Če ne znaš kuhat, prat in likat si desca ne zaslužiš
Podpiram Matkiča. Čeprav se bedakom zni neumna primerjava z Assangom in Snowdnom, je princip isti. Nima veze če je tok manjša zadeva, princip je isti oz vsaj analogija 🙂
Glej, če si ti nesposoben argumentirat to kar trdiš, ker je osnova iz katere izhajaš na trhlih nogah, se ne rabiš počutit manjvredno, ker kritika ni šla tebi osebno ampak temu kar si napisal. Razumem pa, da vam je samovšečnežem to težko sprejet, da vaša ne obvelja in ste potem žaljivi, ker je prizadet vaš neskončni ego…
Tako vam uspe še vsako temo spravit na osebni nivo obračunavanja in prepucavanja v nedogled. Posledično je sedaj postal ta forum vaše orodje za dokazovanje vaše puhle večvrednosti.
Lep primer je tema samske mamice, združimo se (ali pa bilo kaka druga), kjer se je NS brez veze obesil na moj komentar kako on ve komu bom jaz pisal. Zraven ni pozabil še parkrat pljunit na Senzo…
Ali pa tema o Matjazku…. itd.itd
Sploh ne vem kaj je treba pisat osebno, kaj koga briga komu kdo piše s kakim namenom in razsojat o tem kdo komu ja in zakaj ja in zakaj ne….bla,bla,bla
Tebi je to pomembno? Te žre, ne moreš spat? Al čemu je namenjeno to pisanje?
Ti je tako težko sprejet, da ti ne odrejaš pravil, ki so že tako ali tako preohlapna in dovoljujejo izlivanje gnojnice po vsakomur?[/quote]
Ves da se mi ne da. 😀
Pescica sodelujocih vas je tako absolutno prepricanih v svoje “poglede”, da je debata z vami mozna le, ce clovek deli vasa prepricanja. Sicer pa ne. Tako kot ni mozen pogovor med ljudmi razlicnih politicnih prepricanj ali veroizpovedjo, kjer ena stran vsiljuje svoja prepricanja, drugo pa smatra za tako ali drugace manjvredno.
A res se samega sebe zavajas, da se gre za argumente? Ti bi lahko imel samega anti-Ruglja z dvema doktoratoma na drugi strani, ki bi te ze zaradi retoricnih sposobnosti povozil kot tank ficka, pa ne bi za milimeter spremenil svojih pogledov. Tako kot ne bi se tako nevedna goreca muslimanka postala kristjanka pa, ce jo gre sam papez debatirati.
Naj te spomnil, da ne govorimo o matematiki, kjer lahko to ali ono dokazes. ;)[/quote]
Ideološka miselna nevtralnost oz. “čistost” ne obstaja v nobeni družbeni skupini, pa najsi gre za vzgojno-izobraževalni sistem, vaško gasilsko društvo ali klub ljubiteljev psov. Ko izraziš svoje mišljenje, se avtomatsko nekam uvrščaš/uvrstiš, tudi vsaka nacija kulturno nekam tangira pod vplivi raznih filozofij in tradicij. Podobno je s temi forumi. Če ti je blizu recimo krščanska miselnost, imaš RKC forum, če ne, pač tja ne hodiš. Iluzorno je nadejanja, da se bodo drugi okrog tebe prilagajali, ker ti ni (osebno) všeč neki moderator.
Potem ga podpiraš tudi pri tem:
In ne, ni šlo samo za Robija, ampak za njegovo partnerko.
En je čist dovolj, da kar vse po vrsti tako označi. Tako pač je. :))
En je čist dovolj, da kar vse po vrsti tako označi. Tako pač je. :))[/quote]
Itak, eden prevara, ven pride pa, da varajo vsi.
