Če ne znaš kuhat, prat in likat si desca ne zaslužiš
Kaj predlagaš? Zaprtje vseh forumov?[/quote]
Utrezno moderiranje.[/quote]
Širok pojem, tale USTREZNO. 🙂 Se javiš?
Utrezno moderiranje.[/quote]
Izvoli. Delovno mesto je prosto, ker je tu ful pametnih in sposobnih ljudi, ne vem, zakaj ne bi moderiranje prevzel sposobnejši.[/quote]
Lejga, kakšen zrel odziv je pa zdaj to? :)))
Se ti zdi, da v vrsti stojim za službo moderatorja? Jaz sprejmem tako nalogo samo za smiselen znesek, ker mi je kristalno jasno kaj prinese … če si se pa ti za djabe zdilal, ja ups ane 🙂
Se pravi da zdaj vemo, kdo je največji copatar. Nad vsemi ostalimi se zgražate. Zgleda, da je ta oznaka le nekaj pozitivnega. :))
Se pravi da zdaj vemo, kdo je največji copatar. Nad vsemi ostalimi se zgražate. Zgleda, da je ta oznaka le nekaj pozitivnega. :))[/quote]
To nima nobene veze s copatarstvom. Da se tko obnašaš moraš bit kreten.
Če ne znaš argumentirati svojih stališč ali pa je v tebi preveč dvomov, še zato podajanje drugih stališč ni vsiljevanje.
Je le tvoj občutek, zaradi tvoje pozicije.[/quote]
To drži. Kajti tudi to, da nekomu ves čas govoriš, da ima absolutistične trditve, je lahko razumljeno kot vsiljevanje in potem nisi nič drugačen od tistega, s komer se dejansko prepiraš oziroma od tistega, ki bi mu rad preprečil njegovo izražanje mnenj. In potem pridemo do tistega, da so nas najbolj motijo naše napake pri drugih. Kar sicer ne velja vedno, zelo pogosto pa.[/quote]
Res. Lahko se razume tudi tako. Ni pa to cela zgodba. Reci nekomu, da ima absolutisticna stalisca (ki jih nenazadnje sploh ne zanika) je dalec od tega spodaj.
Ne moreš pričakovati strpnosti na enem forumu, kjer se ljudje ne poznajo med seboj. To še s kolegi/prijatleji ne dosežeš vedno. Je pa prav, da k temu stremiš. Samo ne preveč. 🙂
Če nisi strpen do sogovornika, potem se ne čudit, če kdaj pokasiraš nazaj še kakšno žaljivko. Ker si si jo zaslužil.
Se strinjam, ampak še sebi naredi en reminder s tem tekstom, pa si ga napopaj ne ekran. Da ti ne bo treba pisat en kup wee-weejev 🙂
Se strinjam, ampak še sebi naredi en reminder s tem tekstom, pa si ga napopaj ne ekran. Da ti ne bo treba pisat en kup wee-weejev :)[/quote]
Vi se spravljate na Spiderje, Dxe, Matkiće, jst s takšnimi ljudmi nimam problemov. Imam pa z vami, hinavskimi poštenjaki, trolli, bullyi in podobnimi.
Ti si me začela napadat, potem, ko si dojela kakšno mnenje imam o ženskah. Istočasno pa ne preneseš, da znam sam poskrbet zase. To je tisto kar te jezi. Meni ne rabi nobena kuhat, likat gate, ker znam sam za svojo rit poskrbet. In tudi meni ni to nek užitek počet, ampak še vedno nisem tak imbecil, da bi šel v zvezo samo zato, da bi lahko potem nekoga izkoriščal.
