Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Če ženska noče povedat koliko jih je imela prej?

Če ženska noče povedat koliko jih je imela prej?

Zakaj pa si potem lagala, če ti ni žal ?
Ponosno poveš cifro, ne pa na lažeh gojiti odnos.
Potem pa še pričakuješ, da ti bo moški zaupal. Lažnivcem se ne zaupa.

Prebrala sem le vprašanje, odgovorov nisem brala.

Nikoli v 25-ih letih zveze ni naneslo na temo o teh številkah, zgleda, da to nobenemu ni toliko pomembno oz. da se najbrž tudi oba zavedava nekako v smislu “če jaz nisem štel, potem najbrž drugi tudi ni, in niti ne ve”.

Če bi me pa vprašal in bi videla, da se mu to zdi pomembno, bi se pač potrudila pobrskati po spominu – da bi mu lahko povedala, odgovorila.
Zagotovo pa se bi mi ob tem vprašanju tudi pojavil dvom v pravilnost izbire; da ne gre morda za nekega patološkega ljubosumneža, ki mi bo potem v prepiru to številko serviral, ali za zakompleksanega tipa, ki je imel “le” dve in ga to že celo življenje žre.

Se pa nikakor ne strinjam, da ta cifra kaj pove o človeku.
V obdobju odraščanja, iskanja sebe, v vseh tistih letih pijančevanj, mi ga je smodilo 100/h. Vsem v družbi nam ga je. Zato smo bili živahni na vseh področjih.

Po študiju sem se takoj zaposlila, hitro za tem sem si ustvarila družino, imam odrasla otroka… In na misel mi niso več padli tovrstni podvigi; ne nabijanje številk glede moških, ne glede popitih kozarcev.
Tako, da…

Ta cifra RESNIČNO ne pomeni in ne pove ničesar.
Več o človeku pove vzrok, ZAKAJ hoče to vedeti; s tem se vprašaj, če boš lahko živela… 🤔

Ali lahko zaupaš nekomu, kjer obstaja močan riziko, da te bo zamenjal najkasneje v roku enega leta ? Za takega človeka se niti trudit ne splača.

Pa ne gre se za to da bi moral vso svojo zgodovino izpostavit. Bolj se gre za vprašanje, zakaj je prišlo do tako pogostih menjav. Kje je vzrok ?

Si vis pacem, para bellum.

In ne strinjam se, da cifra nič ne pove. Pove veliko. Sam nisem ljubosumen, ne želim pa za partnerico zensko, ki ko se napije, fukari kar na pocez. Trditev, da je to prešlo, ne vzdrži, ker poznam prevec primerov, ko se je takim, po kakih 10 ali 15 letih zakona odpeljalo na kaki sluzbeni zurki. Tak clovek, ki je nekoc brez težav seksal z neznanci, frendi, sodelavci, eksperimentiral, bo zelo na hitro to počel tudi kasneje, ko se bodo v partnerstvu prvi metuljcki razblinili.
Kot drugo, ne zelim partnerice cez katero so šle cele generacije v vasi in vaseh okrog.
Kot tretje, pri bivsih partnerjih je pomembno tudi za kaksne vrste seks ali razmerja je šlo.
Če je nekdo imel vec partnerjev, vendar z vsemi daljsa resna razmerja, ki pa so se koncala denimo zaradi nasilja, alkohola, varanja na drugi strani, je bistveno bolj sprejemljivo, kot nekdo, ki se fukari po trenutnem navdihu, saj to kaže na zrelo osebnost, ki si želi partnerskega odmosa.

