Če sem jezna na bivšega, je to ok?
Če par let je, kar me je zapustil pa ga še nisem čisto prebolela. Sem pa opazila, da zadnje čase sem precej spremenila mnenje o njem. Prej sem ga zelo pogrešala, ga imela za oh in sploh. Zdaj sem pa jezna nanj. Ne nekaj besna ali pa kaj, niti ne sovražna, ampak, ko pomislim nanj, se zdaj spomnim bolj slabih stvari. Prej sem ves čas misilla na lepe stvari z njim. Zdaj pa mislim vse manj nanj in vse manjkrat kako je bilo lepo, bolj v jezi, kako je naredil grdo z mano.
Je to znak, da sem ga skoraj prebolela? Da ni več najboljši in oh in sploh super? V zadnjih 4ih letih sem ga videla le 1x.
Čeprav drugi moški me pa vseeno ne zanimajo. No, itak pa ne srečam nikoli nobenega samskega ,da bi sploh imela kaj možnosti za zanimanje.
Zaradi opice si ga zapustila 🙄
Crazy, so 4 leta, torej ni ravno na začetku . Na začetku sem bila razočarana, žalostna. Mislila vsak dan kako fajn je in mene ne mara.. zdaj pa ne mislim več kar naprej nanj. Celo njegov glas, obraz… mi je tako daleč. Se še spomnim nanj, ja, ampak bolj v slabem smislu. Ne tako kot prej, ko sem mislila, da je najboljši moški in edini fajn moški na svetu. Ga še občasno pogrešam, ampak ne tako kto prej, ko sem vsak dan pogrešaal. Zdaj je to vse bolj redko.
prebolela, 22.10.2023 ob 17:42
Če par let je, kar me je zapustil pa ga še nisem čisto prebolela. Sem pa opazila, da zadnje čase sem precej spremenila mnenje o njem. Prej sem ga zelo pogrešala, ga imela za oh in sploh. Zdaj sem pa jezna nanj. Ne nekaj besna ali pa kaj, niti ne sovražna, ampak, ko pomislim nanj, se zdaj spomnim bolj slabih stvari. Prej sem ves čas misilla na lepe stvari z njim. Zdaj pa mislim vse manj nanj in vse manjkrat kako je bilo lepo, bolj v jezi, kako je naredil grdo z mano.
Je to znak, da sem ga skoraj prebolela? Da ni več najboljši in oh in sploh super? V zadnjih 4ih letih sem ga videla le 1x.
Čeprav drugi moški me pa vseeno ne zanimajo. No, itak pa ne srečam nikoli nobenega samskega ,da bi sploh imela kaj možnosti za zanimanje.
Z jezo ni čisto narobe in je dobrodošlo čustvo. Sploh, ko se ločujemo, sta jeza in žalost nadvse potrebni čustvi. Opažam pa, da pišeš o tvojih čustvih, medtem ko je fokus na njem, kar meni da misliti, da boš ponavljala z naslednjim partnerjem enake napake, kot si jih delala, ko si bila v zvezi z omenjenim in boš tako sprožila še eno ločitev in še eno in še eno…
Jeza je močno povezana z občutkom krivice in povsem normalno je občutiti krivico ob nekih dejanjih drugega. Je pa potrebno znati razločiti med našim občutkom in objektivno resničnostjo na eni strani, kakor tudi ustrezno uporabiti to energijo, ki se sprošča ob čustvih za doseganje sprememb, ki nam dobro denejo. Sploh jeza nosi izredno velik energijski potencial in je eno bolj ustreznih čustev za udejanjanje potrebnih sprememb. In velikanska škoda bi bilo tratiti ta potencial za nekaj, na kar človek nima najmanjšega vpliva (za spreminjanje ali okrivljanja drugega), namesto da bi ga usmeril v izboljšanje lastnih okoliščin.
prebolela, 22.10.2023 ob 18:07
Crazy, so 4 leta, torej ni ravno na začetku . Na začetku sem bila razočarana, žalostna. Mislila vsak dan kako fajn je in mene ne mara.. zdaj pa ne mislim več kar naprej nanj. Celo njegov glas, obraz… mi je tako daleč. Se še spomnim nanj, ja, ampak bolj v slabem smislu. Ne tako kot prej, ko sem mislila, da je najboljši moški in edini fajn moški na svetu. Ga še občasno pogrešam, ampak ne tako kto prej, ko sem vsak dan pogrešaal. Zdaj je to vse bolj redko.
No, sj to misli. Če upoštevaš faze žalovanja zanikanje, jeza, pogajanje.. itd. Je sama jeza torej bolj na začetku, torej kljub 4letom si v začetnih fazah. Ampak po tem tvojem zadnjem zapisu, pa deluješ kt, da se nanj spomneš sam še iz navade in ti gre vse skup že na kurac👍 zapolni to luknjo s prijetnejšim in bo potonil tja kamor sodi..
Najprej želim poudariti, kako pomembno je, da si dovoliš čutiti in izraziti svoja čustva, kot to počneš zdaj tu. Pogosto se ljudje, ko so soočeni z bolečino ali jezo, zaščitijo s zanikanjem teh čustev, rekoč nekaj v smislu “Jaz pa že nisem jezen.” ali “Ničesar več ne čutim do nje(-ga).” To pa je bolj medvedja usluga in je lahko dolgoročno škodljivo, saj neizražena čustva ostanejo v nas in nas oviraj v drugih odnosih.
Jeza, ki sledi obdobju hrepenenja ali idealizacije, kaže na napredek v procesu žalovanja. Jeza je obrambni mehanizem proti bolečini in pogosto predstavlja začetek osvobajanja od čustvene navezanosti.
