Če nardiš 5.000 korakov na dan
Jaz grem vsak dan hodit in samo pri hoji naredim od 5000 do 8000 korakov, včasih več, včasih manj. Pri tem ne štejem tistih korakov, ki jih naredim pri delu, grem na vrt, po drva, večkrat po stopnicah, hoja pri ostalih gospodinjskih delih, to mi bi sigurno prineslo še kakšnih 1500 korakov.
Koliko pa hodijo drugi? Opažam, da nič ali zelo malo. Pri mojih sprehodih srečujem vedno ene in iste ljudi (večinoma ženske, ki hodijo ali tečejo), nekaterih ne vidim prav nikoli.
Se mi zdi, da sem za moja leta še kar aktivna.
Jaz grem vsak dan hodit in samo pri hoji naredim od 5000 do 8000 korakov, včasih več, včasih manj. Pri tem ne štejem tistih korakov, ki jih naredim pri delu, grem na vrt, po drva, večkrat po stopnicah, hoja pri ostalih gospodinjskih delih, to mi bi sigurno prineslo še kakšnih 1500 korakov.
Koliko pa hodijo drugi? Opažam, da nič ali zelo malo. Pri mojih sprehodih srečujem vedno ene in iste ljudi (večinoma ženske, ki hodijo ali tečejo), nekaterih ne vidim prav nikoli.
Se mi zdi, da sem za moja leta še kar aktivna.
Odvisno ali je to vse tvoje gibanje ali še kaj več.
Če zraevn še uro ali dve kolesariš ali pa plavaš recimo, potem je to super.
Če pa samo teh 5000 korakov v celem dnevu skupaj spraviš pa je res malo.
[/quote]
Bolje je že kot nič. Bolje, da prehodiš vsak dan 5000 korakov kot da sediš na kavču, a ni?
Bolje je že kot nič. Bolje, da prehodiš vsak dan 5000 korakov kot da sediš na kavču, a ni?
[/quote]
Hja, 5000 je tako malo, da to nabereš, če sediš na kavču, greš kdaj pa kdaj do hladnilka pa kdaj pa kdaj scat pa 2x okrog hiše pa je to to. ALi pa, če si pisarniša delavka pa, če imaš malce dalj stran WC se ti tudi nabere toliko pa, da greš še do parkinga peš.
Ko sem bila na porodniški sem nekaj časa redno nosila zapestnico povprečje je bilo 10000 brez sprehoda oz. če sem skočila samo po tavelika peš v vrtec sem že presegla (pospravljanje cunj, pranje, sušit dat, kosilo skuhat, kaj na vrt iskat smeti v kanto nest , otroka pevit, flaško narest kašico narest, posesat, … če je bil čas za daljši sprehod sem bila ponvadi med 20000 in 25000 za še daljše sprehode pri treh otrocih žal ni šlo pa tamala je k sreči popldan spala v postelji (1 otroka smo vozili okoli z vozičkom drugače ni šlo dremati popldan v skrajnih primerih v dežju pa z avtom nakoli)…