In ne strinjam se, da cifra nič ne pove. Pove veliko. Sam nisem ljubosumen, ne želim pa za partnerico zensko, ki ko se napije, fukari kar na pocez. Trditev, da je to prešlo, ne vzdrži, ker poznam prevec primerov, ko se je takim, po kakih 10 ali 15 letih zakona odpeljalo na kaki sluzbeni zurki. Tak clovek, ki je nekoc brez težav seksal z neznanci, frendi, sodelavci, eksperimentiral, bo zelo na hitro to počel tudi kasneje, ko se bodo v partnerstvu prvi metuljcki razblinili.
Kot drugo, ne zelim partnerice cez katero so šle cele generacije v vasi in vaseh okrog.
Kot tretje, pri bivsih partnerjih je pomembno tudi za kaksne vrste seks ali razmerja je šlo.
Če je nekdo imel vec partnerjev, vendar z vsemi daljsa resna razmerja, ki pa so se koncala denimo zaradi nasilja, alkohola, varanja na drugi strani, je bistveno bolj sprejemljivo, kot nekdo, ki se fukari po trenutnem navdihu, saj to kaže na zrelo osebnost, ki si želi partnerskega odmosa.
[/quote]

Impulzivni ljudje niso vredni zaupanja oz. jih nikoli ne bomo jemali resno.

To je to na kratko.

Si vis pacem, para bellum.

Seveda so se izkazali za velikanske ljubosumneže, ker imaš s tem probleme in nočeš sprejeti svojih dejstev in izkušenj.
Zato vsakega dojemaš kot velikanskega ljubosumneža.
Pa tudi lažje ti je nekoga obtožiti, kot pa se soočiti s sabo.
[/quote]
Jaz nimam nič problemov s sabo in sprejemanjem dejstev. Problem ima tisti, ki se noče in ne more sprijazniti s tem, da je njegova partnerica/njen parner imel/imela pred njim že koga drugega in se obremenjujejo z nekimi številkami. Taki ljudje so očitno zelo negotovi, se primerjajo z drugimi, tekmujejo z drugimi in ja, so ljubosumni.

Pove se zgolj za tiste, ki jih ne moreš zatajiti. Bodisi, da živi v istem kraju ali okolju in vsi vedo, da sta bila določen čas skupaj.
Vse ostalo je pravljica ali pravilno rečeno laž.
Tako kot dedi lažejo o tem koliko so jih imeli prej (dodajo en bataljon) in modro molčijo o tem koliko so jih imeli potem (zakon, koruzništvo), tako babe vedno odvzamemo stotnijo, o tistem potem pa na žalost res nimajo kaj povedati. Pretresljivo veliko bab je v zvezi zvestih, moški redko in še to zgolj po sili razmer.
Običajno eni in drugi priznajo tri, če so mladi. Starejši takih neumnosti niti ne sprašujejo.
O zaupanju med zakonci ali partnerji pa ne izgubljajte besed. To je mit, tako kot brezmadežno spočetje.

seveda da številka veliko ve.če jih je imel veliko pove že cifra veliko-da ni zrel,pripravljen na resno zvezo,nedozorel.

Saj vsak vidi kako se ženska obnaša ko jo spozna. Kak ima odnos do spolnosti in samega odnosa do moškega. Ali ima izpade ljubosumnosti…

Je pa stokrat dokazano da več jih je zamenjala manjše možnosti ima da ji zakon obstane. Tukaj sivse rinejo glavovpesek in iščejo izgovore.

Tako da fantje vi izbira te s kom boste v vezi. Zato so jij pametni že pred seksom pustili, potrebni samo enkrat pritisnili neumni pa poročili.
In kdo je srečen? Poglejte malo okoli povprašajte starejše, strice očete.. .

Psihoterapije oz neke pomoči ne rabim. Enako velja za samopotrditev.
Zanimalo me je bolj mnenje ljudi. Zakaj jim je ta cifra pomembna in kaj delajo z njo pol? Kaj jim predstavlja to?

Ker po mojem mnenju nima nič s SPB. Ker statistično gledano nimaš promila več možnosti za okužbo če spiš s tremi ali desetimi. Tu gre za zakon velikih števil.
Prav tako nima veze z resnostjo človeka, sposobnostjo naslednje zveze, izkušenostjo, itd.

