Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če sem jezna na bivšega, je to ok?

Če sem jezna na bivšega, je to ok?

Avtorica,

saj bo,  le obupati ne smes.  Vedi, da se srce junaka prepozna, ravno v najtezjih trenutkih.

Sreco pa lahko najdes,  tudi v nesreci”. Nikoli se ne ve?    Srecno🍀

Po štirih letih se v mislih še vedno ukvarjat z bivšim je odločno preveč. Očitno ti je to prešlo v navado. Faze prebolevanja bi morale biti zaključene. Kar je od prebolevanja več kot dve leti je prostovoljno valjanje v blatu negativnih čustev! Nujno se je potrebno začet intenzivno posvečat nečemu drugemu. Potrebno so drastične odločitve, sprejet izzive, se premaknit iz cone udobja, tako da nimaš več časa analizirat oz. razmišljat o “neumnostih”. Predvsem pa si dopovedat, da si dovolj dober/a, da si zaslužiš boljsega! Zakaj ne dobiš drugega? Ker s to prikrito energijo direkt odbijaš vse, kar je primerno zate. Ko boš na ta pravi frekvenci, ti bo uletel ta pravi. Predvsem pa si ne dovoli, da v debato in analizo o bivšem, vlečeš in obremenjuješ potencialne partnerje! Zapakiraj preteklost in jo našutiraj tja, kamor spada. V preteklost.

6064, hvala.

Nasvet680, daj ne piši neumnosti. Če drugega ne, sem že parkat napisala, da ne srečam nobenih samskih moških. Ti pa tud pišeš, da jih odbijam. Kako naj nekoga odbijam, če ga sploh ne srečam? Eni res ne štekte prav nič. Nikoli nisem o svojem bivšem nikomur nič razlagala. Nikoli, nikomur. Ne ženskam, ne moškim, nikomur. Samo na monu, anonimno.

In predvsem: nočem nobenega. Kaj si naj dopovedujem, da si zaslužim boljšega, če me sploh noben ne zanima? Ne želim moškega. Štekaš?

Veliko stvari je lahko.

Ali dojemaš, drugo sliko sedaj ko si na distanci.

Ali pa ustvarjaš njega za “grdega” in si jezna, ker bi ga v bistvu rada pozabila pa ga ne moreš.

Ali pa je jeza le razočarana ljubezen, ki jo želiš sprostiti in ne veš kako.

Odgovor na objavo uporabnika
prebolela, 22.10.2023 ob 21:41

6064, hvala.

Nasvet680, daj ne piši neumnosti. Če drugega ne, sem že parkat napisala, da ne srečam nobenih samskih moških. Ti pa tud pišeš, da jih odbijam. Kako naj nekoga odbijam, če ga sploh ne srečam? Eni res ne štekte prav nič. Nikoli nisem o svojem bivšem nikomur nič razlagala. Nikoli, nikomur. Ne ženskam, ne moškim, nikomur. Samo na monu, anonimno.

In predvsem: nočem nobenega. Kaj si naj dopovedujem, da si zaslužim boljšega, če me sploh noben ne zanima? Ne želim moškega. Štekaš?

Ko boš naveličana situacije v kateri si, ti bo moj nasvet morda prišel prav. Ni tak kot bi si ga ti morda želela slisati, je pa praktičen, direkten in potrjen od mnogih žensk, da deluje. Do takrat pa ga mirno ignoriraj in prebolevaj še naprej.

Vse dobro ti želim.

Prebolela…jeza je v redu,saj imamo ob locitvi razlicna obdobja. To jezo usmeri v nekaj kar ti daje spristitev. Jaz sem svojo jezo in razocaranje usmerila v tek,razlicne hobije. Da te obcasno zaboli verjamem. Saj nas vse,ki smo zapuscene. In da si jezna je bolje,kot da te boli. Jeza je potrditev,da bos pocasi pozabila na bivsega in zacenjas novo zivljenje.

Besede: saj bos srecala se ta pravega. Gredo meni enako na zivce,verjemi. Niti nimam interesa,ne zelje sem ze locena 3leta. Imam obcutek,da sem z locitvijo izgubila to mojo ( nekoc kar veliko)samozavest.

