Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če ti na razgovoru dajo kavo, ti je pa ne piješ

Če ti na razgovoru dajo kavo, ti je pa ne piješ

Recimo, da imate razgovor za službo v nekem lokalu. Pa ti direktor naroči kavo, čeprav je ne piješ, kaj bi naredili?

Pri meni je bilo tako. Razgovor ob neki uri. Potem se odpravim v tisti kraj, ki je daleč stran. Pa klic, da bo razgovor 2 uri kasneje. Ok, grem pa malce po ogledih. Potem pa klic, da pa kje pa sem, ker ona že čaka. Je prišla 15 minut prej kot je napovedala in bila vsa živčna, ker nisem bila tam.

V glavnem pridem tja in mi pove, da mi je naročila kavo. Nisem upala reči, da ne pijem. Sem čakala, da bo mogoče šla na WC pa bi se kave znebila. Pa ni šla, samo vsa živčna je začela priganjat, da naj spijem. Sem s težkim srcem pogoltnila dol…

No službo sem dobila, samo sem potem rekla ne, ker je bilo še kar nekaj drugih sumljivih obnašanj s strani delodajalca.

Ampak ali ni to že pokazatelj odnosa delodajalca, da te ne vprašajo kaj boš pil in ti kar nekaj naroči?

Ja, zelo nenavaden in nevljuden odnos, tako se res ne dela. Ne naročiš nekomu sam od sebe nekaj. Zelo neolikano.

Recimo, da serješ 🥱

Pokazatelj je, kako se ne drži voznega reda, ne tista kava.

Najprej: pridite ob xx.xx uri, potem, žal ne bom mogla, ali lahko ob yy.yy uri, ti se nimaš kam dat, se okoli paseš (njeno srečo), in vsa živčna kliče ob yy.xx uri, da kje pa ste, ker že čaka 15 min….

To pomeni, da se 2h ( dveh)!!! trerminov ne znajo držat.

Kavo lahko vljudno odkloniš, z odgovorom, kako lepo od vas a je ne smem piti (ali podoben razlig).

Ja, mene je odbilo. Pa še par stvari je bilo čudnih tako, da sem potem nisem odločila za službo. Če je nekdo že na razgovoru tako aroganten…

Aja, brala sem na netu en članek, če te povabijo na razgovor na kosilo in potem, da ja, da te opazujejo kaj naročiš in podobno… pa sem se spomnila na to kavo.

Mi je pa žal, da nisem zavrnila. Bi vsaj vedela kakšna je reakcija, če to narediš.

Drugače sem bila na razgovorih skoraj vedno v firmi.

So mi večkrat ponudili pijačo. Ali vodo ali čaj ali kavo. Ampak vedno so vprašali kaj bom.

Odgovor na objavo uporabnika
čuden razgovor, 16.03.2023 ob 13:35

Recimo, da imate razgovor za službo v nekem lokalu. Pa ti direktor naroči kavo, čeprav je ne piješ, kaj bi naredili?

Pri meni je bilo tako. Razgovor ob neki uri. Potem se odpravim v tisti kraj, ki je daleč stran. Pa klic, da bo razgovor 2 uri kasneje. Ok, grem pa malce po ogledih. Potem pa klic, da pa kje pa sem, ker ona že čaka. Je prišla 15 minut prej kot je napovedala in bila vsa živčna, ker nisem bila tam.

V glavnem pridem tja in mi pove, da mi je naročila kavo. Nisem upala reči, da ne pijem. Sem čakala, da bo mogoče šla na WC pa bi se kave znebila. Pa ni šla, samo vsa živčna je začela priganjat, da naj spijem. Sem s težkim srcem pogoltnila dol…

No službo sem dobila, samo sem potem rekla ne, ker je bilo še kar nekaj drugih sumljivih obnašanj s strani delodajalca.

Ampak ali ni to že pokazatelj odnosa delodajalca, da te ne vprašajo kaj boš pil in ti kar nekaj naroči?

Dobro Da si odklonila.

Iščejo slugo, ki bo stregla odspredaj in zadaj.

Če je premaknila uro…in te potem pred uro klice kje, da si…

Dobro si se odločila…čez leto ali dve bi postala živčna razvalina.

Tvoje zdravje je vedno prvo. Verjemi, ti govorim iz lastnih izkušenj, ko sem večkrat klonila in bila tiho in naredila…

Tega ne delaj! Nikdar!

Le pogumno naprej in postavi se zase, kot si se zdaj.

Mogoče je bilo to del razgovora za službo?

Jaz sem tudi na zadnjem razgovoru vprašal kandidata, katero pivo pije. Nisva bila v gostilni in nisva pila piva. To je bilo le službeno vprašanje za oceno ustreznosti.

Ti bi pir 🤪

Ja, tole glede časa drži. Sem to doživela na nekem drugem razgovoru. Imela sem uro. Na pot sem pa šla z vlakom. En vlak bi bil, verjetno, malenkost prepozen (nisem si upala reskirat, ker bi šlo res na knap, če bi se sploh izšlo). Torej sem šla na vlak 2 uri prej. Potem, ko sem že bila na lokaciji pa me kliče, da bo prišel skoraj dve uri kasneje. Zamudil je potem še več. Cel dopoldan čakanja na razgovor. In ja, res je kot ste eni omenili: samo stran od takih. Tisto službo sem sprejela, ampak odnosi so bili vsi v tem stilu. Vedno obupne zamude, čakanja, odnosi pa na psu. Tako, da ja, to je že opozorilni znak.

Pred davnimi leti, takoj po diplomi, ko sem bila brezposelna in že obupna, ker nikakor nisem dobila službe, so bili pa razgovori kar pogosto zelo čudni. Pogosto arogantni, vzvišeni. Redkokdaj taki korektni. Zdaj pa iščem boljšo službo tako, da si lahko privoščim izbiro. Če se ne obnašajo ok do mene, lahko rečem ne.

