Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če kupim stanovanje v Šelenburgu in na balkonu obesim perilo, kaj bo?

Če kupim stanovanje v Šelenburgu in na balkonu obesim perilo, kaj bo?

V Zagrebu v centru tudi ne smeš cot obešat vidno na balkon, v določenih delih dunaja tudi ne, v zgodovinskih delih italijanskih mest tudi ne, pa cokelj tudi ne smeš nositi recimo :). Hudič je ker se niste zmožni civilizirano obnašat in je potrebno sploh pravila postavljat.

.Kupiš stanovanje, pa ga ne moreš svobodno uporabljati. Kmalu bodo še drugje prepovedali sušenje. Nam težijo že zaradi čevljev na hodniku, pa nismo eliten blok.

Kaksna nova moda je to, cevlji na hodniku? Tvoji cevlji nimajo kaj delati na hodniku, ampak sodijo v tvoje stanovanje. Se premalo ti tezijo.

Odgovor na objavo uporabnika
pogosto, 19.04.2024 ob 20:55

V Zagrebu v centru tudi ne smeš cot obešat vidno na balkon, v določenih delih dunaja tudi ne, v zgodovinskih delih italijanskih mest tudi ne, pa cokelj tudi ne smeš nositi recimo :). Hudič je ker se niste zmožni civilizirano obnašat in je potrebno sploh pravila postavljat.

MA strašna ste gospoda… res… zunaj ne boste sušili ker se to ne spodobi in ker to samo raja ter nižji sloj počne.   Po drugi strani se pa npr ne poročate🙈

Stari… res prav seljakluk. Vidjele žabe da se konj potkiva, pa digle nogu.

Vidis… judje pac hocejo svet podredit…

Ja. Jst se popolnoma strinjam. Mislim da je celo hadis da si tuzemski svet “podredis”… pac ne tako kot judje… da dunjaluk služi tebi. Ne ti njemu… ala tole, kupis stanovanje pol se pa mucis glede susenja… al pa nek besen avto, potem pa noces žakl krompirja vozit not… ti sluzis njemu namesto on tebi…

Vidi.

🙈niste vi gospoda.

Res ne😂

Bo treba še.

Al pa ga celo nedeljo glancas pa gladis da se bo ja sijal v soncu… ga noces na makadam peljat…

Take fore.

En druzinski prijatelj je enkrat rekel da se je ena zenska pripeljala z nekim mercedesom… v prtljazniku pa kao tisti tlakovci 30×30… 5 cm debeli…

Je reku da on to sploh nebi furu u autu…

Jakog li gospodina…

Ajde idemo akšam!

sploh takrat se na soncu lepo posuši perilo, ko je polno cvetnega prahu v zraku in kadar prinese saharski pesek k nam.  🤗

bozomon, 19.04.2024 ob 21:06

Al pa ga celo nedeljo glancas pa gladis da se bo ja sijal v soncu… ga noces na makadam peljat…

Take fore.

En druzinski prijatelj je enkrat rekel da se je ena zenska pripeljala z nekim mercedesom… v prtljazniku pa kao tisti tlakovci 30×30… 5 cm debeli…

Je reku da on to sploh nebi furu u autu…

Jakog li gospodina…

Ajde idemo akšam!

Če ti je vse v rit vtaknjeno, nič ne ustvariš sam, nimaš tudi nobenega ponosa do tega. Znano že od nekdaj. Zato pa gre vse v klinac, ker takšno zalego, ki nima nobenega ponosa in ne zna v civilizaciji živet futramo. Kaj ti javkaš sploh ne vem. Smo že ugotovili da v nekem ciganskem naselju živiš, kjer je kriminalc na socialni nekaj najboljšega kar lahko punce tam dobijo.

ja263, 19.04.2024 ob 21:10

Če ti je vse v rit vtaknjeno, nič ne ustvariš sam, nimaš tudi nobenega ponosa do tega. Znano že od nekdaj. Zato pa gre vse v klinac, ker takšno zalego, ki nima nobenega ponosa in ne zna v civilizaciji živet futramo. Kaj ti javkaš sploh ne vem. Smo že ugotovili da v nekem ciganskem naselju živiš, kjer je kriminalc na socialni nekaj najboljšega kar lahko punce tam dobijo.

