Če ne znaš kuhat, prat in likat si desca ne zaslužiš
No, s tem si pa res brcnil v prazno in delaš točno to, kar očitaš drugim.
Večina forumskih debat se izroji iz povsem enostavnih razlogov: ker večina udeležencev ni pripravljena z nekim respektom komunicirat, težko sprejema mnenja ostalih posameznikov in dejansko ne more aplicirat v svoje dojemanje drugih, da vsak izmed nas živi po svojih načelih, ima svoje cilje, preference, statuse, etc.
Brez zamere, ampak res veliko uporabnikov tu je izjemno frustriranih, se ne zna šalit na svoj račun, meni, da smo vsi udeleženi neke pokveke (razen njih samih seveda), bla, bla. Meni je sumasumarum vseeno, ampak s časom postane vse skupaj hudo boring in absurdno.
Včasih je pač človeku dolgčas in bi se malo pohecal, poklepetal, karkoli, ampak je to tukaj praktično nemogoče najt, ker se vse spremeni v žaljenje in prepucavanje. Kje je smisel potem?[/quote]
Ravno v tem je razlika med mano in veliko vecino tako ali drugace mislecih na forumu. Jaz NOBENEMU NE VSILJUJEM, da bi moral ziveti tako kot jaz. Niti povelicujem samski stan, niti opevam porocene. Zavedam se, da ima vse svoje pluse in minuse. Zavedam se, da nekomu (morda le trenutno, obcasno, …) bolj ustreza ta ali oni stan in/ali stil zivljenja. Da niti ne zacnemo s pogostim prepadom med zeljami in moznostmi. Ljudje smo si sila razlicni. Kod da ni ze ta forum dovolj dokaz tega.
Pescica, z moderatorjem na celu, pa je sveto prepricana, da smo vsi, ki ne delimo njihove “vere”, sebicni nezreli egoisti, razvajena manjvredna bitja. Za namecek seveda tudi neumna, ker ne “razumemo” njihovih argumentov. In to, kar ni nic drugega kot zaljivka, prosim lepo, bi oni strpno “debatirali”. Ja, super, a ne? Pa ti, kaksen razplet pricakujes v debati z radikanim muslimanom, ki bi nevernike z uzitkom potabanili. Convert or die. Kulturen dialog? Saj on te sploh ne zali. On le pove resnico, v skladu z lastnim prepricanjem. In to na lep nacin. 🙂
Strpen dialog ne gre brez obojestranskega spostovanja.
Kateri strani pa sta to ?
Jaz še nisem opazil, da bi bil Marko žaljiv do žensk…
Prav tako On, pa Matjažko…Niso ravno žaljivi do žensk.
Zato ne vem, o katerih straneh govoriš.[/quote]
Mah Robči, ne da se men prepucavat 🙂
Dobro veš, da sta obe strani (kot ste se nekako sami poimenovali) izjemno žaljivi ena do druge. In še bolj veste, da to v resnici nima nobenega smisla, ampak ne morete čez lasten ego ne eni ne drugi …
Marko in On res nista žaljiva do žensk (imho), zate in za Matjažkota pa tega res ne moremo rečt. Sej sam veš, da je tako 😉 Pa če se boš še upiral, se lahko obesim na tvoj moderatorski pristop, ki tako komuniciranje sploh dovoljuje. Ampak se raje ne bi, če ni nujno, ker se mi reeeeees ne da in mi čisto iskreno dol visi. :)[/quote]
Nikjer nisem omenjal sebe.
Zame lahko rečeš, da sem žaljiv do žensk, mi tudi dol visi. 🙂
Ne vem, zakaj ne bi dovoljeval. Lahko je kdo drug moderator in dovoljuje kaj drugega. Stvar svobodne izbire.
Po moje je mislila, da smo žaljivi drug do drugega. Tisto z ženskami pa ni letelo na obe strani. Kako le? :))[/quote]
Meni je vseeno. Večina jih ima ogromne težave s samozavestjo, so nesrečni, občutljivi….In komunikacija je temu primerna. Vedno same obtožbe in vedno so krivi drugi.
Kdor pa ima interes, pa naj gre spreminjat ljudi.
A vsak raje samo jamra. Tipično. 🙂
Z resnico je takole.
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/1d/04/14/1d041425cc777267e07b7f3db55f40f7.jpg[/img]
Če pa druga debata ni možna z vami, kot ad-hominem.