In ne, ni šlo samo za Robija, ampak za njegovo partnerko.[/quote]
Kot da zanima koga, kako je z Robjijevo partnerko, zaradi mene ima lahko 5 ljubic iz foruma in 3 nezakonske otroke :D, razen SAMSKE Starunklje in raznih tercialk, ki komaj čakajo, kjer se le da vtaknit nos v zasebno življenje drugih, ker se hranijo z negativizmom zavisti in nevoščljivosti. 😉
Podpiram ga v tem, da je primerjava korektna, četudi so skale tako različne 🙂 Naprej pa se ne bom opredeljeval, kaj je objektivno prav, kaj narobe, kdaj je kaj upravičeno in k(d)aj ne 🙂 Izdaja je izdaja. Potem so pa olajševalne okoliščine kajne. To bi bilo treba pa dosti globlje preučit. Strinjam se le, da kdaj zlo izdaje prepreči mnogo mnogo večje zlo. Kot pri zavarovalnici, ti priznajo namerno povzročeno škodo, če s tem preprečiš še večjo škodo. V primeru snowden je še vedno komplicirano, ali je ravnal prav ali ne. Izdajal je, tukaj ni dileme, prekršil je veliko etičnih kodeksov, kot tudi kazenskih. A na drugi strani je morda razkril neskončno večje zlo, morda, in eni bi mu dali kar nobelovko, kot pravim, bi bilo treba preučiti, težko kar ustreliti sodbo. Še enkrat, popdiram ga pri primerjavah, za ostalo pa je potrebna poglobljena analiza 🙂
Kaj pa je bilo z Robijevo partnerko, ali si je zaželela prekrška (kranjske klobase) pri dieti ?
En je čist dovolj, da kar vse po vrsti tako označi. Tako pač je. :))[/quote]
Itak, eden prevara, ven pride pa, da varajo vsi.[/quote]
Pa še tisti ne rabi varat, dovolj je da tretjo osebo lepo pogleda. :))
Glede na to, da tukaj, smatram, sodelujemo anonimno, se ne strinjam z izdajo osebnih informacij, sploh zaupnih.
Je pa pomemben tudi motiv za to. Kot rečeno, olajševalne okoliščine 🙂 So bili primeri v zgodovini, ko je nekdo kaj izdal oz naredil zelo velik kazniv prekršek, a je bil na koncu (pozitiven) rezultat ogromen in so ga pomilostili. Ne vem za kaj se gre v vašem primeru sicer. Eno je, če nekdo hoče nekoga oblatiti iz maščevanja/zlobe in bi zato objavil neke informacije, k bi mu škodovale, uničile oz. močno otežile zakon, ugled v družbi ipd. Drugo pa je, če nekdo ve, da se dela huda krivica, morda večjemu številu ljudi in s to izdajo to prepreči ali vsaj drastično omili. Potem je sodba ljudstva, ali se ga (izdaljalca) bo obsodilo, je pač čovek igral kamikazo, šel zavestno v kaznivo dejanje, zastavil lastno življenje, zato da reši oz. izboljša življenje drugih. Morda se ga bo minimalno obsodilo, ker je razkrinkal hudega goljufa in s tem družbi naredil uslugo, morda pa celo pomilostilo 🙂 To pretehtat pa ni tako lahko 🙂 Pojma nimam o čem govorite namreč, strinjal sem se le z Matkičevo primerjavo zgoraj.
Ne morem verjet s čim vse se ubadate … Pa koga dejansko briga kdo koga pecari? #perezMON 🙂
Primerjava je na mestu. Vsak ki tega ne razume je neumen.
Ves da se mi ne da. 😀
Pescica sodelujocih vas je tako absolutno prepricanih v svoje “poglede”, da je debata z vami mozna le, ce clovek deli vasa prepricanja. Sicer pa ne. Tako kot ni mozen pogovor med ljudmi razlicnih politicnih prepricanj ali veroizpovedjo, kjer ena stran vsiljuje svoja prepricanja, drugo pa smatra za tako ali drugace manjvredno.
A res se samega sebe zavajas, da se gre za argumente? Ti bi lahko imel samega anti-Ruglja z dvema doktoratoma na drugi strani, ki bi te ze zaradi retoricnih sposobnosti povozil kot tank ficka, pa ne bi za milimeter spremenil svojih pogledov. Tako kot ne bi se tako nevedna goreca muslimanka postala kristjanka pa, ce jo gre sam papez debatirati.