Allahu akbar

Socialac sutra moze na maldive… nikakvih obaveza…

A ti😂

Bi pa lahko sušila na vrhu, na strehi oz. terasi verjetno. Tudi v sosednjih stavbah se tako počne – komur se pač da nosit na vrh.

Zrak tam je čisto OK, oz bolj kot ob vpadnicah v mesto.

SIcer je pa to kar opisuješ Hišni red – ki ga lahko lastniki stanovanj sprejmejo kakršnegakoli želijo – in volja večine prevlada.

bozomon, 19.04.2024 ob 21:14

Allahu akbar

Socialac sutra moze na maldive… nikakvih obaveza…

A ti😂

Kaj da ne. Še nosu ne pomoliš ven izza ekrana luzer. Pa boš šel na maldive. Še veš ne kako se na avion gre :). Kako bi se pa sporazumeval tam? Glede na to da se ti ni ratal slovensko naučit v 20ih letih, si kar mislim kako ti gre angleščina recimo :). Na maldive bi šel :). Še do kopra pomoje nikol nisi šel sam.

Btw….za maldive rabiš viso. Kriminalci je ne dobijo. Sam povem. Da se ne boš brezveze odpravljal za tja 🙂

ja263, 19.04.2024 ob 21:23

Kaj da ne. Še nosu ne pomoliš ven izza ekrana luzer. Pa boš šel na maldive. Še veš ne kako se na avion gre :). Kako bi se pa sporazumeval tam? Glede na to da se ti ni ratal slovensko naučit v 20ih letih, si kar mislim kako ti gre angleščina recimo :). Na maldive bi šel :). Še do kopra pomoje nikol nisi šel sam.

Btw….za maldive rabiš viso. Kriminalci je ne dobijo. Sam povem. Da se ne boš brezveze odpravljal za tja 🙂

in kaj si se zdej upiclo vame socialca? 😂

Izvini vi ste dubai… šelenburg… visoka kasta… lej kake stavbe mate… kako ste si uredil… kašn Bog…

Se opravicujem.

Samo kmetavzarji obešajo perilo na balkon. Kdor kaj da estetiko, bo sušil perilo v susilnem stroju.

Jole316, 19.04.2024 ob 21:35

Samo kmetavzarji obešajo perilo na balkon. Kdor kaj da estetiko, bo sušil perilo v susilnem stroju.

IZvini stvarno, nisam te prepozno…

Očeš da ti popušim?

Jaz bi ga kupil v kolikor vem, da bi tako v zivljenju se vec seksal. Za perilokje ga kdo susi pa mi je vseeno. Ponujen je strasten seks

Me prav zanima, kaj bi bilo, 19.04.2024 ob 19:16

Kupim stanovanje v Schellenburgu in postane moja lastnina z vpisom v zemljiško knjigo ali sodni register ali kamor že.

Moje je.

Potem pa na balkonu obesim perilo.

Kaj zdaj?

Schellenburg pravi, da so stanovalci obvezani k temu, da perila na balkonu ne izobešajo. Razlogi so izključno estetski, ne temeljijo na nobenih državnih predpisih.

Stanovanje je MOJE!

Toda če ima Schellenburg do mene to “pravico”, da mi onemogoča izobešanje perila, kaj mi lahko stori, če ga kljub temu obesim? Ali je stanovanje potem RES moje ali je moje samo toliko, kolikor mi Schellenburg pusti, da je moje, če pa kršim “pravilo”, mi ga pa kaj? Lahko odvzamejo??

