Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Če si povabljen na poroko in ne greš…

Če si povabljen na poroko in ne greš…

…ali kupite enako darilo kot če bi na poroko šli?

Hvala, lp.

ni mene, ni darila

Ne. Nisem še pomislil, da bi pošiljal darilo, sam pa ne šel. Če n e grem jaz (in to pravočasno sporočim), ne gre niti ev. darilo.

če te nima it na poroko, kar te popolnoma razumem pač ne greš, se opravičiš, če hočeš, to je tvoja odločitev, zakaj bi pa darilo dajala mi pa ni jasno.

Ni potrebe po darilu, čeprav smo mi kupili darilo in nismo šli, poročila se je sestrična, ko pa se je poročil kolega, s katerim sem 1x na leto za 5 min, pa sem samo čestitko poslala in to je dovolj, pač odvisno kdo se bo poročil.

Hvala za odgovore!

Poročila se je kolegica, zelo na hitro, mi smo pa imeli dopust že rezerviran. Tako da je pravočasno vedela, da nas ne bo.

Nekaj ji v vsakem primeru nameravam podariti.

enako bi tut jaz naredila

Ni univerzalnega odgovora, ker je odvisno od tega, zakaj ne greš na poroko in kaj ti ta par pomeni.
Če bi želela, pa ne moreš iz kakršnega koli razloga, potem darilo podariš. Enkrat kasneje pač.
Če pa ne greš na poroko ker ti te ljudje malo pomenijo, potem le voščilo in konec.

po bontonu: če si uradno povabljen na poroko in ne greš , je potrebno dati darilo !! seveda to velja za razgledane ljudi in ne za cepce zgoraj , ki krneki nabijajo, zakaj pa itd

Če ne greš na poroko, je primerno, da daš darilo, ki je seveda manjše vrednosti, kot če bi šla na poroko.

Če bi me kdo povabil na poroko, pa se mi iz določenega razloga ne bi šlo, bi se pač zahvalila za vabilo, sporočila, da me ne bo in jima zaželela obilo sreče. Če se mi ne bi šlo na poroko, pa seveda tudi darila ne bi kupovala.
Ne vem, zakaj bi blo po bontonu treba kupovat darila…

Jaz sem imela obdobje, ko so me vsi vabili na poroke. In čeprav vedo, da poroke SOVRAŽIM. Vsem sem kupila darilo in to tako, kot če bi bila tam in jim dala.

Če bi me kdo povabil na poroko, pa se mi iz določenega razloga ne bi šlo, bi se pač zahvalila za vabilo, sporočila, da me ne bo in jima zaželela obilo sreče. Če se mi ne bi šlo na poroko, pa seveda tudi darila ne bi kupovala.
Ne vem, zakaj bi blo po bontonu treba kupovat darila…[/quote]

Pa saj veš, da je večina sloencev cepcev.

Hmmm… tegale se pa ne spomnim iz bontona. Se mi pa po sami logiki zdi čudno in pač ne sodi v moj okvir razmišljanja in delovanja.

Ker … če bi bilo tako kot praviš – bi bilo koristolovsko gledano vedno najbolje povabiti kar na stotine ljudi in računati, da jih večine ne bo. In potem pričakovati darila.
Da jih pa večine ne bo zagotoviš npr. tako da je poroka na Triglavu – ali pa vsaj Kredarici…

no ja rok, te stotine ljudi bi blo treba tut nahranit…..

navadno na poroko povebiš nekoga, ki ga tam res želiš, ker ti blizu….

Ne ne ni res, pastirji so tisti ki se pustijo nategniti narodu in sistemu.

Če dobiš vabilo od osebe s ketero se ne družiš in te povabi samo zaradi števila ljudi in zaradi daril in če jaz osebo poznam in vem s kakšnim namenom me je povabila, na poroko ne grem in tudi darila ne dam, kvečjemu voščilo po pošti.