Kr neki. A če mam mnenje o nečem konkretnem, to pomeni, da se spravljam kar na vse? Lej, če provociraš, dobiš slej ko prej kej nazaj. In ti si se pač odločil, da boš provociral, torej sem in tja tudi kakšno nazaj skasiraš. Pol smo pa mi buliji :))
Ja, seveda, jaz sem začela 🙂 Imej ti mnenje kakrkšno češ, nisi mi nič v življenju, da bi me osebno brigalo – ampak če imaš ti neko menje, jaz pa drugo, me zato ne rabiš žalit. Pa počneš to konstatno. In pol se čudiš, ko te drugi žalijo nazaj. In to je pač smešno, ker je pač otročje 🙂
Jaz ne prenesem, da znaš ti skrbet zase? Lol, dej reč, da se zajebavaš, prosim 😀
Sorry, ampak z žensko se mi niti slučajno ne da prepirat. Potrata časa.
Jaz pa mislim, da imate vi vsi probleme s samo kontrtolo. Na stvari gledate kot napad na vaše prepričanje. tako eni kot drugi. Vse kar odstopa od vaših misli, je napad. Niti ne slabo, ampak zaboli vas oseben EGO. Morda samo tam pri palcu, kot da bi vas nekdo žgečkal ali praskal. In EGO reagira.
Zakaj v kontra mnenjih ne vidite spremenljivke, ki je prej niste iemli v svoji enačbi.
Jaz pravim, dajmo še nekoga za moderatorja in moderatzorja, se bosta morala dogovoriti, kako bosta usmerjala debato.
Saj to ni nič drugačna funkcija kot nekoga, ki je registriran, le da ima vsak trenutek pisanja v mislih tudi to, da je od njegovih odločitev odvisno, kako se bo razvijala debata v tem forumu, kakšno klimo, konatacijo bo imel ta forum.
Je forum zanimiv, obiskan in če bi glasovali zanj, bo dobil več pozitivnih kot negativnih točk. Ne govorimo o moderatorjevih mailih, ampak ker glasujemo o forumu kot celoti.
Moje ali tvoje mnenje, sta majhen del v forumu. Ali je forum super ali ne, zato obstajajo drugi kriteriji. In moderator pa ima določeno odgovornost pri tem, nič bat, ne odškodninsko, ampak tisto moralno in nič drugega. Da lahko moderator pogleda malo čez osnosvno debatiranje in vidi forum kot celoto. To pa ste vsi skupaj, ki kaj napišete ali pa samo berete.
Zato bi res prosil, če bi se kdo javil za somoderatorja, najraje nekdo, ki nima enakih meril in mnenj kot Robi.
primož
Bi lahko jst Robija zamenjal ?
Za somoderatorja bom izbral Matkića.
Ves da se mi ne da. 😀
Pescica sodelujocih vas je tako absolutno prepricanih v svoje “poglede”, da je debata z vami mozna le, ce clovek deli vasa prepricanja. Sicer pa ne. Tako kot ni mozen pogovor med ljudmi razlicnih politicnih prepricanj ali veroizpovedjo, kjer ena stran vsiljuje svoja prepricanja, drugo pa smatra za tako ali drugace manjvredno.
A res se samega sebe zavajas, da se gre za argumente? Ti bi lahko imel samega anti-Ruglja z dvema doktoratoma na drugi strani, ki bi te ze zaradi retoricnih sposobnosti povozil kot tank ficka, pa ne bi za milimeter spremenil svojih pogledov. Tako kot ne bi se tako nevedna goreca muslimanka postala kristjanka pa, ce jo gre sam papez debatirati.