In za vse je kriva druga stran. 🙂
Popolnoma nezrelo in neodgovorno razmišljanje.[/quote]
Vem jaz dobro kako je bilo na samem mojem zacetku. Kdo je koga zacel jeba.t v glavo, kako in zakaj. Vse kar je sledilo, in kar ocitas, je zgolj posledica. Enako se zgodi z vsakim “nevernikom”. Eni vztrajajo, eni izginejo, eni se obcasno vracamo. Vsak ima svoj razlog. Vsekakor pa si kot moderator dalec najbolj odgovoren za to kar se dogaja. Naj te spomnim, da ne gre za forum RKC. Ne gre za forum sekte “resnezev”. Gre za najbolj siroko definiran forum kar ji je. Celo ‘cvek’ ima v svojem imenu. Ce kje, je tu mesto za vse in vsakogar. Kdor bi se sel drugega Ruglja, nima na cveku kaj iskati. 😉
Ravno zato, Marko, je vsiljevanje absolutisticnih stalisc na odprtih forumih tako destruktivno.
Če ne znaš argumentirati svojih stališč ali pa je v tebi preveč dvomov, še zato podajanje drugih stališč ni vsiljevanje.
Je le tvoj občutek, zaradi tvoje pozicije.
Če ne znaš argumentirati svojih stališč ali pa je v tebi preveč dvomov, še zato podajanje drugih stališč ni vsiljevanje.
Je le tvoj občutek, zaradi tvoje pozicije.[/quote]
Bull!
VIc stoletja. DO žensk je ravno matajžko najbolj žaljiv. Pa tudi Robi mu zelo dobro sledi. On pa tudi na angelček. Če se le spomnim njegova pisanja o ženskah, ki pripustijo pa spustijo moškega nase pa take zadeve. Ni tako žaljiv kot matjažko, daleč od tega. Niti ne toliko kot Robi. Mu pa sledi.
In ja, zaradi žaljenja žensk po monu in pisanja stvari, ki jih Robi sem gor piše pa na SČ, sem napisala, da se mi smili njegova partnerka.
Marko pa res ne žali žensk.
Mah Robči, ne da se men prepucavat 🙂
Dobro veš, da sta obe strani (kot ste se nekako sami poimenovali) izjemno žaljivi ena do druge. In še bolj veste, da to v resnici nima nobenega smisla, ampak ne morete čez lasten ego ne eni ne drugi …
Marko in On res nista žaljiva do žensk (imho), zate in za Matjažkota pa tega res ne moremo rečt. Sej sam veš, da je tako 😉 Pa če se boš še upiral, se lahko obesim na tvoj moderatorski pristop, ki tako komuniciranje sploh dovoljuje. Ampak se raje ne bi, če ni nujno, ker se mi reeeeees ne da in mi čisto iskreno dol visi. :)[/quote]
Nikjer nisem omenjal sebe.
Zame lahko rečeš, da sem žaljiv do žensk, mi tudi dol visi. 🙂
Ne vem, zakaj ne bi dovoljeval. Lahko je kdo drug moderator in dovoljuje kaj drugega. Stvar svobodne izbire.[/quote]
Verjamem, da ti visi :))
Ti se (seveda) nisi omenjal, jaz sem pa te. Saj pa ja veš v katero skupino pašeš 🙂
A zakaj ne bi dovoljeval? Nisi ob prejemu funkcije obkljukal “Strinjam se” knofka? Če se ne motim je v pravilniku precej jasno zavedeno kaj se sme in kaj ne. Ne vem kaj tukaj ni razumljivo? Argument, da je moderiranje stvar svobodne izbire je pa bolj šibek, ker si s sprejemom te funkcije sprejel tudi neko odgovornost. Če je ne izvajaš pravilno/dosledno to ni stvar naše izbire, ampak tvoje. In ja, stvar ima posledice, neurejen in nekulturen forum. Če bi bil forum moj, bi te že zdavnaj odpustila 🙂
Po moje je mislila, da smo žaljivi drug do drugega. Tisto z ženskami pa ni letelo na obe strani. Kako le? :))[/quote]
Meni je vseeno. Večina jih ima ogromne težave s samozavestjo, so nesrečni, občutljivi….In komunikacija je temu primerna. Vedno same obtožbe in vedno so krivi drugi.
Kdor pa ima interes, pa naj gre spreminjat ljudi.
