naročam pa spet ne toliko, da bi šel na Amazon Prime. Je pa roba ponavadi hitreje dostavljena, kot če bi naročal pri Mimovrste. Do sedaj še nisem imel niti enega problema.

Preveri:
– oceno prodajalca (če je prodajalec Amazon sam je to še najbolje)
– število prodanih izdelkov
– lokacijo prodajalca (jaz preferiram EU, se izogibam UK in Kitajski)
– število in povprečje ocen kupcev

Redno naročamo oblačila, obutev in tehniko iz Amazon.de/Amazon.it/Amazon.fr, nikoli problemov z varnostjo plačila.

Običajno plačamo od cca. 6-8 EUR poštnine, razen dvakrat je vsa roba prispela v normalnem času – če ne, ti Amazon vrne denar.

Tudi z reklamacijo nismo imeli težav, poslali so nam drug izdelek (ne da bi jim mi vrnili prvotno dobljenega).

Hvala vam za odgovore. Ja, je tezava, ker ne znam anglesko. Sem statejsa generacija. Tudi ne znam naročati, pa pojma nimam, da je več Amazon trgovin. Bom raje kar v Slo naročil telefon. Hvala vsem, ja, ta stari nismotako vešči vsega tega. Se probam učit pa ne gre preveč. Hvala.

Starejša.

Dva meseca nazaj sem kupila telefon prek amazon.de, cca 35% ceneje kot pa najbolj ugodno v Sloveniji.

Dobila prej kot v enem tednu, vse brez težav.

Odgovor na objavo uporabnika
Maka čivčata, 07.10.2022 ob 10:08

stari… glej warehouse… obvezno… to če je amazon eu še ne pomeni da bo poslano z evropskih tal…

sem si naročil eno letalo enkrat na amazon.de…

1 mesec sem čakal in še davek sem moral plačat ker sem spregledal da bo poslano z kitajske.

a če je nakup varen… mislim da je… nekaj boš že dobil… sej plačaš preko paypala a??? tko da si zaščite

Čikita, ti šipyarsko zmene si tumasto kot kic. Če naročaš recimo iz nemškega amazona, gre preko njihovega centra in sigurno ne boš plačal dodatnega davka in carine.  Nakup je 100 odstotno siguren, dobave take kot so napisane. Dostikrat pride celo kak dan prej.

Pri nakupu telefona moraš pazit na dve stvari.

Prva je garanacija in kako je z uveljavljanem le te.

Druga pa so frekvenčni GSM pasovi. Pri nas imamo GSM 900/1800, UMTS 900/2100, LTE 800/1800 in 5G 2100 (41), če pravilno vem. Pri nakupu moraš nujno preverit da model podpira te pasove, ker drugače ti telefon ne bo deloval/se povezal z omrežjem. Če bo sicer kupoval preko amazon.de to ne bi smel bit problem, ker uporabljajo iste pasove, ampak je pa vseeno fino preverit.

Plačilo preko amazona je varno, jezik telefona pa ni vezan na državo nakupa. Če proizvajalec ponuja možnost Slovenščine potem boš lahko izbral Slovenščino neglede na to, kje si kupil telefon.

Na primer če recimo pomotoma slučajno nekako kupiš ameriški model telefona, ti le ta ne bo deloval, ker v Ameriki GSM operira na frekvencah 850/1900 in ne 900/1800. Tako da res preverit.

Hvala vam. Se ne grem s tem, je prezahtevno za mene, Bom raje pri nas ostal.

Anonimno 6911, 07.10.2022 ob 11:34

Na primer če recimo pomotoma slučajno nekako kupiš ameriški model telefona, ti le ta ne bo deloval, ker v Ameriki GSM operira na frekvencah 850/1900 in ne 900/1800. Tako da res preverit.

Težka bo. Tumli ste na monu, na amazonu zagotovo niso. Zato ti že pri izdelku piše, da ga ne pošiljajo v Slovenijo. Sicer bi imeli zaradi idiotov preveč reklamacij in težav.

Telefona se ne kupuje tako. Najprej si izberi model, potem pa poišči najcenejšo ceno na evropskem trgu. Skoraj zagotovo je ne bo imel Amazon.

Ne poslušaj bedakov. Nihče v Evropi ne prodaja telefonov za ameriški trg. Če pa že, je pa to zelo izrecno napisano.

