če ukradeš čevlje
No, potem pa razkrij vsaj to trgovsko skrivnost, kaj delate, da piska, tudi, če nič ne ukradeš?? Kaj imate od tega, da sramotite kupce? Lahko bi vedeli, da takšnega kupca k vam več ne bo, če ga enkrat po nedolžnem v pričo vseh odvleče varnostnik?
Mislim, da ste trgovci polni trgovskih skrivnosti, nekaterih prav neumnih!
No, to pa ni problema, to pa lahko razkrijem.
Takole je: nekateri proizvajalci v svoje izdelke VŠIJEJO varovala, ki sprožajo piskanje. Nekateri trgovci pa jih v izdelke namestijo sami tako, da so zelo skrita in na nenavadnih mestih, vse z namenom preprečevanja kraj. Tu gre za mehka varovala v obliki nalepk. Tak artikel ob nakupu trgovec razmagneti, varovala pa fizično običajno NE ODSTRANI. Izdelek kupec odnese domov, recimo da gre za torbico. Potem pa s to torbico hodi v trgovine ven in noter, pa gre še v knjižnico (pri nas ima tudi ta senzorje) itd. Ko kupec hodi skozi senzorje, se to skrito varovalo ponovno namagneti Žal. In tako nič hudega sluteč kupec zopet enkrat stopi v trgovino in PISKA! Še huje, piska lahko šele, nič dolžan, nič kriv, ob ODHODU. Za kupca strašno neprijetno, tudi za dobrega trgovca neprijetno, če se le zaveda, kako slabo se stranka ob tem počuti. Profesionalni varnostniki bi morali znati tako stvar lepo speljati, je pa med njimi seveda tudi kak prepotentnež, ki potem povzroči stranki preveč težav.
Nasvet: ko kupite torbico, denarnico, čevlje, kozmetiko … natančno pretaknite vse PREDALČKE, ROBOVE … Če najdete plastično nalepko, dolgo kake 3 cm in šioko kak cm, včasih belo, včasih črno, včasih črtasto, jo nujno FIZIČNO ODSTRANITE, pa bo mir. preglejte tudi všite etikete, če je kje znak škarjic, tudi tam etiketo NUJNO ODREŽITE.
Žal pa nekateri, kot sem napisala, varovalo všijejo. No, to pa je obup in žal tudi jaz nimam rešitve.
Upam, da kaj pomaga.
LP,
Lenka
Koliko je res možnosti, da se ta etiketa ponovno namagneti? Skoraj jih ni. V življenju sem kupila že marsikaj, pa še nikoli mi ni piskali brez veze. Piskalo pa mi je, ko sem kupila denarnico in trgovka je ni prav razmagnetila.[/quote]
Jaz sem v svoji praksi videla kar veliko tega. Žal.
LP,
Lenka
Koliko je res možnosti, da se ta etiketa ponovno namagneti? Skoraj jih ni. V življenju sem kupila že marsikaj, pa še nikoli mi ni piskali brez veze. Piskalo pa mi je, ko sem kupila denarnico in trgovka je ni prav razmagnetila.[/quote]
Meni je piskala jakna, ko sem šla iz Mercatorjeve špecerije 🙂
Pa ni bila nova… in so varnostniki takoj ugotovili, da se je samo namagnetila in mi pokazali, kje naj odstranim. Čisto prijazno, brez vsake travme.
Prav tako mi je piskala škatla z novim monitorjem, ki jo je minuto nazaj razmagnetil prodajalec..
Pa ni bila nova… in so varnostniki takoj ugotovili, da se je samo namagnetila in mi pokazali, kje naj odstranim. Čisto prijazno, brez vsake travme.
Prav tako mi je piskala škatla z novim monitorjem, ki jo je minuto nazaj razmagnetil prodajalec..[/quote]
Tako je. Piskajo lahko tudi stvari, stare pol leta. tehnika pa sploh rada, ker jo razmegnetijo nežno, da se ne uniči. Potem pa hitro drugje piska, če gre kdo še v kakšno trgovino.
Zdaj pa pičim. 🙂
Lep dan vsem še naprej!
LP,
Lenka
Jaz sem kupila Adidaske za v dvorano, po letu dni so bile dobre le še za štrapac. V tem času sem kupila novo jakno, kadar sem šla iz katerekoli trgovine sem piskala, tako, da sem ze naprej napovedala trgovkam. Po treh dneh mi je bilo dovol!jakno sem nesla nazaj in glej ga zlomka, z jakno nic naobe imela pa sem adidaske obute in ker sem jakno slekla, naj ne bi vec piskal. Ugotovili smo, da so imele adidaske v podplatu neko plastiko, ki je piskala kadar sem zapuscala trgovine……priznam zelo, zelo neugodno..
Ja to se je meni zgodilo. Pri izhodu iz trgovine mi je zapiskalo, pred očmi vseh, so me trgovke peljale čez celo trgovino v skladišče, kjer smo našli nalepko v moji torbici. Trgovke so bile prijazne, samo bilo je pa zelo neprijetno. Čeprav jaz si pravim, če imam jaz čisto vest mi je popolnoma vseeno, kaj si kdo misli.