Ste že slišali za to, da taki bloki sploh nimajo priključka za pralni stroj, te v začetku pri instalacijah je tako urejeno, torek, kopalnica brez pralnega stroja.

Bodo pa skupne pralnice.

Novodobna arhitektura.

Priklop za pralni stroj v kopalnici ne igra nobene velike vloge, če ga ni. Sam imam pralni stroj v kuhinji kjer ni nobenega priklopa za vodo in in odtočne cevi. Pa perem brez problema. Sam mal se je treba znajti 😀

Anonimnica709, 20.04.2024 ob 05:57

Ste že slišali za to, da taki bloki sploh nimajo priključka za pralni stroj, te v začetku pri instalacijah je tako urejeno, torek, kopalnica brez pralnega stroja.

Bodo pa skupne pralnice.

Novodobna arhitektura.

Ja kopalnice nimajo priključkov za stroj, zato ker je za to utility soba/pralnica/shramba v stanovanju. In ne nimajo skupne pralnice.

Anonimno 9594, 20.04.2024 ob 06:15

Priklop za pralni stroj v kopalnici ne igra nobene velike vloge, če ga ni. Sam imam pralni stroj v kuhinji kjer ni nobenega priklopa za vodo in in odtočne cevi. Pa perem brez problema. Sam mal se je treba znajti 😀

Aha, torej si cev za umazano vodo speljal skozi okno, haha.

Ne, to je res, da ni nujno, da je pralni stroj v kuhinji, moji frendi so že od štarta planirali tako kot imajo v angliji, v kuhinji je, v vgradni omari, ko dela je skoraj neslišen.

Glede sušilca pa tako: sem ga imela, uporabljala nekajkrat in nehala. Ker: treba najprej vse perilo ven dat iz pralnega, potem samo polovico dat v sušilca, pol ti dela 2 uri, da tisto posuši, pol še druga polovica, pa še dve uri. Razen tega, da gre enormno elektrike, imaš tudi več dela, kot če enostavno takoj daš ven (ali pa v pralnico, če jo imaš) sušit. Smo se ga rešili in sušim vedno zunaj, lepše se posuši in ne rabiš peglat. Uno iz sušilca je pa kot bi z riti potegnil. Če pa ne posušiš do konca, moraš pa itak razobesit, da se do konca posuši, tako da ni računice.

Ajde, ne rečem v bloku, kjer ni balkona, jasno imaš sušilca, kaj pa boš. Ampak če je le možnost, vsaj zame ni dvoma. Kaj bi v tej elitni bajti? Gavge (stojalo) pa na balkon, zagotovo. Pa naj me dajo na sodišče. Good luck.

bulšit, 20.04.2024 ob 06:58

Ja kopalnice nimajo priključkov za stroj, zato ker je za to utility soba/pralnica/shramba v stanovanju. In ne nimajo skupne pralnice.

No ja, tako imamo mi v bajti. Ampak v teh blokih ni nujno, da imajo utility. A to so sama 120 kvadratov + stanovanja ali imajo tudi manjša? Ker tista manjša dvomim, da imajo utility.

no ja, 20.04.2024 ob 07:03

No ja, tako imamo mi v bajti. Ampak v teh blokih ni nujno, da imajo utility. A to so sama 120 kvadratov + stanovanja ali imajo tudi manjša? Ker tista manjša dvomim, da imajo utility.

Najmanjše stanovanje je dvosobno, 90 kvadratov. Ja vsa stanovanja imajo pralnico/shrambo. Manjša eno kopalnico + dodaten wc, večja več kopalnic.