Težka bo, 07.10.2022 ob 11:44

Težka bo. Tumli ste na monu, na amazonu zagotovo niso. Zato ti že pri izdelku piše, da ga ne pošiljajo v Slovenijo. Sicer bi imeli zaradi idiotov preveč reklamacij in težav.

kgfhbjšsy, 07.10.2022 ob 11:46

Telefona se ne kupuje tako. Najprej si izberi model, potem pa poišči najcenejšo ceno na evropskem trgu. Skoraj zagotovo je ne bo imel Amazon.

Kaj se zaganjata. Lepo je napisano, da na amazonu s tem zelo verjetno ne bo problemov. Se pa zna zgodit da kakšna tretja sumljiva stran proda kaj takega. Zato je treba preverit. Idiot je kvečjemu tisti brez bralnega razumevanja.

Anonimno 6911, 07.10.2022 ob 11:53

Kaj se zaganjata. Lepo je napisano, da na amazonu s tem zelo verjetno ne bo problemov. Se pa zna zgodit da kakšna tretja sumljiva stran proda kaj takega. Zato je treba preverit. Idiot je kvečjemu tisti brez bralnega razumevanja.

Ne bo. Za idiote je poskrbljeno, ti ste na monu in vam ne bo nihče prodal telefona, ki pri nas ne dela.😆

Čukita, 07.10.2022 ob 11:17

Čikita, ti šipyarsko zmene si tumasto kot kic. Če naročaš recimo iz nemškega amazona, gre preko njihovega centra in sigurno ne boš plačal dodatnega davka in carine.  Nakup je 100 odstotno siguren, dobave take kot so napisane. Dostikrat pride celo kak dan prej.

Itak naklada. Carina pa še s paypalom je plačal na amazonu. Noben amazon ne omogoča plačila s paypalom.

Sicer je pa tema za Amazon, ne se trol idiot zdaj vlečt na neke sumljive strani 😆

Ja, kot nekdo piše , da smo nekateri Tumbli. Priznam, da za te stvari sem res. Mora se pa vedet, da včasih ni bil obvezen jezik angl. v poklicnih šolah. In to je to. Tumbi, ja, ko boste imel 40.let delovne dobe in to od začetka do konca upokojitve vse pri eni firmi, vam dam kapo dol. Tako, da kar tako posploševat o nekih Tumblih, ki nič ne znamo ni na mestu. Toliko.

Na tretjih sumljivih straneh menda ne bo kupoval????

Mi smo doslej kupili prek Amazona iPhone, iPad, razne laptope in računalnike, gospodinjske aparate, vse je bilo v redu, z garancijo, vse je bilo dostavljeno tip top, nič polomljeno ali kako drugače poškodovano. V primeru, da bi se to zgodilo, lahko uveljavljaš reklamacijo. Kar se tiče jezikovnih nastavitev, ne bi smelo biti problema – telefoni imajo na razpolago veliko jezikov, to sam nastaviš ob zalaufanju. Seveda je spet odvisno kaj točno kupuješ, dobro preberi opis artikla, morda poguglaj za točno ta model, da boš videl kaj vse ponuja. Enkrat samkrat se mi je zgodilo, da naročeno ni in ni prispelo, sem kontaktirala Amazon in so mi takoj nakazali denar nazaj. In še nekaj: se zelo splača pogledati ponudbo na raznih EU Amazon straneh, se je že zgodilo, da je bil artikel na francoskem za več kot 100€ cenejši kot na nemškem, preveri tudi poštnino (jaz imam Prime račun, če večkrat naročaš, se zelo splača). Imajo tudi razprodaje (Black Friday itd.), takrat lahko stvari dobiš zelo poceni (mi smo tako npr. dobili pečico, ki sicer stane čez 1500€, za 450€). Določene stvari lahko kupiš tudi na obroke, brez obresti, ampak moraš biti verificiran kupec.

Hvala vam za izčrpen odgovor. Se bom potrudil naročit, upam. Zanima me samo telefon, malo boljši. HVALA.

Pri nakupu telefona na amazonu moras bit precej previden, da ne kupis rabljenega. Moras kar dobro vse prebrat, da vidis, da je recimo generalno pregledan in popravljen, sam je rabljen.

New Report

Close