Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če nardiš 5.000 korakov na dan

Če nardiš 5.000 korakov na dan

Veljaš za gibalno neaktivnega? To sem prebrala v enem članku. Meni je to veliko,skoraj 4km vsak dan. 5.000 korakov na dan ni nič??

5000 korakov je zelo malo. Pokuriš nekje okrog 200 kalorij. To je pol borovničevega mafina. Da se bo poznalo, je treba prehoditi nad 10000 korakov, čim hitreje.

Odvisno ali je to vse tvoje gibanje ali še kaj več.
Če zraevn še uro ali dve kolesariš ali pa plavaš recimo, potem je to super.
Če pa samo teh 5000 korakov v celem dnevu skupaj spraviš pa je res malo.

Naša star mama jih je naredila vsak dan okrog 5000. Po enem mesecu smo za njo zgubili vsako sled.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Zdaj če je Zemlja res okrogla zna še nazaj pridt😁

Jaz grem vsak dan hodit in samo pri hoji naredim od 5000 do 8000 korakov, včasih več, včasih manj. Pri tem ne štejem tistih korakov, ki jih naredim pri delu, grem na vrt, po drva, večkrat po stopnicah, hoja pri ostalih gospodinjskih delih, to mi bi sigurno prineslo še kakšnih 1500 korakov.
Koliko pa hodijo drugi? Opažam, da nič ali zelo malo. Pri mojih sprehodih srečujem vedno ene in iste ljudi (večinoma ženske, ki hodijo ali tečejo), nekaterih ne vidim prav nikoli.
Se mi zdi, da sem za moja leta še kar aktivna.

5000 korakov naredim doma, ko nic posebnega ne delam.

Jaz grem vsak dan hodit in samo pri hoji naredim od 5000 do 8000 korakov, včasih več, včasih manj. Pri tem ne štejem tistih korakov, ki jih naredim pri delu, grem na vrt, po drva, večkrat po stopnicah, hoja pri ostalih gospodinjskih delih, to mi bi sigurno prineslo še kakšnih 1500 korakov.
Koliko pa hodijo drugi? Opažam, da nič ali zelo malo. Pri mojih sprehodih srečujem vedno ene in iste ljudi (večinoma ženske, ki hodijo ali tečejo), nekaterih ne vidim prav nikoli.
Se mi zdi, da sem za moja leta še kar aktivna.

Jaz jih naredim v službi vsak dan 10000 pa doma nekje 3000 ali več odvisno od dneva

Odvisno ali je to vse tvoje gibanje ali še kaj več.
Če zraevn še uro ali dve kolesariš ali pa plavaš recimo, potem je to super.
Če pa samo teh 5000 korakov v celem dnevu skupaj spraviš pa je res malo.
[/quote]

Bolje je že kot nič. Bolje, da prehodiš vsak dan 5000 korakov kot da sediš na kavču, a ni?

Ok, pa kateri idiot bo zdaj korake štel? Kaj imate od tega, ne vem.

Zdaj če je Zemlja res okrogla zna še nazaj pridt😁
[/quote]

😆😁😅

Bolje je že kot nič. Bolje, da prehodiš vsak dan 5000 korakov kot da sediš na kavču, a ni?
[/quote]

Hja, 5000 je tako malo, da to nabereš, če sediš na kavču, greš kdaj pa kdaj do hladnilka pa kdaj pa kdaj scat pa 2x okrog hiše pa je to to. ALi pa, če si pisarniša delavka pa, če imaš malce dalj stran WC se ti tudi nabere toliko pa, da greš še do parkinga peš.

Ko sem bila na porodniški sem nekaj časa redno nosila zapestnico povprečje je bilo 10000 brez sprehoda oz. če sem skočila samo po tavelika peš v vrtec sem že presegla (pospravljanje cunj, pranje, sušit dat, kosilo skuhat, kaj na vrt iskat smeti v kanto nest , otroka pevit, flaško narest kašico narest, posesat, … če je bil čas za daljši sprehod sem bila ponvadi med 20000 in 25000 za še daljše sprehode pri treh otrocih žal ni šlo pa tamala je k sreči popldan spala v postelji (1 otroka smo vozili okoli z vozičkom drugače ni šlo dremati popldan v skrajnih primerih v dežju pa z avtom nakoli)…

5000 jih naredim v službi. To je res minimum. Brez 10.000 in to zmernega tempa, da se spotiš, se nimaš kaj hvalit, da si kaj naredil. Razen če je teh 5000v hrib 🙂

No, 5000 res ni nič, to naredim tekom dopoldneva med kuhanjem ali v službi. Popoldne pa, ko malo zašportam jih naredim med 10 in 15000.

Vsak dan,ne glede na vreme jih naredim od 20.000-25.000 hitra hoja od tega polovica v hrib.
5.000 res ni nič.

kaj eni nimate nič za delat da korake “delate in štejete”!
pejte raje drva narest, al pa v vrt štihat, v vinograd rezat..
..bo manj korakov.. pa več efekta ..tako in drgač..

Evo sem si montirala aplikacijio, ker me firbec matra. Samo navaditi se moram telefon nositi povsod s sabo, en dan bom že zmogla 😁

Evo sem si montirala aplikacijio, ker me firbec matra. Samo navaditi se moram telefon nositi povsod s sabo, en dan bom že zmogla 😁

naredil 7800 korakov in 2200 kcal. Pač je bilo mal klančka 🙂

5000 korakov je cca 4 km? No, to naredim vsak drugi dan, 1-2x na teden pa 8 km. Koliko kalorij to pobije, ne računam.

ja za 7800 korakov je bilo dobre 6km. Višinskih metrov pa 730.
Sicer pa nikoli ne gledam št. korakov ali porabljenih kalorij, ker mi je to kar neki. Mene sam višinci zanimajo 🙂

Če so to vsi koraki, ki jih narediš dnevno, je to res malo. Če pa gre samo za rekreacijo (to npr ustreza 45 min hitre hoje), poleg vseh ostalih vsakodnevnih opravil, pa nekaj je. Je pravzaprav minimum za ohranjanje telesne kondicije.

Od kje ti vsak dan 3 ure casa?

New Report

Close