Za tisto ki pa je ločeno samo pol v sušilec dajala….to se pa zgodi ko en sranje kupiš. Pravi sušilec daš cel stroj notr in ne ni zmečkano, če takoj ven toplo daš. Ima tudi možnost izpusta pare, kar še dodatno olajša likanje recimo oz. določene stvari sploh ne rabiš likat. Nisem na stojalu sušila že desetletje, pa smo kar še živi :). In ne nimaš več dela. Imaš ga krepko manj. Pa še vse našarjeno nimaš po bajti. V sušilcu samo volno, svilo ipd ne sušim. To se suši na ležeči gosti mreži, da se ne raztegne, ki je isto v pralnici montirano na steno in se da dol samo ko se rabi. Balkon imamo za uživat.

bulšit, 20.04.2024 ob 07:16

Najmanjše stanovanje je dvosobno, 90 kvadratov. Ja vsa stanovanja imajo pralnico/shrambo. Manjša eno kopalnico + dodaten wc, večja več kopalnic.

Za tisto ki pa je ločeno samo pol v sušilec dajala….to se pa zgodi ko en sranje kupiš. Pravi sušilec daš cel stroj notr in ne ni zmečkano, če takoj ven toplo daš. Ima tudi možnost izpusta pare, kar še dodatno olajša likanje recimo oz. določene stvari sploh ne rabiš likat. Nisem na stojalu sušila že desetletje, pa smo kar še živi :). In ne nimaš več dela. Imaš ga krepko manj. Pa še vse našarjeno nimaš po bajti. V sušilcu samo volno, svilo ipd ne sušim. To se suši na ležeči gosti mreži, da se ne raztegne, ki je isto v pralnici montirano na steno in se da dol samo ko se rabi. Balkon imamo za uživat.

Jaz sem sušilc uporabljala pred 15 leti, verjamem, da so zdaj modernejši na voljo. Pa kljub temu. Koliko časa se suši v sušilcu? Koliko pare sprošča? Torej 1,5 ure stroj, potem še 1,5 ure sušic recimo? In potem? Zlaganje ali likanje? Jaz po tem, ko se mi zunaj posuši, samo zložim, likam skoraj nič ne, razen česa finega.

Sem pa v bajti, dva ogromna balkona čez celo dolžino bajte, terasa, dvorišče, glede tega, kje bomo uživali zunaj, une ene gavge res ne igrajo čisto nobene vloge. Če bi pa imela mini balkon, jah, potem bi pa razmislila, kako in kaj…

no ja, 20.04.2024 ob 07:29

Jaz sem sušilc uporabljala pred 15 leti, verjamem, da so zdaj modernejši na voljo. Pa kljub temu. Koliko časa se suši v sušilcu? Koliko pare sprošča? Torej 1,5 ure stroj, potem še 1,5 ure sušic recimo? In potem? Zlaganje ali likanje? Jaz po tem, ko se mi zunaj posuši, samo zložim, likam skoraj nič ne, razen česa finega.

Sem pa v bajti, dva ogromna balkona čez celo dolžino bajte, terasa, dvorišče, glede tega, kje bomo uživali zunaj, une ene gavge res ne igrajo čisto nobene vloge. Če bi pa imela mini balkon, jah, potem bi pa razmislila, kako in kaj…

Ja, jaz imam 15 let star sušilni stroj, pa dam celo žehto not. Nič ne zmečka, takoj še toplo zložimo in sploh ni potrebe po likanju. Sušilec je top! In zaradi alergij v družini sušim v sušilcu tudi polet.

Še prej, ko sem pa na stojalu na vrtu, je bilo pa vedno treba še likat, če ne je bilo vse zmečkano.

to je balkanska mentaliteta…. moja parcela/hiša/flet, lahko delam karkoli želim…. zato pa smo s tako miselnostjo pač balkan, ne pa zahodna oz severna evropa.

Razumem, da ne moreš imeti vse nametano, ampak kaj je a narobe, če se ti na balkonu na štriku suši lepo oprano perilo? Ali potem tudi sama ne smem v kopalkah na balkon, če nimam ravno manekenskih mer? Ali pa da se pridem zjutraj na balkon pretegnit v pidžami ali v spodnjem perilu? Zakaj potem sploh imamo balkone, kaj lahko počnemo na njih? Drago plačaš, potem pa še uporabljati ne smeš.

New Report

Close