… glade na vse to, čemu tak pomen števila bivših posteljnih družabnikov
[/quote]

😀 Točna cifra niti ni pomembna, je pa pomembno ali ta ženska zmore biti v odnosu na dolgi rok ali ne. Število bivših oz. “kilometri cevi” so v tem primeru lahko zelo dober podatek moškemu, ki bi si rad ustvaril družino. Neznosna lahkost vstopanja v seksualna razmerja pač kaže na težave s psiho te ženske in moški, ki si želi dolgorčnega odnosa in družine, se bo taki ženski raje ognil. Jbg, bolje preprečiti kakor lečiti.

Jep, modrosti iz pradavnine, a drže še danes…

Tole: “Saj vsak vidi kako se ženska obnaša ko jo spozna. Kak ima odnos do spolnosti in samega odnosa do moškega. Ali ima izpade ljubosumnosti…” je pa lahko zelo zavajajoče.
Oseba z nacisističnimi ali psihopatskimi lastnostmi bo znala te reči dobro zakriti in spoznavajočega zmanipulirati.

Velja za oba spola: če dobro seksa, je zdrava oseba in nima SPBjev, me to čisto nič ne zanima. zakaj se s tem obremenjevati in si ustvarjati probleme, ki jih ni.

Potem pa jokate, ko se ne znorite pred resnimi zvezami; zato pa je toliko prešuštvovanja potem, kr se niste znoreli in izživeli; ko ugotovite, d ani to to.. Seks v zvezi je pomemben, določena kilometrina pa tudi, da znaš in veš, kako se stvari streže. Eno je teorija, drugo pa praksa. Osebno jih pa nisem več kot 10 v 30ih letih, 9 pred zakonom, tako da…. Mi pa ni žal. In mi ne bo za nobenega naslednjega – vse spontano 🙂

Jaz nimam nič problemov s sabo in sprejemanjem dejstev. Problem ima tisti, ki se noče in ne more sprijazniti s tem, da je njegova partnerica/njen parner imel/imela pred njim že koga drugega in se obremenjujejo z nekimi številkami. Taki ljudje so očitno zelo negotovi, se primerjajo z drugimi, tekmujejo z drugimi in ja, so ljubosumni.
[/quote]

Spet lažeš in se zgovarjaš na druge.
Če ne zmoreš povedati resnice, potem se ti ne moreš sprijazniti s tem kar je bilo.

Jaz imam pa take izkušnje, da so se tisti moški, ki so po vsej sili hoteli vedet kaj sem imela in s kolikimi sem kaj imela, izkazali za velikanske ljubosumneže. Že misel na moje bivše jih je spravljala ob pamet in še preteklost so hoteli imeti do potankosti naštudirano in pod kontrolo, da o sedanjosti in prihodnosti ne govorimo. Tako da je od takrat vsak tip, ki me je spraševal o mojih bivših, takoj odletel.
[/quote]

Verjamem. Vendar pa samo na svojih izkušnjah ni pametno postavljati celotnega mnenja.

Obstaja še en dober razlog, ki ga je že navedel nekdo v temi – namreč da veš, koliko se je človek “že znorel” oz koliko je že izkusil. Ker na podlagi tega + osebnosti – se da sklepati, kaj te življenju s to osebo še čaka.
Npr. pri nekom ki ima kar nekaj kilometrine za sabo, je dosti manjša možnost, da ga oz. jo bo začela metati pozna puberteta oz. kriza srednjih letih in se bo poskušal znoreti takrat. Torej ena slaba možnost v prihodnosti odpade.

Verjamem. Vendar pa samo na svojih izkušnjah ni pametno postavljati celotnega mnenja.

