Če sem jezna na bivšega, je to ok?
prebolela, 23.10.2023 ob 22:34
S tem se pa ne strinjam, Soft. To se mi pa zelo grdo zdi, da nekoga kar tako pozabiš, celo ime? Upam, da to ne misliš resno?
Recimo, ko sem po več letih srečala mojega ta prvega. Tako jaz na kolesu, on z avtom. Je ustavil na bližnjem parkingu in sva počvekala. Prav polepšan dan sem imela. Še vedno nasmejan, prijazen. Res, da pač nisva za skupaj, ampak vseeno sem bila pa res vesela najina snidenja. Ja se z veseljem spomnim nanj. Sicer poredko, ampak z veseljem.
Mislim, da je to zdrav pristop. Tudi sam bi rekel, da ni nobene potrebe po tem, da bi pozabil – tudi če so spomini na nek odnos pretežno neprijetni. Bolj pomembno je, da dosežemo skozi žalovanje tisto stopnjo ravnodušnosti, da nas ne vržejo že sami spomini iz tira in da lahko zavzamemo v odnosu do te osebe neko samozavestno in prizanesljivo pozicijo, kot bi jo v bistvu tudi do kakega drugega znanca.
Egoisti, 23.10.2023 ob 19:08
Lej “prebolela” mi je žal, da še nisi prebolela. Tudi jaz rabim “uf” let. Sem ok, ampak čisto iz srca še ni, mogoče nikoli ne bo. Ga pa vidim v realni luči in sebe tudi. Ja, sebe tudi. Nimam pa te zagrenjenosti in tega obrambnega mehanizma: ” nočem nobenega moškega več” ” vsi moški so isti” “ni normalnega” itd. To so vse stavki samo globoko prizadete ženske, ki ne gleda realno. So v redu moški, niso vsi isti, ampak z enimi se pač ne ujamemo, nismo mi njim “the one”. Ne vem zakaj je to tako težko razumet in priznat. Sama imam čudovitega sina, dobrega očeta, tudi bivši ni napačen in nikoli ne bi mogla tako razmišljati o moßkih. Ma moški znajo bit zakon..
“Egoisti” je napisala zelo realen komentar.
Jeza je destruktivno čustvo, znak nemoči in egoizma, ker takšen človek ni sposoben sprejemati realnosti in dejstev in hoče, da je tako, kot si je sam zamislil.
Posledično se destruktivno čustvo preusmeri v zamero do vseh moških in namesto, da bi jezna oseba delala na sebi, se raje umakne in trpi, ker ostaja v svojih travmatičnih prepričanjih, da ljubezen prinaša samo trpljenje.
A ljubezen ne prinaša trpljenja. Ljudje trpijo zato, ker ne znajo ljubiti, ne sprejemati sočloveka.
Robi, ampak spregledal pa si, da nisem nikjer napisala, da so vsi moški enaki, nikjer, da sovražim moške, nikjer, da sovražim bivšega. Sem pa napisala, da želim bivšemu vse dobro in on meni tudi in da ga imam še vedno rada. To pa sem napisala. Sem pa napisala ja, da kadar sem bila zaljubljena, je bilo to trpljenej zame, ampak si spet spregledal, da nisem nobenega možega karkoli obtoževala.
Soft, odvisno s kakimi moškimi se zapletaš. Če so to enonočni skoki, potem verjamem, da komot pozabiš tudi njegovo ime. Mene pa take avanture niso nikoli zanimale. Niti se nisem zapletala s slabimi moškimi, zlobnimi ali kaj takega. Tako, da ja, imam vseeno lepe spomine. In nikakor ne želim kakemu bivšemu kaj slabega. Samo vse dobro in ja, sem vesela srečanja, čveka. Verjamem pa ja, da ženske, ki pobirajo tipe po nočnih lokalih, pijančevanjih… da jih potem totalno pozabijo, celo ime. Jaz pa nisem te sorte.
robi9, 24.10.2023 ob 07:38
“Egoisti” je napisala zelo realen komentar.
Jeza je destruktivno čustvo, znak nemoči in egoizma, ker takšen človek ni sposoben sprejemati realnosti in dejstev in hoče, da je tako, kot si je sam zamislil.
Posledično se destruktivno čustvo preusmeri v zamero do vseh moških in namesto, da bi jezna oseba delala na sebi, se raje umakne in trpi, ker ostaja v svojih travmatičnih prepričanjih, da ljubezen prinaša samo trpljenje.
A ljubezen ne prinaša trpljenja. Ljudje trpijo zato, ker ne znajo ljubiti, ne sprejemati sočloveka.
