Če ti na razgovoru dajo kavo, ti je pa ne piješ
No že tole, da si dogovorjen ob uri, pa ti prestavi za dve, pol te pa na vrat na nos kliče, da se že prihajajo, ker te že čaka je jasen pokazatelj, kako funkcionirajo. Ob enih ponoči iz postle, ko bi se taki dvignil sezam Glede kave ti ne znam odgovoriti, ker sem kofetarica. Oz. lahko bi zdele nekaj na pamet rekla glede reakcije, ampk ko si v situaciji, pa pol čisto drugače odreagiraš.
Anonimno 10208, 16.03.2023 ob 13:55
Mogoče je bilo to del razgovora za službo?
Jaz sem tudi na zadnjem razgovoru vprašal kandidata, katero pivo pije. Nisva bila v gostilni in nisva pila piva. To je bilo le službeno vprašanje za oceno ustreznosti.
In kaj si sklepalo po vrsti ali znamko piva, ki ti ga je povedal kandidat?
Predvsem pa: si ga zaposlilo v svoji firmici?
čuden razgovor, 16.03.2023 ob 13:35
Recimo, da imate razgovor za službo v nekem lokalu. Pa ti direktor naroči kavo, čeprav je ne piješ, kaj bi naredili?
Pri meni je bilo tako. Razgovor ob neki uri. Potem se odpravim v tisti kraj, ki je daleč stran. Pa klic, da bo razgovor 2 uri kasneje. Ok, grem pa malce po ogledih. Potem pa klic, da pa kje pa sem, ker ona že čaka. Je prišla 15 minut prej kot je napovedala in bila vsa živčna, ker nisem bila tam.
V glavnem pridem tja in mi pove, da mi je naročila kavo. Nisem upala reči, da ne pijem. Sem čakala, da bo mogoče šla na WC pa bi se kave znebila. Pa ni šla, samo vsa živčna je začela priganjat, da naj spijem. Sem s težkim srcem pogoltnila dol…
No službo sem dobila, samo sem potem rekla ne, ker je bilo še kar nekaj drugih sumljivih obnašanj s strani delodajalca.
Ampak ali ni to že pokazatelj odnosa delodajalca, da te ne vprašajo kaj boš pil in ti kar nekaj naroči?
Super da nisi sprejela. Zenska totalno nevrotična sam stran od taksnih ljudi. Drama