Prav tako mi je piskala škatla z novim monitorjem, ki jo je minuto nazaj razmagnetil prodajalec..[/quote]
Mercator, praviš? Prijazen varnostnik? Brez travme? Ta je pa dobra! Tudi meni je piskalo v Marcatorju. Pa nisem ničesar ukradla. Briga mene prijazen varnostnik, pred očmi vseh me je odpeljal s seboj kot tatico in v očeh vseh sem obveljala kot tatica. Požvižgam se na njegovo prijaznost. Tako se NE dela!!!! Kaj mi pomaga njegova prijaznost, kaj mi pomaga, če se mi je, na samem seveda, opravičil, v očeh ostalih kupcev sem ostala tatica, ki so jo, hvala bogu, ulovili.
Za višek vsega pa je, kljub temu, da je videl, da je šlo za njihovo napako, zahteval še moje osebne podatke in si jih vestno zapisal. To je pa nezaslišano! Ničesar nisem bila kriva, pa si zapisuje moje podatke.
Mercator ja, najboljši sosed, k vragu z njim!!!!
Mercator, praviš? Prijazen varnostnik? Brez travme? Ta je pa dobra! Tudi meni je piskalo v Marcatorju. Pa nisem ničesar ukradla. Briga mene prijazen varnostnik, pred očmi vseh me je odpeljal s seboj kot tatico in v očeh vseh sem obveljala kot tatica. Požvižgam se na njegovo prijaznost. Tako se NE dela!!!! Kaj mi pomaga njegova prijaznost, kaj mi pomaga, če se mi je, na samem seveda, opravičil, v očeh ostalih kupcev sem ostala tatica, ki so jo, hvala bogu, ulovili.
Za višek vsega pa je, kljub temu, da je videl, da je šlo za njihovo napako, zahteval še moje osebne podatke in si jih vestno zapisal. To je pa nezaslišano! Ničesar nisem bila kriva, pa si zapisuje moje podatke.
Mercator ja, najboljši sosed, k vragu z njim!!!![/quote]
Tudi meni v Leclercu,že kakih deset let nazaj.Nikoli izvedela zakaj.Počutila sem se pa kot kriminalec.:((
Mercator ja, najboljši sosed, k vragu z njim!!!![/quote]
Ja, Mercator in ja, prijazen varnostnik 🙂
Me nič niso peljali kam zadaj, čisto prijazno je stopil k meni, meni je bilo celo smešno, kaj se dogaja – sem še enkrat stopila mimo senzorjev in razmišljala, kaj bi lahko piskalo. Dala dol jakno in smo ugotovili, da je to to in jakni se je tudi videlo, da ni popolnoma nova (pa itak jih tam ne prodajajo).
In verjameš ali ne, čisto vljudno se mi je opravičil in čisto nikamor ni zapisal mojih podatkov.
Sem pa morala pred dolgimi leti enkrat v pisarno v LJ v Maksiju (še niso imeli piskanja), sicer tudi čisto obzirno in vljudno so me zaprosili in sem morala pokazat, kaj imam v torbi in v žepih. In tudi tam so se mi vljudno opravičili in nič zapisali kakih mojih podatkov, saj prav tako nisem imela nič. Mislim, da so mi dali celo nek bon za kavo kot opravičilo.
Pa kot sem že zgoraj napisala, v Big bangu je piskal monitor, minuto po tistem, ko sem ga plačala in ga je prodajalec “razmagnetil”. Je prodajalec bolj začudeno gledal kot jaz, kaj se dogaja in se mi takoj začel opravičevati, da očitno ni dobro opravil (ker se je od blagajne videlo k vhodu).
No, meni je pred leti pri vstopu v trgovine alarm sprožil daljinec od avtomobila. Ja, ni za verjet:) Se je pa zgodilo, da sem v City parku v LJ v DM kupila barvo za lase, ki mi je piskala potem na izhodu v Šparu. Nekoč pa ravno v tem Šparu tudi piska, pa me je zelo vljuden varnostnik peljal zadaj, da sva ugotovila, kaj piska. In piskale so sence za oči, ki sem jih kupila kar več kot eno let prej bogsigavedi v kateri trgovini in se je seveda videlo, da so že močno rabljene. Zadevo mi je pač razmagnetil in to je bilo to.
Jaz sem imela eno malo denarnico iz Mulerja že precej časa, potem pa mi je piskala v Zari v centru..
Ker sem bila takrat še bolj najstnica me je seveda neprijazni varnostnik potegnil pol metra stran od vhoda, kjer me je z neko napravo preverjal… Potem sva ugotovila da je denarnica, nakar sem morala vse zložit na mizo (poleg puloverjev tam na vhudu) iz denarnice od kartic, denarja…. res VSE in nato jo je prešlatal in vzel ven nalepko.. Potem še dve leti nisem šla v Zaro ker sem se počutila kot največja tatica in kot da nisem vredna da hodim v njihovo trgovino… Res čisto ponižana na vhodnih vratih..
No piskajo tudi Zarini čevlji, ki imajo vdelan tale magnetek… Enkrat sem jih imela obute in sem šla v Zaro v BTCju in mi piskajo.. varnostnik že leti proti meni jst pa še pospešim direkt do blagajne in vprašam če mi lahk razmagnetjo… Potem mi jih je razmagnetil varnostnik zadaj v sobi z neko prenosno napravo..
meni je enkrat nova maskara iz Tuš drogerije piskala v Šparu, ker je bila gor še tista nalepka koda. Sem morala tam pri blagajni dat vse stvari ven in je varnostnik nesel maskaro, da vpraša zaposlene, če to prodajajo v šparu. potem pa niti “oprostite” ni rekel..
enkrat pa en nov film-cd v škatli, mi je piskalo v trgovini z obačili..