Robi kt navadno odličen komenar. Sam preveč enostransko.. “Jeza je destruktivno čustvo, znak nemoči in egoizma”. Jeza je zlo močno čustvo, ampak ns lh tud motivira za višje cilje-pozitivne spremembe. Včasih je preprosto ventil za slabo energijo. Včasih je preprosto prav, da si jezn 😉
soft, 24.10.2023 ob 07:50
Jaz se pa ne strinjam, da je treba karkoli ohranjati od bivših. Vključno s spomini. Življenje gre naprej. Dali smo si kar smo morali in to je to. Tako kot ne zbiram krame v materijalnih dobrinah, ne potrebujem navlake niti v srcu in umu. Tako naredim prost pretok za nove energije.
Se strinjam s tabo, sam ok čist zradirat pa tut ne morš, ustvarit prost pretok je dobro. Sam vsaka energija, ki je bodrovala h kakršnemukoli toku v tvojem življenju, je mela nek pomen. Ni nična. Seveda se pa z njeno težo, ko pomen ostane nekje v preteklosti, ne rabiš več izčrpavat.
prebolela, 24.10.2023 ob 07:54
Robi, ampak spregledal pa si, da nisem nikjer napisala, da so vsi moški enaki, nikjer, da sovražim moške, nikjer, da sovražim bivšega. Sem pa napisala, da želim bivšemu vse dobro in on meni tudi in da ga imam še vedno rada. To pa sem napisala. Sem pa napisala ja, da kadar sem bila zaljubljena, je bilo to trpljenej zame, ampak si spet spregledal, da nisem nobenega možega karkoli obtoževala.
Soft, odvisno s kakimi moškimi se zapletaš. Če so to enonočni skoki, potem verjamem, da komot pozabiš tudi njegovo ime. Mene pa take avanture niso nikoli zanimale. Niti se nisem zapletala s slabimi moškimi, zlobnimi ali kaj takega. Tako, da ja, imam vseeno lepe spomine. In nikakor ne želim kakemu bivšemu kaj slabega. Samo vse dobro in ja, sem vesela srečanja, čveka. Verjamem pa ja, da ženske, ki pobirajo tipe po nočnih lokalih, pijančevanjih… da jih potem totalno pozabijo, celo ime. Jaz pa nisem te sorte.
Nisem spregledal, čeprav nisem bral vseh komentarjev.
Na to dilemo si že dobila odgovor od “egiosti”. Če ne bi vseh moških metala v en koš, ne bi zdaj trdila, da hočeš ostati večno samska.
Za Žabico.
Jeze se tako ali tako ni možno izogniti. Vsi smo kdaj pa kdaj jezni, še posebej, če imamo občutek, da se nam godi krivica. Vendar pa v tem primeru nisem zasledil, da bi avtorica jezo uporabila kot lekcijo in začela odkrivati, zakaj se ji dogaja, kar se ji dogaja in zakaj nima “sreče” z moškimi.
Tema je zastavljena v smislu iskanja opravičila in potrditve za kuhanje jeze ali zamere, ker po teh letih težko govorim o jezi, bolj to že diši na zamero, oziroma na obup zaradi lastnega nezadovoljstva.
Če si samo jezen, ne sprašuješ, če je to OK, ker si v stanju močnih čustev. Tu se gre za splošno vprašanje o odnosu do moških.
robi9, 24.10.2023 ob 08:14
Nisem spregledal, čeprav nisem bral vseh komentarjev.
Na to dilemo si že dobila odgovor od “egiosti”. Če ne bi vseh moških metala v en koš, ne bi zdaj trdila, da hočeš ostati večno samska.
Za Žabico.
Jeze se tako ali tako ni možno izogniti. Vsi smo kdaj pa kdaj jezni, še posebej, če imamo občutek, da se nam godi krivica. Vendar pa v tem primeru nisem zasledil, da bi avtorica jezo uporabila kot lekcijo in začela odkrivati, zakaj se ji dogaja, kar se ji dogaja in zakaj nima “sreče” z moškimi.
Tema je zastavljena v smislu iskanja opravičila in potrditve za kuhanje jeze ali zamere, ker po teh letih težko govorim o jezi, bolj to že diši na zamero, oziroma na obup zaradi lastnega nezadovoljstva.
Če si samo jezen, ne sprašuješ, če je to OK, ker si v stanju močnih čustev. Tu se gre za splošno vprašanje o odnosu do moških.
Nisem brala vse kk se je tema obrnla, ampak kokr sm vidla je avtorica v štartu bolj namignla, da bi rada že prebolela, da čuti olajšanje, sam da še vedno ni našla miru, vsega sovraštva in to nism zaznala, se mi zdi da je pol šlo bolj za obrambo pr določenih komentarjih. Pingpong kt je pravilo mona. Ni važno razumevanje, ampak tiščanje svoje volje.