Se enako sprasujem,kot ti. Kje so v redu samski moski.

Poden, 22.10.2023 ob 23:15

Prebolela…jeza je v redu,saj imamo ob locitvi razlicna obdobja. To jezo usmeri v nekaj kar ti daje spristitev. Jaz sem svojo jezo in razocaranje usmerila v tek,razlicne hobije. Da te obcasno zaboli verjamem. Saj nas vse,ki smo zapuscene. In da si jezna je bolje,kot da te boli. Jeza je potrditev,da bos pocasi pozabila na bivsega in zacenjas novo zivljenje.

Besede: saj bos srecala se ta pravega. Gredo meni enako na zivce,verjemi. Niti nimam interesa,ne zelje sem ze locena 3leta. Imam obcutek,da sem z locitvijo izgubila to mojo ( nekoc kar veliko)samozavest.

Se enako sprasujem,kot ti. Kje so v redu samski moski.

V redu samski moški se izogibajo, jeznih in razočaranih žensk. Na živce vam gre, če vam kdo reče, da boste srečale ta pravega? Ne pričakuješ, nimaš interesa, ne želje? Kje so v redu moški? Resno?  Čemu čudenju, kje so v redu moški? Kot sem vam že rekla. Izognejo se vam v loku.

Prebolela..ti vse zavracas. Ampak zapomni si!! MENE NE BI MOGLA. Ker sem car, mlski, z jajci in smerjo. Sovrazim veze in to vedno povem na prvem dejtu. Tudi ce se kresnemk, ne bom s tabo v vezi. To je cista misel in celo cista zaljubljenost! Sem pogumen in to vsaki povem. Torej, nocem veze, nocem ljubezni. Vseeno pa hocem in rabim strast, dotik, noro dober seks. Ampak hitro te potem zabrisem iz stanovanja. Na na nacin ti nudim druženje v sili. Vidis, da smo tudi dobri in pošteni moški tu ba monu. Samo zasluziti si nas morate.

Pustim kontakt?

Pravi moški, 23.10.2023 ob 00:21

Prebolela..ti vse zavracas. Ampak zapomni si!! MENE NE BI MOGLA. Ker sem car, mlski, z jajci in smerjo. Sovrazim veze in to vedno povem na prvem dejtu. Tudi ce se kresnemk, ne bom s tabo v vezi. To je cista misel in celo cista zaljubljenost! Sem pogumen in to vsaki povem. Torej, nocem veze, nocem ljubezni. Vseeno pa hocem in rabim strast, dotik, noro dober seks. Ampak hitro te potem zabrisem iz stanovanja. Na na nacin ti nudim druženje v sili. Vidis, da smo tudi dobri in pošteni moški tu ba monu. Samo zasluziti si nas morate.

Pustim kontakt?

Ven pa not ga zna dat vsaka opica, ne da bi bila domišljava poleg. Next?

Hm. Vem, da srcu ne moreš ukazovati, vendarle je pa škoda, da si še vedno greniš življenje z razmišljanjem o njem…pač gre v predal “somebody that i used to know”, ostanejo spomini, to je to…

Prej si živela v obžalovanju, zdaj v jezi, ne vem, kaj je slabše…zakaj bi bila šele zdaj jezna nanj? To je močno čustvo, si šele zdaj prišla v fazo realizacije, da ne bosta več skupaj? Če je tako, potem je to mogoče res napredovanje v žalovanju, ampak upam, da ne bo res tako, kot je napisal Epic Fail – da te čakajo še 4 leta.

Poden, nisi me razumela, ne rabim nobene jeze usmerjat :). No, kvečjemu nadloge, ki težijo saj boš srečala pravega… to je pa nadležno ja, ampak, da bi se zaradi monovcev jezila?

Queen, od kje ti, da živim v jezi?

Nasvet, nisi dala nasveta, napisala si kup neumnosti, ampak vseeno hvala za dober namen, čeprav brcaš v temo.