Torej, pohvalen je tvoj pogum, da si tako iskrena glede svojih čustev, kakor tudi pripravljenost iti skozi ta naporen, a zdravieln proces. Pot ni ravno lahka, vendar je način, kako se soočaš s svojimi čustvi, brez zanikanja ali potlačitve, resnično pomemben korak za tvoj napredek.
In ne pozabi: tempo žalovanja si določaš sama. Nihče med nami te nima pravice obsojati, da je tvoje žalovanje prehitro ali prepočasno. 😉
prebolela, 22.10.2023 ob 18:15
frog, ja, mogoče res bolj iz navade. V bistvu sem vesela, da ga ne častim več, da je vse nekam daleč. So še dnevi, ko pogrešam njegov objem pa to,a mpak vse redkeje.
MOtorist, o kaki ločitvi ti? Jaz se nisem nikoli ločila in se tudi ne bom. Ker ne iščem nobenega moškega več.
Ločitev dveh ljudi se zgodi, ko se vajine poti ločijo, ko se vidva ločita. Verjamem, da si se ti ob tem počutila zapuščeno, a to ni in ne sme biti razlog, ki bi ti dajal pravico soditi, da je on tebe zapustil. Na to sem želel usmeriti pozornost.
Kot sem že napisala, v 4ih letih nisem srečala nobenega samskega, kaj šele, da bi bila kaka možnost za zmenke.
Kot drugo: niti pod razno si ne želim v koga zacopat. Tako, da mi je čisto ok, da ne srečam nobenega samskega. Ne želim si nobenega razmerja, še manj zacopanosti.
Dejting portali: leglo poročeni in ostalih f.fehtarjev.
nehite, narjeni smo za v dvoje, lažje je in lepše, da ne omenjamo kako pomemben je dober seks za zdravje, zacopanost je pa sploh najlepša stvar na svetu, svet dobi nove barve, živ si spet in vse je mogoče.
Za poročene ne rečem, fehtarji so pa fehtarji samo tolk časa dokler ne spoznajo taprave, s tapravo naenkrat niso več fehtarji, ampak hočejo resno vezo, tazga si morte sam pravilno zdresirat, drugač je pa čist normalno za tipa da je ljubitelj seksa. Pa za ženske tudi, včasih se je pač treba samo kresnit, čist da ne prideš iz forme in da se ti hormoni spet prav pošlihtajo, ženska mora na vsake tolk doživeti orgazem da pri njej vse štima.
Dresira se pse, ne moških. Vzgaja se otroke, ne moških…
Zacopanost je pa nekaj najslabšega. Moški to takoj izkoristijo in prizadanejo. Tako, da ni šans, da bi si želela zacopanosti. Meni to pomeni bolečine, slabe reči.
Poden, jih imaš na monu te samske. Tiste, ki ženskam pravijo psice, kuzle, ki se hvalijo kako hodijo k cipam, zmerjajo ženske z vsem mogočim…. ja to so samski. Na monu se prav izkažejo.
Karikiram, odnos je prilagajanje, prilagodite si ga, potegnete najboljše iz njega in on iz vas, zato smo v dvoje.
To je zmeri skušnjava, na podlagi omejenih osebnih izkušenj ali majhnega vzorca na netu sklepat, da so vse take/vsi taki, niso, velika večina so čisto okej, niso pa vsi kompatibilni z nami in da nas imajo še isto radi kot mi njih, pač mal se je treba potrudit, ni najboljša ideja zapirat svojega srca za ljubezen.
Več let sem bila srečno samska, brez želje koga spoznati, že davno sprijaznena s samskostjo. Pa se je zgodila zaljubljenost in potem me je odvrgel kot smet. Zdaj ga prebolim in upam, da se mi ne zgodi več zaljubljenost. Samo slabo se mi dogaja, če se zaljubim. Samo trpljenje, bolečine. Upam, da sem se sedaj spametovala in da bom, če se slučajno zasvetijo kake iskrice, hitro umaknila. Pa itak v mojih letih skoraj ni več normalnih samskih moških.
prebolela, 22.10.2023 ob 20:56
Več let sem bila srečno samska, brez želje koga spoznati, že davno sprijaznena s samskostjo. Pa se je zgodila zaljubljenost in potem me je odvrgel kot smet. Zdaj ga prebolim in upam, da se mi ne zgodi več zaljubljenost. Samo slabo se mi dogaja, če se zaljubim. Samo trpljenje, bolečine. Upam, da sem se sedaj spametovala in da bom, če se slučajno zasvetijo kake iskrice, hitro umaknila. Pa itak v mojih letih skoraj ni več normalnih samskih moških.
Avtorica, koliko si stara?
to vsi tko razlagajo da kok je fajn bit samski dokler se jim v življenju ne pojavi nova ljubezen, potem bolj trezno gledajo za nazaj, nismo narjeni da bi bli sami, rabimo nekoga ob sebi, to da vsemu skupaj smisel, rabimo nekoga met radi, da nas pa sem pa tja kdo razočara, nimaš kej, tak je lajf, lahko edino naslednjič bolje izberemo.
Ej, 8409, daj si dopovej: če sem bila zaljubeljena, je bilo to samo slabo zame. Res ne štekaš kaj ti dopovedujem? Zacopanost mi je prinesla samo slabe reči. Nič dobrega.
In ja moj samsski stan je bil vedno ok, če se nisem v koga zacopala, potem pa obup. Samo slabo.
Koliko si stara, grem proti abrahamu.