Pozdravljeni,
Včasih se znajdemo v situacijah, kjer se lahko hote ali nehote znajdemo v težavah.
Nasveti odvetnika, spori z delodajalci, spori z zavarovalnicami, družino, zahtevanje primerne odškodnine in še mnogo drugih primerov, povzročajo visoke stroške. Zavedamo se, da so odvetniški in sodni stroški visoki, zato vam ponujamo rešitev – zavarovanje ARAG- ki ga pa morate skleniti pravočasno- še preden nastane težava, saj gre za zavarovanje. V okviru zavarovanja vam pripada enkrat mesečno tudi brezplačni pravni nasvet pri odvetniku.
S sklenitvijo zavarovanja ARAG boste prihranili ter se zaščitili. Tega se zaveda že veliko strank, skoraj 80.000, ki so že sklenili zavarovanje pri zavarovalnici ARAG.
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
CrazY FroG 🍀, 24.10.2023 ob 08:23
Nisem brala vse kk se je tema obrnla, ampak kokr sm vidla je avtorica v štartu bolj namignla, da bi rada že prebolela, da čuti olajšanje, sam da še vedno ni našla miru, vsega sovraštva in to nism zaznala, se mi zdi da je pol šlo bolj za obrambo pr določenih komentarjih. Pingpong kt je pravilo mona. Ni važno razumevanje, ampak tiščanje svoje volje.
Miru ne bo našla, dokler v sebi ne bo našla ljubezni.
Samo ljubezen nam prinese notranji duhovni mir.
CrazY FroG 🍀, 24.10.2023 ob 08:38
Vse ob svojem času ane 😉 “Miru ne bo našla, dokler v sebi ne bo našla ljubezni.” Ona sama jp, nben ne bo tega nardil namest nje.
Seveda ne.
Ljubezni ne moreš izsiliti.
Najprej je potrebno ozdraviti svojega notranjega ranjenega otroka, ki verjame, da ni vreden ljubezni.
Meni je pa razumljivo: oba, Robi in Desi sta ločenca. Desi poln sovraštva do bivše, poniževalno pa se obnaša do vseh žensk. Robi pa že več let ponižuje ženske na monu, jih zmerja, zliva sovraštvo nanje. Dokler je bil Robi v vezi, je bil ok, potem se je veza skrhala in je začel noreti po monu. To se je pa začelo že, ko je bil moderator in se je SC čvek spremenil v greznico, kjer so moški zlivali sovraštvo po ženskah.
Razumljivo je, 24.10.2023 ob 09:05
Meni je pa razumljivo: oba, Robi in Desi sta ločenca. Desi poln sovraštva do bivše, poniževalno pa se obnaša do vseh žensk. Robi pa že več let ponižuje ženske na monu, jih zmerja, zliva sovraštvo nanje. Dokler je bil Robi v vezi, je bil ok, potem se je veza skrhala in je začel noreti po monu. To se je pa začelo že, ko je bil moderator in se je SC čvek spremenil v greznico, kjer so moški zlivali sovraštvo po ženskah.
Nwem kk je Robi bil, ampak tako kt piše zdj je daleč od greznce. Če nadaljujeva najin pogovor, lh počasi računava ure psihoterapije. Haha..
Prebolela- ja nisi nč metala, to je pč zdj popačeno, ti si izpostavla, da ti ni do veze, kr je logično, če te je prizadelo vse.. Bi blo bl čudn, če neb tk reagirala, ostalo pa se je izrodilo kt se na monu marsikaj.
Prebolela, 24.10.2023 ob 09:14
Frog, napisala sem tudi, da mi že tudi pred tem več let ni bilo do veze. Da se je to pač zgodilo. Ni to zdaj novo. Tako, da ponovno poudarjam: več let pred to zadevo, sem bila zadovoljna samska in nisem želela veze, nisem nikakor iskala… tako, da ne kar nekaj spreobracat.
Aja, a tut to. Mater si zakompliciran primer 🙂 Zakaj si se pa šla pol tk zaje.bat? 🙂 Mislim, da nben od ns ni tu zato, da se zabarikadira v nekaj in ostane nedotakjnen..
Hvala, tu sem pa sama nase jezna. Samo kaj, ko čustev ne morem kontrolirat. Pa roko na srce, na tako ok moškega še nikoli prej nisem naletela. Najprej sem se umikala osvajanju, ampak… ampak zdaj pač je kar je. Se mi zdi, da se počasi vračam v stare tire. Dolgo sem močno pogrešala njegovo družbo, dotike, objeme… zdaj pa vidim tudi slabe zadeve pa tisto ta dobro je že nekak zbledelo. Tu pa tam še hrepenim po bližini, ampak vse redkeje. Upam, da bom kmalu tako kot pred njim: brez hrepenenja:).