Res, tisti, ki kar naprej težite o ta pravih in bla bla bla. Pri moji starosti skoraj ni več normalnih samskih moških. So samski moški, taki kot so na monu, ki hodijo k prostitukam in ženske imenujejo za kuzle in prasice. Normalnih moških, ki so samski, pa v moji starosti skoraj ni. Tako, da ne blebetat bedarij.

prebolela, 23.10.2023 ob 08:04

Poden, nisi me razumela, ne rabim nobene jeze usmerjat :). No, kvečjemu nadloge, ki težijo saj boš srečala pravega… to je pa nadležno ja, ampak, da bi se zaradi monovcev jezila?

Queen, od kje ti, da živim v jezi?

Nasvet, nisi dala nasveta, napisala si kup neumnosti, ampak vseeno hvala za dober namen, čeprav brcaš v temo.

Res, tisti, ki kar naprej težite o ta pravih in bla bla bla. Pri moji starosti skoraj ni več normalnih samskih moških. So samski moški, taki kot so na monu, ki hodijo k prostitukam in ženske imenujejo za kuzle in prasice. Normalnih moških, ki so samski, pa v moji starosti skoraj ni. Tako, da ne blebetat bedarij.

Mislim, da je tvoj nezaključen čustveni odnos napram nekdanjemu partnerju zgolj eden izmed izzivov, ki čakajo, da se jih lotiš.

Tvoja situacija se mi zdi podobna trmastemu otroku, ki cepeta v trgovini, ne toliko zaradi želje po igrači, temveč zaradi potrebe, da se izrazi in sliši. V tvojem primeru ni igrača ali romantični partner tisto, kar dejansko iščeš, ampak morda možnost, da ponovno definiraš, kdo si in kaj si želiš, neodvisno od razmerja ali zmenkov.

Tvoje trenutno stanje je kot cepetanje, ki odseva tvojo notranjo bitko in hrepenenje po tem, da bi bila slišana, razumljena in morda celo, da bi si dovolila biti ranljiva, ne da bi to povezala z bolečino zacopanosti ali razočaranja.

Tako kot pri cepetajočem otroku, pa žal ni opaziti, da bi bila osredotočena na to, kar misliš, da hočeš, Ogromno zanikanja tistega, na čemer je fokus, opažam: ne srečati samskega moškega in se ne zacopati. Po mojem mnenju bi si rabila zastaviti večji in bolj abstrakten cilj: najti stik s seboj, izživeti žalost, jezo in obup, za katere se zdi, da jih skrivaš, že tako dolgo, da lezejo ven iz vsake pore in se ponovno definirati kot oseba in zgraditi najprej zadovoljstvo, ki ne temelji na romantičnih razmerjih.

Motorist, glede na to, da javno peres svoje umazano perilo, da blatis svojo bivšo javno…. si zadnji, ki bi mi lahko kaj pametoval. Tako na dnu kot si ti glede odnosov pa verjetno ni nihče na monu.

Prebolela, 23.10.2023 ob 08:35

Motorist, glede na to, da javno peres svoje umazano perilo, da blatis svojo bivšo javno…. si zadnji, ki bi mi lahko kaj pametoval. Tako na dnu kot si ti glede odnosov pa verjetno ni nihče na monu.

Ja, rss je. Se strinjam, da je za vsak odnos pitrebno vsaj dvoje in da je v odnosu med bivšo in menoj velika pidobnost med izzivi, ki čakajo tebe in tistimi, ki čakajo njo. In ravno zato, ker prepoznavam to pidobnost, sem morda v poziciji podeliti svoja opažanja s teboj. Mnogokrat je perspektiva bistvenega pomena. 😉

Motorist, nobene podobnosti ni med najinim primeroma. Jaz ne blatim bivšega. Niti eni osebi nisem nič o njem razlagala. Ne prepiramo se z njim. Ne tožim in ne vlačim ga po sodišču. Nimam nezaželenih otrok, ti jih imaš celo z več ženskami… tako, da ne sodi drugih po sebi.