Naj te spomnil, da ne govorimo o matematiki, kjer lahko to ali ono dokazes. ;)[/quote]
Ideološka miselna nevtralnost oz. “čistost” ne obstaja v nobeni družbeni skupini, pa najsi gre za vzgojno-izobraževalni sistem, vaško gasilsko društvo ali klub ljubiteljev psov. Ko izraziš svoje mišljenje, se avtomatsko nekam uvrščaš/uvrstiš, tudi vsaka nacija kulturno nekam tangira pod vplivi raznih filozofij in tradicij. Podobno je s temi forumi. Če ti je blizu recimo krščanska miselnost, imaš RKC forum, če ne, pač tja ne hodiš. Iluzorno je nadejanja, da se bodo drugi okrog tebe prilagajali, ker ti ni (osebno) všeč neki moderator.[/quote]
A mislis, da je forum ‘CVEK’ ordinacija ‘Rugelj svetuje’? Tu smo pa na forumu ‘CVEK’. Ze samo ime foruma pove, da gre za najbolj splosen forum mozen. Se komu zdi, da gre za prostor, kjer so dnevne doze Rugljevih zaljivke dobrodosle? On je bil popolnoma upravicen iz svoje ordinacije spokati vsakega, ki mu njegova radikalna miselnost ni bila blizu.
Tako da, kar prebiri si svoj nasvet. Ker iluzorno pricakujes, da bomo sodelujoci kdaj tvoji voljni pacijenti. Nevoljnih pa nimas avtoritete nikamor posiljati. Ne ti, ne Robi, ne On.
A ti res mislis, da je Robi kdaj usmerjal debato? 🙂
A ti res mislis, da je Robi kdaj usmerjal debato? :)[/quote]
Pod pokroviteljstvom moderatorja se je forum ‘Cvek’ prelevil v nauradno virtualno ordinacijo “Zupniki in Rugelj-wanna-be’s svetujemo”, v kateri se odvija prikrita vojna.
A ti res mislis, da je Robi kdaj usmerjal debato? :)[/quote]
Pod pokroviteljstvom moderatorja se je forum ‘Cvek’ prelevil v nauradno virtualno ordinacijo “Zupniki in Rugelj-wanna-be’s svetujemo”, v kateri se odvija prikrita vojna.[/quote]
Haha! Word. Vojna (wannabe) Rugljičev 🙂 Rogljičeva marmelada.
Jaz se lahko takoj zdaj odpovem moderatorstvu, ker menim, da je bolje, če je samo eden, da ne bi še potem med moderatorjema prihajalo do konfliktov.
Prav tako je bil moj predlog, da se blokira dostop nekulturnemu samozavestnežu, ker je izbris računa popolnoma brezpredmeten, če lahko neka oseba potem piše neovirano naprej.
Da bom pa jaz non-stop tu gor in pazil, da ne bo slučajno kdo zasmetil teme in koga užalil, pa je seveda le iluzija.
Zato se zmenite kdo bo, če hoče sploh kdo….
Vse je možno, ampak sem bolj mislil v stilu somoderiranja, tudi to je kvaliteta človeka, da se lahko dogovarja.
Postopki pa so jasni. Človek ali oseba, ki želi sodelovati, se mora najprej z mano malo pogovoriti, da eno rečeva, kako in zakaj mi vidimo smisel moderiranja. In podam nekaj lastnih izkušenj. Na koncu pa vseeno malo prevlada tudi usmeritev, ki smo si jo mi zamislili. Torej, če ti je želja, se z veselejm vsedem na kavico z vsakim, ki bi si to želel.
primož
Izvoli. Delovno mesto je prosto, ker je tu ful pametnih in sposobnih ljudi, ne vem, zakaj ne bi moderiranje prevzel sposobnejši.[/quote]
Lejga, kakšen zrel odziv je pa zdaj to? :)))
Se ti zdi, da v vrsti stojim za službo moderatorja? Jaz sprejmem tako nalogo samo za smiselen znesek, ker mi je kristalno jasno kaj prinese … če si se pa ti za djabe zdilal, ja ups ane :)[/quote]
Saj vem. Večina vas stoji le v vrsti za pljuvanje in kritiziranje. 🙂
Potem pa se čudite, zakaj je forum takšen.