Naj te spomnil, da ne govorimo o matematiki, kjer lahko to ali ono dokazes. ;)[/quote]
Ideološka miselna nevtralnost oz. “čistost” ne obstaja v nobeni družbeni skupini, pa najsi gre za vzgojno-izobraževalni sistem, vaško gasilsko društvo ali klub ljubiteljev psov. Ko izraziš svoje mišljenje, se avtomatsko nekam uvrščaš/uvrstiš, tudi vsaka nacija kulturno nekam tangira pod vplivi raznih filozofij in tradicij. Podobno je s temi forumi. Če ti je blizu recimo krščanska miselnost, imaš RKC forum, če ne, pač tja ne hodiš. Iluzorno je nadejanja, da se bodo drugi okrog tebe prilagajali, ker ti ni (osebno) všeč neki moderator.[/quote]
Kot receno, vecina forumskih debat se izroji, ker (vemo katera) stran vsiljuje svoja prepricanja, vse drugace mislece pa smatra za tako ali drugace manjvredne, ne pa ker drugi strani ni za debatirati. 😉
Kot da zanima koga, kako je z Robjijevo partnerko, zaradi mene ima lahko 5 ljubic iz foruma in 3 nezakonske otroke :D, razen SAMSKE Starunklje in raznih tercialk, ki komaj čakajo, kjer se le da vtaknit nos v zasebno življenje drugih, ker se hranijo z negativizmom zavisti in nevoščljivosti. ;)[/quote]
Nimam pojma kaj debela starunklja sploh ve o moji partnerki. Verjetno to, kar ve že tako ali tako večina, ki tu sodeluje in s katerimi se poznamo. 🙂
Trenutno pa nimam nobene ljubice, pa varal še tudi nisem. 🙂
Če pa druga debata ni možna z vami, kot ad-hominem.
In za vse je kriva druga stran. 🙂
Popolnoma nezrelo in neodgovorno razmišljanje.
No, s tem si pa res brcnil v prazno in delaš točno to, kar očitaš drugim.
Večina forumskih debat se izroji iz povsem enostavnih razlogov: ker večina udeležencev ni pripravljena z nekim respektom komunicirat, težko sprejema mnenja ostalih posameznikov in dejansko ne more aplicirat v svoje dojemanje drugih, da vsak izmed nas živi po svojih načelih, ima svoje cilje, preference, statuse, etc.
Brez zamere, ampak res veliko uporabnikov tu je izjemno frustriranih, se ne zna šalit na svoj račun, meni, da smo vsi udeleženi neke pokveke (razen njih samih seveda), bla, bla. Meni je sumasumarum vseeno, ampak s časom postane vse skupaj hudo boring in absurdno.
Včasih je pač človeku dolgčas in bi se malo pohecal, poklepetal, karkoli, ampak je to tukaj praktično nemogoče najt, ker se vse spremeni v žaljenje in prepucavanje. Kje je smisel potem?
In obe strani sta hudo žaljivi … hudo. Da sploh ne omenjam odnosa do ženskega spola.
Če pa druga debata ni možna z vami, kot ad-hominem.
In za vse je kriva druga stran. :)
Popolnoma nezrelo in neodgovorno razmišljanje.[/quote]
Tako pa narcisi razmišljate.
Samo narcis je lahko tok domišljav, da misli, da ve vse in se čuti dolžnega vsakemu podturavat svoj način življenja. Tudi nikoli ne bo direktno koga užalil, ker bo dobro vedel, da s tem izgubi kredibilnost in bo raje še naprej na prefinjen način provociral in se delal poštenjaka. Upam, da si se prepoznal Robi.
Kateri strani pa sta to ?
Jaz še nisem opazil, da bi bil Marko žaljiv do žensk…
Prav tako On, pa Matjažko…Niso ravno žaljivi do žensk.
Zato ne vem, o katerih straneh govoriš.
Jaz več ne vem na kateri stran sem. A mi lahko katera prijazna duša pove, da vem proti komu se borim. :))
Zato ne vem, o katerih straneh govoriš.[/quote]
…kakšno sprenevedanje!
Po moje je mislila, da smo žaljivi drug do drugega. Tisto z ženskami pa ni letelo na obe strani. Kako le? :))
Vidim, da je vedno še vse po starem. Ma ne… vedno je huje.
Poročeni vs samski in zabijanje pri enih in drugih svojih pogledov v tuje glave. 🙂
RELAX… We`re ALL crazy. It`s not a Competition.
Mah Robči, ne da se men prepucavat 🙂
Dobro veš, da sta obe strani (kot ste se nekako sami poimenovali) izjemno žaljivi ena do druge. In še bolj veste, da to v resnici nima nobenega smisla, ampak ne morete čez lasten ego ne eni ne drugi …
Marko in On res nista žaljiva do žensk (imho), zate in za Matjažkota pa tega res ne moremo rečt. Sej sam veš, da je tako 😉 Pa če se boš še upiral, se lahko obesim na tvoj moderatorski pristop, ki tako komuniciranje sploh dovoljuje. Ampak se raje ne bi, če ni nujno, ker se mi reeeeees ne da in mi čisto iskreno dol visi. 🙂
…kakšno sprenevedanje![/quote]
Takšen pač je. Nimaš kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.