A vsak raje samo jamra. Tipično. :)[/quote]
A ti pa ne jamraš? Ne obtožuješ? Kaj drugega pa si napisal? 🙂
Valda, vsi projeciramo svoje težave na druge, tebi se pa to seveda ne dogaja. Eto ti začaran krog …
Žaljiv do žensk si samo že, če pričakuješ od njih, da ti likajo gate. Mislim, kdo za koj ku*ac misliš da si ?
Kaj predlagaš? Zaprtje vseh forumov?
In, če tip napiše, da bi partnerko steral, če mu ne bi likala. Je jasno, da se mi njegova partnerka smili.
Edini, ki ni žaljiv do žensk od vas štirih je Marko. Ostali ste v določenih pogledih celo hujši od mene. Npr. jst ne bi bil do žensk nikoli ukazovalen, naj naredi to, ovo, jo teral tam, kot ubogo revo. To so že neke psychopath fore.
Da bi bilo moderiranje ustrezno, bi moderator moral večkrat tudi sebe kaznovat. Kar pa se ne bo nikoli zgodilo. Tip se mi zdi preveč poln samega sebe, da bi to naredil.
Kaj predlagaš? Zaprtje vseh forumov?[/quote]
Menda prav ti najbolje ves, da ta forum IZSTOPA po radikalnosti.
.
Utrezno moderiranje.[/quote]
Če je moderator usmerjen proti ženskam, če je moderator nastrojen proti samskim, če se moderator zgraža nad nekom, ki je bolan, v stilu, da si je sam kriv pa take zadeve. Potem je moderiranje tako kot je.
In, če tip napiše, da bi partnerko steral, če mu ne bi likala. Je jasno, da se mi njegova partnerka smili.[/quote]
Zakaj pa? Saj ji je vendar dal na izbiro ali prime za likalnik ali pa za kljuko….. ona se sama odloči 😛
To, kar Robi pocne v funkciji moderatorja, je vse prej kot moderiranje.
Ustreznega moderiranja se greš težko, ker nikoli ne boš vsem “ustrezen”…
Ampak vseeno, jaz bi pobrisal komentarje uporabnikov, ki zgolj komentirajo druge, se norčujejo iz njih in se ne držijo teme.
Izvoli. Delovno mesto je prosto, ker je tu ful pametnih in sposobnih ljudi, ne vem, zakaj ne bi moderiranje prevzel sposobnejši.
VIc stoletja. DO žensk je ravno matajžko najbolj žaljiv. Pa tudi Robi mu zelo dobro sledi. On pa tudi na angelček. Če se le spomnim njegova pisanja o ženskah, ki pripustijo pa spustijo moškega nase pa take zadeve. Ni tako žaljiv kot matjažko, daleč od tega. Niti ne toliko kot Robi. Mu pa sledi.
In ja, zaradi žaljenja žensk po monu in pisanja stvari, ki jih Robi sem gor piše pa na SČ, sem napisala, da se mi smili njegova partnerka.
Marko pa res ne žali žensk.[/quote]
Ti si spet večino tega vzela iz konteksta…
Tisto “pripuščanje nase” je bilo napisano v smislu kako je ženski pomembna povezanost s partnerjem nakar se od nekaterih bere, da do tega sploh ni prišlo in sta zgolj skočila med rjuhe, in potem ona v jok, ko je ostala sama s trebuhom….
Kaj je bilo to druga kot zgolj “pripust”?
In to je žaljivo? Žaljivo se mi zdi to, da se ženske tako poceni “prodajate” nekim tepcem, ki jim je malo mar za vas kot osebo in zgolj izrabijo vaše telo.
ps
Zdej pa napiš, da obstaja zaščita in da se ti lahko sama odločiš koga in kdaj boš “pripustila”…itd,itd
Je le tvoj občutek, zaradi tvoje pozicije.[/quote]
To drži. Kajti tudi to, da nekomu ves čas govoriš, da ima absolutistične trditve, je lahko razumljeno kot vsiljevanje in potem nisi nič drugačen od tistega, s komer se dejansko prepiraš oziroma od tistega, ki bi mu rad preprečil njegovo izražanje mnenj. In potem pridemo do tistega, da so nas najbolj motijo naše napake pri drugih. Kar sicer ne velja vedno, zelo pogosto pa.
Izvoli. Delovno mesto je prosto, ker je tu ful pametnih in sposobnih ljudi, ne vem, zakaj ne bi moderiranje prevzel sposobnejši.[/quote]
Kul. Jaz se bom prijavil, ti pa odstopi, da te lahko potem banam.
Forum je zaprt za komentiranje.