Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Če pristopiš h punci na žurki, jo prosiš za ples, ji poveš, da ti je všeč je to teoretično že spolno nadlegovanje!

Če pristopiš h punci na žurki, jo prosiš za ples, ji poveš, da ti je všeč je to teoretično že spolno nadlegovanje!

No zanima me to: Če se npr. na plesišču približaš ženski, ki ti je simpatična, se jo dotakneš po roki ali po rami, da te opazi, ker bi pač rad govoril z njo, ona to lahko smatra za nadlegovanje, ker ji morda tvoj dotik ni všeč. Ti pa nisi dobil njene privolitve, da se jo dotikaš. Kako boš pa vedel, da ji ni do pogovora s teboj?

Problem demokracije je v tem, da se ne ve kaj je dovoljeno in kaj ne. Enega moti to, drugega ono…Vsak te lahko obtoži česarkoli. V socializmu si točno vedel kje je meja in če si jo prekoračil si se pač soočil s posledicami. V demokraciji pa ne veš.
Problem ni v samem spolnem nadlegovanju kot takem, ampak v tem kaj sploh je spolno nadlegovanje. V Ameriki je celo pretirano izražanje komplimentov ženski glede obleke, postave frizure, že smatrano za spolno nadlegovanje. Dandanes te lahko vsak česa obtoži, zato se ljudje enostavno skoraj nič več ne družijo in skoraj ni več družabnih stikov, si ne pomagajo drug drugemu…Če pomagaš npr. ponesrečencu tvegaš, da te bo česa obtožil, če pomagaš prijatelju na njivi ali karkoli si lahko hitro obtožen dela na črno…V bistvu si za karkoli v zvezi z odnosom do žensk lahko obtožen spolnega nadlegovanja. Zato se mnogo moških ne upa več navezovat stikov z ženskami.

+1

No zanima me to: Če se npr. na plesišču približaš ženski, ki ti je simpatična, se jo dotakneš po roki ali po rami, da te opazi, ker bi pač rad govoril z njo, ona to lahko smatra za nadlegovanje, ker ji morda tvoj dotik ni všeč. Ti pa nisi dobil njene privolitve, da se jo dotikaš. Kako boš pa vedel, da ji ni do pogovora s teboj?
[/quote]

Še na bančnem okencu imaš “osebni prostor”.
Ne glede na to, kje si, dotikanje zgolj zato, ker je TEBI všeč, ne bo OK. Ne moreš se dotikati vseh ljudi, ki so to simpatični, všeč.. če jih sploh ne poznaš.

Še otroke v trgovini učimo: glej z očmi, ne z rokami.

V bolj latino državah, kot tudi južnejših dotiki niso bav-bav.. ker je interakcija med ljudmi že v osnovi vezana na manjši osebni prostor in veliko “govorjenja z rokami”, tudi dotiki.
Praviloma pa ne glede na lokacijo velja: Vsak ima drugačno osebno mejo. Introvertni večjo, ekstroverti manjšo.

Spoštovanje do soljudi pa je, da se to mejo upošteva. Nobenih izgovorov tipa: “Samo spoznati sem jo hotel” reče tip policiji, potem, ko je pretipal telesno linijo vseh srednješolk na avtobusu.

De omnibus disputandum..

Socializem in demokracija nista imela različne meje glede tega, kaj je nadlegovanje. Razlika je bila zgolj v času.. ko je recimo v 70h prejšnjega stoletja prišlo do nadlegovanja v demokraciji, so bili ukrepi podobni kot v socializmu: šibki.
Takrat se namreč problema spolnega nadlegovanja niso še čisto zavedali. Zakonodaje se je sprejemalo kasneje.

Prednjačijo seveda Skandinavci, kjer so bile še za časa “Vikingov” ženske dokaj izenačene.

De omnibus disputandum..

Še na bančnem okencu imaš “osebni prostor”.
Ne glede na to, kje si, dotikanje zgolj zato, ker je TEBI všeč, ne bo OK. Ne moreš se dotikati vseh ljudi, ki so to simpatični, všeč.. če jih sploh ne poznaš.

Še otroke v trgovini učimo: glej z očmi, ne z rokami.

V bolj latino državah, kot tudi južnejših dotiki niso bav-bav.. ker je interakcija med ljudmi že v osnovi vezana na manjši osebni prostor in veliko “govorjenja z rokami”, tudi dotiki.
Praviloma pa ne glede na lokacijo velja: Vsak ima drugačno osebno mejo. Introvertni večjo, ekstroverti manjšo.