Smešno je ko te povabi na poroko nekdo ki ga nisi videl že leta, prideš, prineseš darilo, si vzameš ta dan čas ali celo dopust in te ta oseba skoraj ne pogleda celi dan, tisti trenutek se ti zahvali ko mu čestitaš, tukaj pa se zgodba konča. Od drugih slišiš kako sta dobila bedna darila, da škoda ker ni bilo več darilnih bonov……glej ne povabijo vsi iz srca, če jaz to vem brez slabe vesti ne grem, ker je osebi pomemben samo on/ona in ne jaz. Vse je odvisno kdo me povabi in kakšen je njegov odnos do mene.
Poznam primere ko sta celo grdo govorila o ljudeh ki so bili slabo oblečeni in so slike sedaj slabše…..in da so premala darila, sta jih kasneje prodajala na bolhi in okoli, ta oseba ni vredna da taki ljudje sploh pridejo na poroko in se potrudijo z darilom in ostalim, mogoče celo z novim oblačilom, čeprav nimajo financ, potem pa tako….obup.
Če se poroči nekdo ki ti je blizu je logično da daš darilo čeprav ne moreš iti pa bi rad, za ostale koristneže pa tudi bonton ne zadovolji.

Ne ne ni res, pastirji so tisti ki se pustijo nategniti narodu in sistemu.

Če dobiš vabilo od osebe s ketero se ne družiš in te povabi samo zaradi števila ljudi in zaradi daril in če jaz osebo poznam in vem s kakšnim namenom me je povabila, na poroko ne grem in tudi darila ne dam, kvečjemu voščilo po pošti.

Smešno je ko te povabi na poroko nekdo ki ga nisi videl že leta, prideš, prineseš darilo, si vzameš ta dan čas ali celo dopust in te ta oseba skoraj ne pogleda celi dan, tisti trenutek se ti zahvali ko mu čestitaš, tukaj pa se zgodba konča. Od drugih slišiš kako sta dobila bedna darila, da škoda ker ni bilo več darilnih bonov……glej ne povabijo vsi iz srca, če jaz to vem brez slabe vesti ne grem, ker je osebi pomemben samo on/ona in ne jaz. Vse je odvisno kdo me povabi in kakšen je njegov odnos do mene.
Poznam primere ko sta celo grdo govorila o ljudeh ki so bili slabo oblečeni in so slike sedaj slabše…..in da so premala darila, sta jih kasneje prodajala na bolhi in okoli, ta oseba ni vredna da taki ljudje sploh pridejo na poroko in se potrudijo z darilom in ostalim, mogoče celo z novim oblačilom, čeprav nimajo financ, potem pa tako….obup.
Če se poroči nekdo ki ti je blizu je logično da daš darilo čeprav ne moreš iti pa bi rad, za ostale koristneže pa tudi bonton ne zadovolji.[/quote]
Kot prvo, na poroko s tem mislim na normalno poroko vabiš, ožje sorodstvo no lahko tudi dalnje če imate res stalne stike, in dobre prijatelje, to velja za normalno poroko , seveda lahko za poroko poveš tudi vsem znancem/znankam, sodelavcem, ampak zgolj čas uradne ceremonije na EU in cerkvi , ampak jih ne vabiš na poročno zabavo , za te zgoraj omenjene velja uradno vabilo in po nekem bontonu , če se poroke ne udeležijo je vljudno da se opravičijo in dajo manjše darilo, za te druge ne velja nič, niso povabljeni in za njih ne velja nič!!
Seveda obstojajo tudi poroke, ki jih omenjaš , smisel vabil na tako poroko je zgolj, da bo čim več gostov, običajno zato, da bo večja od tiste , ki jo je imel sorodnik od ženina/neveste, poroka kjer je poleg sorodnikov povabljenih še 100 in več gostov je zgolj bahanje večinoma staršev od ženina/neveste , če nisi ravno bližnji sorodnik ali res dober prijatelj se take poroke ne udeležiš in tudi darila ne pošiljaš , lahko se jo pa vseeno udeležiš in po običaju , ki je v navadi , prideš kasneje, ko se je zabava že začela se neopazno pomešaš med ostale svate in nihče ne bo opazil, da si brez darila .

Glede teh daril se meni zdi tako, tudi v primeru rojstnih dnevov: darilo se prinese, če si nekam povabljen, če nekdo nekaj praznuje. V tvojem primeru, ko bi dejansko šla in ne moreš zaradi rezerviranega dopusta, je pa oseba bližnja, bi ji nekaj dala, vsekakor pa ne toliko kot če bi šla na poroko.

New Report

Close