Če res ne želite otrok
Tule gor eni moški ponavljate stalne mantre, da ne želite otrok. Zakaj pa na greste na vazektomijo?
Toliko ponavljanja, da ne boste imeli otrok. Potem še ponavljate kako so ženske grozne, ker hočejo od vas otroke. Pa, da so same krive, če zanosijo. Pa uvedli bi obvezni splav, če se vi odločite.
Vazektomija je prava rešitev. A to pa ne, a ne?
Ženske bi silili v splav. Ženske bi bile tiste, ki hočejo otroke. Ženske hočejo otroke, vi jih nočete.
Glejte, če greste na vazektomijo potem lahko breskrbno seksate. Še povedat vam ni treba, da ste sterilni, če se bojite, da vas bo dala na čevelj.
Če ste tako prepričani vase, vas sterilizacija ne bi smela motiti. Ali pa vseeno šparate, da boste pri 40+ noro iskali žensko, ki bi jo oplodili?
Kera provokacija. Jaz recimo sem šel na vazektomijo in sem zelo zadovoljen. In zadovoljén. Krasno je.
Bodeče in pikre besede avtorice moške povsem brez potrebe napadajo. Vsak se za svoje življenje odloča sam. Tako kot ženske ni prav silit v splav, tudi moške ni prav silit v sterilizacijo ali enostransko odgovornost za kontracepcijo (kondom)!
Jaz osebno sem med seksom bolj sproščen, na libido je poseg kvečjemu pozitivno vplival, testosteron se izloča v enaki meri kot pred posegom.
Obstaja tudi spletna stran vazektomija.si za vse, ki želijo več informacij (tudi zelo osebnih) na to temo.
Ne, ni moja stran, sem jo pa prebral pred odločitvijo. Kot tudi marsikatero tujo.
Mojih 0.02
Tema ne leti na moške, ki ste za te zadeve poskrbeli :).
Appology accepted.
Vseeno, ne ženske ne moški nimamo pravice od partnerja zahtevat kontracepcije.
Zelo seksističen op, imho.
Vseeno, ne ženske ne moški nimamo pravice od partnerja zahtevat kontracepcije.
Zelo seksističen op, imho.[/quote]
Saj noben nič ne zahteva. Avtor(ica) se samo sprašuje. Upravičeno.
Samo res. To je tudi mene od nekdaj zanimalo. Zakaj tega ne naredite?
Zakaj pa bi, zakaj pa ne bi…
Eh, to je brez veze in ne bova nikamor prišla. Saj te ne provociram, lepo te sprašujem. Zakaj mi ne odgovoriš? Zanima me, ker sva bila midva z dedcem v enem trenutku pred to dilemo kaj uporabiti in je beseda nanesla tudi na to možnost. Otepal se jo je kot hudič križa, čeprav je stoodstotno odločen, da otrok ne bo več imel. Ne z mano, ne s katero drugo. Ko sem ga pa vprašala zakaj ne, mi ni znal dati jasnega odgovora. Torej sprašujem tebe. Zakaj ti ne bi šel? Nočeš otrok. On tudi ne (več). V čem je torej štos?
Štos je verjetno v tem, ker ta postopek moškega spremeni v neplodnega in mu s tem odvzame tisti občutek, da je še vedno sposoben biti moški in opravljati svojo funkcijo oplojevanja. Mogoče spominja na kastracijo in zato velik odpor. 🙂
Spider ima boljšo kontracepcijo…. You wanna know katero?
na vazektomijo po moje ne grejo, kr nekje globoko v seb še vseeno upajo, da nekoč jih bojo pa imeli…. trenutno se pač ne vidjo v tej vlogi in trdijo neki, za kar še sami niso 100%, da bojo cel lajf fural… sicer pa, če nočeš met otroka, pač poskrbiš, da ga nimaš….ne rabiš it na vazektomijo zarad tega…
Štos je verjetno v tem, ker ta postopek moškega spremeni v neplodnega in mu s tem odvzame tisti občutek, da je še vedno sposoben biti moški in opravljati svojo funkcijo oplojevanja. Mogoče spominja na kastracijo in zato velik odpor. :)[/quote]
Kere buče saj ne morem verjet. Vsak osel lahko zaplodi otroka pa zato še ni moški. Ti povem iz lastnih izkušenj, da je občutek ravno nasproten. Veliko bolj sproščen si pri seksu. Je pa res, da pač moraš biti prepričan, da nočeš več otrok.