CrazY FroG 🍀, 24.10.2023 ob 09:09
Nwem kk je Robi bil, ampak tako kt piše zdj je daleč od greznce. Če nadaljujeva najin pogovor, lh počasi računava ure psihoterapije. Haha..
Prebolela- ja nisi nč metala, to je pč zdj popačeno, ti si izpostavla, da ti ni do veze, kr je logično, če te je prizadelo vse.. Bi blo bl čudn, če neb tk reagirala, ostalo pa se je izrodilo kt se na monu marsikaj.
Kot razumljivo je in običajno je, se je spet pojavilo multinično blesavo s svojo zlobo, ker nima miru in mora izraziti svoje sovraštvo in laži o meni.
Razumljivo je, da obstajajo takšne zlobe, saj brez takšnih fuknjenih zlob tudi ni vojn.
Zaskrbljujoče pa je, da je toliko naivnih in glupih ljudi, ki verjamejo lažem. Ta vzorec ni prisoten le v tem primeru, ampak na splošno lahko vidimo, da je dokaz gluposti naroda ravno v tem, da verjame političnih, medijskim in ostalim lažem, ki jih forsirajo budale zaradi svoje zlobe ali bolanih interesov.
Eno budalo zlobno si izmisli, da sem ločenec, ostale budale verjamejo, ker imajo raje laži, kot resnico.
Katastrofa, kakšen glup folk ste. In zato si tudi boljšega ne zaslužite.
Če bi bila zadovoljna samska, ne bi sploh šla v vezo ali si želela bližine.
Zakaj si nočeš priznati, da hrepeniš po bližini, saj je to povsem normalna stvar in v bistvu naša potreba. Da zdaj ohranjaš predvsem slabe spomine, je spet samo zanikanje potrebe po bližini. Ker ego hoče sam sebe zaščititi pred nadaljnimi morebitnimi razočaranji.
robi9, 24.10.2023 ob 09:48
Če bi bila zadovoljna samska, ne bi sploh šla v vezo ali si želela bližine.
Zakaj si nočeš priznati, da hrepeniš po bližini, saj je to povsem normalna stvar in v bistvu naša potreba. Da zdaj ohranjaš predvsem slabe spomine, je spet samo zanikanje potrebe po bližini. Ker ego hoče sam sebe zaščititi pred nadaljnimi morebitnimi razočaranji.
Ne, ne ne gre to tk. Ne morš vprašat zakaj nočš tk razmišlat.. Z vprašanji jo pripelji do odgovora, ki ga verjetno ti že poznaš ona pa ne.. 🙂
robi9, 24.10.2023 ob 09:43
Kot razumljivo je in običajno je, se je spet pojavilo multinično blesavo s svojo zlobo, ker nima miru in mora izraziti svoje sovraštvo in laži o meni.
Razumljivo je, da obstajajo takšne zlobe, saj brez takšnih fuknjenih zlob tudi ni vojn.
Zaskrbljujoče pa je, da je toliko naivnih in glupih ljudi, ki verjamejo lažem. Ta vzorec ni prisoten le v tem primeru, ampak na splošno lahko vidimo, da je dokaz gluposti naroda ravno v tem, da verjame političnih, medijskim in ostalim lažem, ki jih forsirajo budale zaradi svoje zlobe ali bolanih interesov.
Eno budalo zlobno si izmisli, da sem ločenec, ostale budale verjamejo, ker imajo raje laži, kot resnico.
Katastrofa, kakšen glup folk ste. In zato si tudi boljšega ne zaslužite.
Zakaj so sedaj vsi katastrofalni? Zakaj vse psuješ vedno in mečeš v isti koš? Frogica te še brani in ti pišeš kako si zasluži kar ima. Zakaj se nad avtorico znašaš? Tudi ti si dal svoje čez, da veš kako se postaviti nazaj na noge, ni tako? Kaj je s teboj narobe?
Popravek. Robi ni ločenec. Je bil samo na koruzi z bivšo. Ampak po zakonodaji se to šteje enako kot poročeni.
Sicer pa je sigurno še kdo, ki je bil tudi na MZ čveku, ko je bil Robi moderator in pozna zadevo kako so po Robijevim vodstvom spremenili čvek v sovražno pljuvanje po ženskah. Robija so hoteli, zaradi teh izpadov dati stran, ampak je vztrajal. Potem so lastniki sicer ukrepali in ga odstavili, ampak čvek je že uničil.