Spoštovanje do soljudi pa je, da se to mejo upošteva. Nobenih izgovorov tipa: “Samo spoznati sem jo hotel” reče tip policiji, potem, ko je pretipal telesno linijo vseh srednješolk na avtobusu.
[/quote]
No, kako pa naj vem kje je njena meja osbnega prostora. Posebno na kakem plesišču, kjer so navadno ljudje stisnjeni kot sardine in pa zaradi hrupa ne moreš začeti pogovora brez da sekoga dotakneš?

No, kako pa naj vem kje je njena meja osbnega prostora. Posebno na kakem plesišču, kjer so navadno ljudje stisnjeni kot sardine in pa zaradi hrupa ne moreš začeti pogovora brez da sekoga dotakneš?
[/quote]

Vsak lastnik psov pozna postopek: psu se ne približaš od zadaj in ga “pobožaš”, ker te bo zelo verjetno šavsnil.

Stopiti v vidni kot človeka, pomahati, se nasmehniti ter potem izrazit prošnj za ples naj ne bi bilo tako težko?

De omnibus disputandum..

Socializem in demokracija nista imela različne meje glede tega, kaj je nadlegovanje. Razlika je bila zgolj v času.. ko je recimo v 70h prejšnjega stoletja prišlo do nadlegovanja v demokraciji, so bili ukrepi podobni kot v socializmu: šibki.
Takrat se namreč problema spolnega nadlegovanja niso še čisto zavedali. Zakonodaje se je sprejemalo kasneje.

Prednjačijo seveda Skandinavci, kjer so bile še za časa “Vikingov” ženske dokaj izenačene.
[/quote]
A se je spolno nadlegovanje začelo šele v 70ih letih prejšnjega stoletja? Prej pa sploh ni obstajalo? Tega pa nisem vedel.

Vsak lastnik psov pozna postopek: psu se ne približaš od zadaj in ga “pobožaš”, ker te bo zelo verjetno šavsnil.

Stopiti v vidni kot človeka, pomahati, se nasmehniti ter potem izrazit prošnj za ples naj ne bi bilo tako težko?
[/quote]
A če se mi nekdo pijan na plesišču od zadaj zaleti v mene, kaj naj naredim? Naj ga počim po nosu?

[/quote]

Pravno obstaja v ZDA od leta 1964.. ostali so sledili.

Posilstva in ostala šibkejša nadlegovanja pa obstajajo od pamtiveka. Po Bibliji pa je prav posilstvo sredstvo, kako si izsiliti ženo. S tem dejanjem ženska ni več last očeta, temveč tvoja.

De omnibus disputandum..

A če se mi nekdo pijan na plesišču od zadaj zaleti v mene, kaj naj naredim? Naj ga počim po nosu?
[/quote]

Če se “zaleti” s trdim in ti ga napiči.. potem kar, pa toži tudi.
Razen seveda, če ti to ni všeč in itak rad hodiš v Blue Oyster club.. potem je to le del predigre.

De omnibus disputandum..

Če se “zaleti” s trdim in ti ga napiči.. potem kar, pa toži tudi.
Razen seveda, če ti to ni všeč in itak rad hodiš v Blue Oyster club.. potem je to le del predigre.
[/quote]
Vidim da se zajebavaš. No sprašujem, ker je to zelo pogost pojav na plesiščih, da se ti kdo zaletava v hrbet, pa naj bo moški ali ženska. Pa kot vem zaradi tega ni veliko pretepov. No kaj naj naredim?

Vidim da se zajebavaš. No sprašujem, ker je to zelo pogost pojav na plesiščih, da se ti kdo zaletava v hrbet, pa naj bo moški ali ženska. Pa kot vem zaradi tega ni veliko pretepov. No kaj naj naredim?
[/quote]

V dolgih letih obiskovanja Festivalne, se mi nič podobnega ni pripetilo.. če pa se nekaj celo ponavlja, da se nekdo ponavljajoče zaletava, se pač naprosi osebje, da se “zaletavčka” odstrani.
Ne gre več za “naključje”, temveč namen.

Tako kot se japončki radi gužvajo na vlakih, da “nehote” otipavajo japončice.. hej, še fetiš so iz tega uspeli narediti 🙂

De omnibus disputandum..