Ker Robi, če bi bil pravi moški, bi jih oplodil najmanj 100 do zdaj, ane?
Pač sprijaznit se bo treba, da nikoli ne boš sposoben biti moški. Saj s tem ni nič narobe. Pri večini je tako.
Ja.
Štos je verjetno v tem, ker ta postopek moškega spremeni v neplodnega in mu s tem odvzame tisti občutek, da je še vedno sposoben biti moški in opravljati svojo funkcijo oplojevanja. Mogoče spominja na kastracijo in zato velik odpor. :)[/quote]
Kere buče saj ne morem verjet. Vsak osel lahko zaplodi otroka pa zato še ni moški. Ti povem iz lastnih izkušenj, da je občutek ravno nasproten. Veliko bolj sproščen si pri seksu. Je pa res, da pač moraš biti prepričan, da nočeš več otrok.
Ker Robi, če bi bil pravi moški, bi jih oplodil najmanj 100 do zdaj, ane?
Pač sprijaznit se bo treba, da nikoli ne boš sposoben biti moški. Saj s tem ni nič narobe. Pri večini je tako.[/quote]
Važno, da si ti moški, pa čeprav se počutiš manjvrednega. 🙂
Narobe in Narobe. No mogoče za koga drži, v bistvu pa se za to ne odločam oz. sem se odločil že proti, ker s tem vbistvu prekineš izločanje sperme, in potem to dobesedno ostane v tebi? Oprosti, meni se zdi smiselno da gre ven, to je meni tako neumno, kot ženske ki več ne krvavijo zaradi tistega kar pač je notri, da ne dozori jajčece…… oboje se mi zdi totalno anti naravno (pa ne da je kondom/tabletke bistveno bolje, ampak je bolje) S kondomom in tabletkam (in podobnim) še vedno gre cikel telesa naprej, samo eno pač uniči spermije, drugo jih zadrži, metem ko vazektomija dobesedno pomeni da ko se vzburiš, in zdrkaš (ali seksaš) ostanejo spermji not in grejo nazaj v tebe? Pol najbolje da zdrkam pa ruknem spermo v šejku.
Se opravičujem, mišljeno je bilo
Pač sprijaznit se bo treba, da nekateri nikoli ne bodo sposobni biti moški.
Prehitro kliknjen Oddaj.
Kaj bo z občutkom, da je sposoben oplojevati, če ga pa itak samo ovira? 🙂
Yes Master, thank You Master. :))))
(počasen ritenski umik sklonjene glave)
Ok, bom drugače vprašala: zakaj npr. ti ne bi šel?
Matkič, jaz bi imela tisto kar je pač notri tudi če bi se moj dedc odločil za vazektomijo.
Pa daj za božjo voljo preberi si enkrat malo o tej mireni no.:))
Matkič, jaz bi imela tisto kar je pač notri tudi če bi se moj dedc odločil za vazektomijo.
Pa daj za božjo voljo preberi si enkrat malo o tej mireni no.:))[/quote]
Ne rabim, ker je ne bom dajal nikamor, niti ni bistvena, gre se za to, da tabletke kontrolirajo menstruacijo do določene mere, kondom preprečuje pot spermijev proti jajčecu, vazektomija pa vbistvu to zadrži znotraj telesa in ne gre ven, in to se mi zdi kako se naj izrazim? na nek način nehigienično, kot da bi švical ob športanju in bi vse ostalo v meni, če lahko tako primerjam…..
Forum je zaprt za komentiranje.