Če se kdo spozna na barve avtomobilov – kovinske in nekovinske
Gledam ponudbe novih avtomobilov, pa me zanima, kakšna je razlika med kovinsko in nekovinsko barvo avta?
So nekovinske barve cenejše? Mogoče zato slabše kvalitete kot kovinske?
Gledam točno določen model avta in ker bi rada prihranila nekaj denarja, ne bi plačevala po 400 evrov za kovinsko barvo, če je bela nekovinska barva že v ceni avta in ni doplačila. Ali mislite, da naj vseeno doplačam eno od kovinskih barv?
Moj avto je kovinske barve, ne ker bi si to posebej želela, kupila sem rabljenega in je pač bil take barve. Ne bi ti vedela povedat, če (in zakaj) je kovinska barva boljša, se pa spomnim, da mi je enkrat ličar rekel, da pride barvanje nekoliko dražje, ker je kovinska barva.
Sicer pa meni tudi na misel ne bi prišlo, da bi šla pri avtu doplačevat nekaj, za kar sploh ne bi vedela, kaj pomeni. Sploh če bi bila to barva avtomobila.
Nekovinska barva je cenejša. Ne vem če gre za kvaliteto barve, kot gre za okus kupca.
Kovinska se le drugače sveti – blešči. In ja, če avto popraskaš, je barvanje s kovinsko dražje.
Če kaj pomaga:
https://www.carwow.co.uk/guides/glossary/car-paint-types-guide
https://www.usatoday.com/story/money/cars/2015/07/16/car-color-cost/29495697/
ni nujno, da bo bela barva brez doplačila….kar cel kup proizvajalcev zaračunava belo barvo, ker je pač modna. Je pa tudi res, da so tudi nekovinski laki mnogokrat še dodatno lakirani, torej dražji od same barve, za kar se logično doplača. Po navadi pa vsak proizvajalec ponuja vsaj eno barvo brez doplačila, ampak je lahko to živo modra ali živo rdeča…
Tele pikice od kamenčkov slej ko prej nastanejo tudi na kovinski barvi – no mogoče nekoliko kasneje. Na haubi mojega avta jih je kar nekaj, no res je pa avto star 15 let
[/quote]
Moj avto pa je star 10 let in že ima tele pikice od kamenčkov na havbi – barva pa je kovinsko siva!
Kaj hočete torej povedati? Da je nekovinska barva manj kvalitetna in traja manj časa?
Moj avto pa je star 10 let in že ima tele pikice od kamenčkov na havbi – barva pa je kovinsko siva!
Kaj hočete torej povedati? Da je nekovinska barva manj kvalitetna in traja manj časa?
[/quote]
Primerjaš lahko seveda samo jabka z jabkami. Torej primerjaj enako star avto s približno enako km in poglej razliko, koliko poškodb je na enem in na drugem.