V dolgih letih obiskovanja Festivalne, se mi nič podobnega ni pripetilo.. če pa se nekaj celo ponavlja, da se nekdo ponavljajoče zaletava, se pač naprosi osebje, da se “zaletavčka” odstrani.
Ne gre več za “naključje”, temveč namen.

Tako kot se japončki radi gužvajo na vlakih, da “nehote” otipavajo japončice.. hej, še fetiš so iz tega uspeli narediti 🙂
[/quote]
No verjetno nisi še bil v kaki diskoteki, kjer se velikokrat niti obrnit ne moreš, ker te “peštajo” odspredaj, odzadaj in s strani. Verjetno boš mi odpisal, da tam pač moraš pričakovati, da te bodo peštali?

No “volkec” mi ne boš odgovoril?

No verjetno nisi še bil v kaki diskoteki, kjer se velikokrat niti obrnit ne moreš, ker te “peštajo” odspredaj, odzadaj in s strani. Verjetno boš mi odpisal, da tam pač moraš pričakovati, da te bodo peštali?
[/quote]
Osnovni del poduka plesa Sambe (pri Urški.. pa tudi pri Bolero in Jenko); je da uporabljaš veliko manjši prostor od običajnega.. kratke korake, več bokov in telesa, da se pripraviš na sceno južno Ameriških držav.. da ti potem ni čudno v Buenes Airesu, Santiagu de Chile in drugod, kamor so nas vlekli.

Polno nabit klub latinosov, mislim, da prekaša katerokoli domačo “diskoteko”. Še posebej zato, ker te v svoji gibčnosti krepko prekašajo.. “dotikov” do pa itak veliko bolj vajeni.

De omnibus disputandum..

Osnovni del poduka plesa Sambe (pri Urški.. pa tudi pri Bolero in Jenko); je da uporabljaš veliko manjši prostor od običajnega.. kratke korake, več bokov in telesa, da se pripraviš na sceno južno Ameriških držav.. da ti potem ni čudno v Buenes Airesu, Santiagu de Chile in drugod, kamor so nas vlekli.

Polno nabit klub latinosov, mislim, da prekaša katerokoli domačo “diskoteko”. Še posebej zato, ker te v svoji gibčnosti krepko prekašajo.. “dotikov” do pa itak veliko bolj vajeni.
[/quote] No nisem najbolj zadovoljen s tvojim odgovorom. No, vprašati sem te hotel ali velja tudi v diskoteki ” osebni prostor” glede nato da te na plesišču pritiskajo z vseh strani. Ali pač moraš pričakovati, da tam pač ne boš imel toliko osebnega prostora?

Kaj pa če me na nabito polnem plesišču punca pred menoj suva z zadnjico v jajca,jaz pa tega nočem jo lahko prijavim za spolno nadlegovanje? Ali naj se raje umaknem?

Meni se je tudi že zgodilo, da sem bil spolno nadlegovan s strani ženske, ki me je ‘šlatala po riti’, pa kaj potem, če njej to paše, mene ne moti in zakaj bi potem kaj prijavljal in vse, če pa rečeš trikrat da te moti in si tega ne želiš, ja potem pa lahko pirjaviš in tretiraš kot spolno nadlegovanje. Pa če ne bi bili vsi tako zateženi in pohlepni bi bilo tudi dosti lepše in bi bilo dosti manj depresivnih ljudi.

Nisem pohlepen in ne zatežen. Verjetno bi tudi meni pasalo, če bi me kaka šlatala. Zanimajo me samo odgovori kako ravnati, če bi me kaka zatežena in pohlepna obtožila da jo nadlegujem. No ko si že omenil da te je ena šlatala po riti, te sprašujem, če bi si upal zamenjati vlogi in bi bil ti tisti ki šlata? Sam nisem nikoli še doživel primera, da bi me kdaj kaka česa obtožila, ampak glede na to kaj vse danes lazi po svetu…

Pohlep pa je eden od sedmih smrtnih grehov, isto kot poželenje!

No volkec, čakam tvoj odgovor!

Odgovor je že podan.

De omnibus disputandum..

No če tako praviš. Še vedno pa ne vem kako naj se odzivam, ko v gužvi pritiskajo name s vseh strani. Takrat tudi velja osebni prostor ali ne?

Spoznaš žensko na žuru. Med obema je velika strast,pride do seksa nekje na samem. Po končanem seksu si raztrga oblačila in začne vpiti da je bila posiljena. Bi ji verjeli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close