Aja, saj res. Drugi so krivi. 🙂
Ideološka miselna nevtralnost oz. “čistost” ne obstaja v nobeni družbeni skupini, pa najsi gre za vzgojno-izobraževalni sistem, vaško gasilsko društvo ali klub ljubiteljev psov. Ko izraziš svoje mišljenje, se avtomatsko nekam uvrščaš/uvrstiš, tudi vsaka nacija kulturno nekam tangira pod vplivi raznih filozofij in tradicij. Podobno je s temi forumi. Če ti je blizu recimo krščanska miselnost, imaš RKC forum, če ne, pač tja ne hodiš. Iluzorno je nadejanja, da se bodo drugi okrog tebe prilagajali, ker ti ni (osebno) všeč neki moderator.[/quote]
A mislis, da je forum ‘CVEK’ ordinacija ‘Rugelj svetuje’? Tu smo pa na forumu ‘CVEK’. Ze samo ime foruma pove, da gre za najbolj splosen forum mozen. Se komu zdi, da gre za prostor, kjer so dnevne doze Rugljevih zaljivke dobrodosle? On je bil popolnoma upravicen iz svoje ordinacije spokati vsakega, ki mu njegova radikalna miselnost ni bila blizu.
Tako da, kar prebiri si svoj nasvet. Ker iluzorno pricakujes, da bomo sodelujoci kdaj tvoji voljni pacijenti. Nevoljnih pa nimas avtoritete nikamor posiljati. Ne ti, ne Robi, ne On.[/quote]
vseeno upoštevajte tudi naše usmeritve. So zelo pomembne in naša usmeritev je, da vam dajemo svobodo mnenja, vendar na kulturni dialog. Mi nismo ne na eni ne na drugi strani, nas zanima, ali debata napreduje vedno samo v pozitivno smer.
primož
Kot je Robi rekel, če bi kdo rad poisksuil lahko proba, je dovolj pametnih tukaj gor. Ampak še enkrat poudarjam. Najprej je pogovor z mano.
Primož
Jaz se lahko takoj zdaj odpovem moderatorstvu, ker menim, da je bolje, če je samo eden, da ne bi še potem med moderatorjema prihajalo do konfliktov.
Prav tako je bil moj predlog, da se blokira dostop nekulturnemu samozavestnežu, ker je izbris računa popolnoma brezpredmeten, če lahko neka oseba potem piše neovirano naprej.
Da bom pa jaz non-stop tu gor in pazil, da ne bo slučajno kdo zasmetil teme in koga užalil, pa je seveda le iluzija.
Zato se zmenite kdo bo, če hoče sploh kdo….[/quote]
Saj si non stop tu gor in najmanj, kar lahko narediš, je da opravljaš svojo dolžnost, ki so jo verjetno prostovoljno prevzel?
Torej prebereš pravila sodelovanja na forumu in brišeš tisto, kar ni v skladu z njimi. Tukaj, na tem forumu, je dovoljeno vse. Čisto vsaka debata se razmahne v bolj ali manj žaljivo vojno med spoloma. Žaljenje žensk (starejših od 25, težjih od 55 kg, you name it) je tako rekoč rdeča nit tega foruma. Amaterske psihoanalize posameznih uporabnikov, ki ne vem, komu koristijo. Vse, kar zmoreš, so neke floskule o projekcijah in nepošlihtanosti in bla bla bla. Nimaš kaj debatirat, žaljive stvari se zbrišejo in basta.
Nisem veliko tukaj gor, ampak teme večinoma neham spremljat po kakem 20. odgovoru, ker se sprevržejo v vedno isto prepucavanje med par osebki. Lahko bi kar skopirali tistih 200 do 300 odgovor iz druge teme in bi bilo isto.
Tale forum še najbolj od vsega spominja na zaprt oddelek psihiatrične ustanove.
Za moderatorja predlagam tega gospoda:
[img]http://brucefong.files.wordpress.com/2012/01/david_copperfieldrose.jpg[/img]
Forum je zaprt za komentiranje.