Ce ni denarja …
Ce ni denarja za tekmovanje iz materinega jezika (Cankarjevega tekmovanja v tem solskem letu ne bo, ker ministrstvo za solstvo ni pripravljeno dodeliti potrebnih sredstev), kako potem je denar za velikodusno stoodstotno financiranje zasebnih sol?
21. 9. 2007 je bil v Delu objavljen clanek z naslovom “Za tekmovanje iz materinscine ni denarja?” Navajam se uvodne besede: “Slavisticno drustvo Slovenije v letosnjem solskem letu ne bo izvedlo tekmovanja za Cankarjevo priznanje iz materinscine, ker ministrstvo za solstvo ni pripravljeno projektu nameniti dovolj financne podpore …”
Vecina Slovencev bo prej zadela na loteriji, kot pravilno napisala nekaj stavkov, pa vendar to ocitno nikogar ne skrbi.
Tukaj ne gre za druzboslovne kadre in proizvodnjo le teh. Tukaj gre za opismenjevanje. Tudi za naravoslovce se ne spodobi, da bi bili nepismeni.
Mislim, da je bilo lansko leto – no, ko je bilo tekmovanje iz nekega naravoslovnega predmeta (se mi zdi, da iz biologije ali kemije), bilo je svetovno tekmovanje za srednješolce – v Argentini. Vsaka država je imela pravico poslati 4 tekmovalce. No, mi smo jih poslali le 3!!! In to ne zato, ker ne bi imeli dovolj “pametnih”, temveč zato, ker ni bilo denarja!!!! Denar pa se je našel za spremljevalce – se mi zdi, da sta šla kar dva (po mojem bi bil dovolj le eden). No, ti trije tekmovalci so se potem kar dobro uvrstili – glede na število prebivalcev Slovenije v primerjavi z ZDA, Kitajsko… ; pa jim je potem sprejel naš veleposlanik v Argentini in jim je rekel, da bo naslednjič sam poskrbel za denar – da naj se le nanj obrnejo!!!!!
In da – tudi to je bilo v medijih (sem brala v Delu)!!!!
SRAMOTA ZA SLOVENIJO!!!!
Denarja ni ne za družboslovce, ne za naravoslovce!!!!!!!!!!
Se pa denar vedno najde za nagrade nadzornih svetov!
LP!