Prebolela..zakaj si tako negativna? To je tudi edini razlog da nobenega ne spoznas in verjetno tudi razlog, da je tvoj ex sel dalje. Pa saj ni vendarle nor, da bo stalno ta negativizem, nerganja, relativizacijo in izgovore poslusal. In pravis da ni moslih… Jaz sem starejsi od tebe in se mi vrhunske zenske veh starosti dobesedno ponujajo. Torej moski so, ampak ni jih zate. In starost pri tem nima kaj dosti opraviti. Moraš spremeniti mindset, ker si negativna, polna izgovor zakaj je tako on vse zavracas.

Prebolela, še smo samski, ki smo vredni greha.

Prebolela, 23.10.2023 ob 09:16

Motorist, nobene podobnosti ni med najinim primeroma. Jaz ne blatim bivšega. Niti eni osebi nisem nič o njem razlagala. Ne prepiramo se z njim. Ne tožim in ne vlačim ga po sodišču. Nimam nezaželenih otrok, ti jih imaš celo z več ženskami… tako, da ne sodi drugih po sebi.

Naj te spomnim na tvoj zapis, prebolela, sinoči 22.10.2023 ob 19:01. Verjamem, da tako ti, kot tvoja bivša to počneta impulzivno, skorajda nezavedno. In ravno tako verjamem, da tako ti, kakor ona potem soočenje z dejstvi dojemata kot blatenje, saj je vajino dojemanje realnosti povsem drugačno. Zato pa pravim, da vidim določene vzorce, ki kažejo na podobnost. Kot pravi Balaševć: “Principi su isti, sve su ostalo nianse.”

Ampak glej. Resnici na ljubo je na koncu tako, da se vsak med nami spopada s svojo prtljago. Zato je čisto ok, da si tudi ti izbereš svoj pristop in svoj tempo.

Motorist, jaz sem ženska,  nimam bivše. Nisem lezbijka.

Ti pa predlagam, da začneš pometati pred svojim pragom. Si vzorčen primer kako ee ne dela. To sorti monovci tudi že 100x napisali.

Prebolela, 23.10.2023 ob 10:06

Motorist, jaz sem ženska,  nimam bivše. Nisem lezbijka.

Ti pa predlagam, da začneš pometati pred svojim pragom. Si vzorčen primer kako ee ne dela. To sorti monovci tudi že 100x napisali.

Ha ha. Ja, res sem se zatipkal. Moja bivša. Hvala za opozorilo. In ja. Se popolnoma strinjam s teboj, da je moč iz pisanja velikega številja piscev tu, na MON-u razbrati, da ne želijo soočanja s svojimi težavami in zato da bi se lahko vsaj malo bolje počutili o sebi, radi pokažejo s prstom na koga. Če prav razumem, želiš povedati, da se tudi sama dobro počutiš skrita na varnem med njimi v udobju pasine resignacije?

Motorist,  pranje umazanega perila tako javno kot ti počneš, ni normalno.

Tudi blatenje bivših ni normalno.

P.S.: Je pa pred mojim pragom počiščeno. Zglancano. In ravno zaradi tega je tako moteče, saj obiskovalcem ni povšeči odsev, ko pred mojim pragom uzrejo sebe.

Prebolela, 23.10.2023 ob 10:13

Motorist,  pranje umazanega perila tako javno kot ti počneš, ni normalno.

Tudi blatenje bivših ni normalno.

V tem svetu je tako. Tisti, ki preferirajo normalnost, normam sledijo. Tisti, ki pa odkrivamo, kaj funkcionira in kaj ne, norme (so-)oblikujemo.

motorist 🏍, 23.10.2023 ob 10:14

P.S.: Je pa pred mojim pragom počiščeno. Zglancano. In ravno zaradi tega je tako moteče, saj obiskovalcem ni povšeči odsev, ko pred mojim pragom uzrejo sebe.

Haha.. men se pa včasih zdi, da ti s tavlko lopato sam premečeš sranje iz svojga praga naokol 🤣🤣 🤷  pol pa pametuješ, o pragovih drugih🤣 who knows🤷

Frogy, bingo 😀.

Svoj drek hoče sedaj na moj prag zmetat.

New Report

Close