Sem pa bila tudi večkrat razočarana, da nisem bila sprejta, ker sem imela tak ok občutek na razgovoru. Tako, da ja, včasih je prvi vtis o delodajalcu super. Samo kaj, ko nisem bila uspešna.

Anonimno 10208, 16.03.2023 ob 13:55

Mogoče je bilo to del razgovora za službo?

Jaz sem tudi na zadnjem razgovoru vprašal kandidata, katero pivo pije. Nisva bila v gostilni in nisva pila piva. To je bilo le službeno vprašanje za oceno ustreznosti.

eno je, če vprašaš, drugo pa je, da naročiš namesto osebe kar to, kar bi se tebi zdelo potrebno, da pije.

norici pa res ne zmanjka idej glede razgovorov za službo, služb, delovnih pogojev. Kdo verjame, da je živ dan kje delala?

Tale norica je navadna čistilka in še to pogosto brez službe. Ko pa ima končno službo se pa pritožuje, ker mora WCje čistiti. Jaz se pa z veseljem poserjem in pustim posran WC, naj ga čistijo take kot je avtorica.

Ona samo sanja, da lahko odkloni službo pa da ji kdo plača pijačo na razgovoru.

Prav ste naredii, da ste službo pri nespoštljivem delodajalcu, ki še osnovnega bontona ne pozna, zavrnili.

In niso ti ponudili viski 😒

ko sem se delala v gostinstvu se je zgodilo da so prodali lokal in so prevzeli novi lastniki. je rekla ta nov a gospa da bova mele razgovor. jaz jo cakam nje ni. pride dva dni kasnej mi lagano rece sej ai bila na delovnem mestu torej nisi nic na izgubi ce si cakala. ne res nisem bila bi bilo pa fajn vedet kako dalje da se neham psihirat. no. rekla sem ji hvala za tak odnos in nasvidenje. sla skozi vrata. najslbse je ce se tem kurcem pustis jebat. ce nimas hrbtenice da zavrnes kavo pa ji poves svoje ob nespostljivem obnasanju potem nisi za gostinstvo.

Prestavljanje termina in tisti klic 15min prej “kje si”, bi mi že alarm prižgalo. Z zavrnitvijo kave ne bi mela težav, ker je preprost “hvala, ne pijem kave” povsem dovolj za normalnega človeka.

Jaz se zahvalim in rečem, da na pijem, ker imam potem težave.

Rečeš Hvala lepa, ampak ne pijem kave. Brez razlage zakaj je ne piješ, je ne briga. Morda bo prepotentna kura potem zaštekala, da se ljudi najprej vpraša, kaj in ali sploh kaj želijo?

Ja nisi rekla naj ne pozabijo na smetano 😂😂

Jaz bi takoj rekla, da hvala za naročeno, ampak kave ne pijem. To je to.

@Anonimno
10208
V resnici takšno vprašanje nikakor ni na mestu!
V službi nikoli ne pijem alkohola,
kakšno pivo in če sploh pijem v prostem času pa delodajalca ne briga.

@čuden razgovor
Meni bi se rdeča luč prižgala že ob nespoštovanju dogovorjenega časovnega termina.
Seveda lahko obstaja tudi opravičljiv razlog za prestavitev termina,
ampak zagotovo pa ne s takim odnosom, kot si ga opisala.
S takšnim delodajalcem ne bi želel imeti opravka.
Kar pa se tiče v naprej naročene kave(ali katerekoli druge pijače),
tako, kot je nekdo že omenil, enostaven ”Hvala za kavo, ampak je ne pijem”,
brez nadaljne razlage mora zadostovati za normalnega človeka.
V kolikor ima morebitni delodajalec težavo s tem, je to samo dodatna rdeča luč.

spet in spet, 16.03.2023 ob 14:23

Tale norica je navadna čistilka in še to pogosto brez službe. Ko pa ima končno službo se pa pritožuje, ker mora WCje čistiti. Jaz se pa z veseljem poserjem in pustim posran WC, naj ga čistijo take kot je avtorica.

Ona samo sanja, da lahko odkloni službo pa da ji kdo plača pijačo na razgovoru.

SEm se spomnila na.dogodek leta nazaj v eni firmi…enak primitivc kot ti…pa ga je cistilka cakala in cakala in prisla na.priliko…ne zeli si vedet kaj je pokasiral 🤣🤣🤣

Dvomim da je se kje kak wc posral..doma se itak ne upa

Ste pa ljudje res izbirčni.

Nič čudnega, da se delodajalci pritožujejo, da se v Sloveniji več ne da dobiti dobrega in zanesljivega delavca.

Prvo, bi me odbilo ze to, da se dobim z bodocim delodajalcem v lokalu. Wtf?

Drugo, prestavi razgovor za 2 uri. Jaz bi predlagala drug termin in to s pojasnilom, da imam cez 2 uri obveznosti in da sem si zdaj vzela cas.

Tretje, glede kave, jo sicer pijem, a ce ne bi bila po moji volji, bi poklicala natakarja in prosila, ce mi to naroceno zamenja s tako, kot jo pijem. Na tvojem mestu bi to kavo zamenjala za caj, sok, vodo, karkoli pac ze pijes.

In ne vem, koliko zelje bi res imela delati za nekoga, ki je tako neorganiziran. Mogoce le, ce bi bila ze obupana.

Nič ne bi bilo narobe, če bi se zahvalila, da ti je naročila kavo, ampak da je ne piješ. Pa rečeš, bom pa vodo naročila, če je nisi dobila zraven. Ti si ti, ni se ti potrebno pretvarjati.

New Report

Close