Obstaja še en dober razlog, ki ga je že navedel nekdo v temi – namreč da veš, koliko se je človek “že znorel” oz koliko je že izkusil. Ker na podlagi tega + osebnosti – se da sklepati, kaj te življenju s to osebo še čaka.
Npr. pri nekom ki ima kar nekaj kilometrine za sabo, je dosti manjša možnost, da ga oz. jo bo začela metati pozna puberteta oz. kriza srednjih letih in se bo poskušal znoreti takrat. Torej ena slaba možnost v prihodnosti odpade.
[/quote]
Ah dejnomer. Kdo ima več šans da bo pil pri 60? Kdor ni pil do 59 leta , ali tisti, kdor pije os 12 leta?-Kdor pije od 12 je že 15 let na britofu. A to gre približno tko?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

[/quote]

Na tole temo sem naletela pri brskanju po internetu in jo je bilo zanimivo prebrati. Sama sem že kar nekaj časa poročena in moj mož je bil moj prvi, seveda tudi edini. Mi na pamet ne pade, da bi se gonila okoli. Tudi mlada se nisem. Ogromno lepih, zrelih, uglajenih žensk sem srečala, ki se tudi niso gonile, pa so zdravnice, zobozdravnice, nekatere akademsko izobražene, skratka srečujem jih poslovno in zasebno. Ženske lepih manir, lepega govora, urejene, s stalnimi partnerji, lepi vzgojenimi otroci. Tako da je to, da se je treba mlad znoret, samo izgovor za tiste, ki jim je popivanje, zakajanje in seksanje smisel mladosti. Nikakor se ne strinjam, da je to, da je imata moški ali ženska veliko spolnih partnerjev, garancija za uspešen zakon.

Ti pa si ta prava za oženit. Pijana babnca, ki se je brusila. Tvoj dec pa pravi junak.

Spet lažeš in se zgovarjaš na druge.
Če ne zmoreš povedati resnice, potem se ti ne moreš sprijazniti s tem kar je bilo.
[/quote]

In kje piše, da je nisem povedala?

Na tole temo sem naletela pri brskanju po internetu in jo je bilo zanimivo prebrati. Sama sem že kar nekaj časa poročena in moj mož je bil moj prvi, seveda tudi edini. Mi na pamet ne pade, da bi se gonila okoli. Tudi mlada se nisem. Ogromno lepih, zrelih, uglajenih žensk sem srečala, ki se tudi niso gonile, pa so zdravnice, zobozdravnice, nekatere akademsko izobražene, skratka srečujem jih poslovno in zasebno. Ženske lepih manir, lepega govora, urejene, s stalnimi partnerji, lepi vzgojenimi otroci. Tako da je to, da se je treba mlad znoret, samo izgovor za tiste, ki jim je popivanje, zakajanje in seksanje smisel mladosti. Nikakor se ne strinjam, da je to, da je imata moški ali ženska veliko spolnih partnerjev, garancija za uspešen zakon.
[/quote]

+

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Mene pa zanima, koliko žensk ima moža kateremu so bile one prve in edine.?

[/quote]
Bravo, kapo dol. To je za mene prava ženska.

[/quote]

Hmmm….. Torej v bistvu za nas ženske pravilen odgovor ne obstaja. Če bi rekle, da smo imele za cel bataljon bivših, bi bile kuuurbe, če bi rekle, da imamo enega ali dva bivša, pa spet odpademo, ker se po tvoje nismo še znorele.

[/quote]

Slabo ti veš. Spomnim se pred mnogimi leti, ko smo po koncu delovnega dne jaz in še dva sodelavca odhajali domov. Ta eden je bil v zvezi z eno takšno, kot se tu v tej temi same opisujejo. Pač zamenjala dosti dedcev. In pravi on, da z njo načrtuje poroko. Mu ta drugi reče, si ti čuknjen, veš da sem jo jaz brusil in še našteje dosti imen tistih, ki so jo brusili. Pa pravi on, naj jo je brusil cel svet, jaz jo imam rad. Prav. Onadva sta se res poročila in tudi dobila dva otroka. Kmalu po tem, je pa ona nadaljevala po starem in kmalu sta se ločila. Potem je imel z njo še precej težav glede skrbništva itd.

[/quote]

Resno?
Ali sem kje omenjal kakšne garancije?
Seveda je lepo kot pišeš, a je odvisno od karakterja in okoliščin. In nekateri delujejo drugače kot ti. Za ustrezen tip razmišljanja in čutenja moj pogled verjetno še kar velja, seveda pa ne absolutno.

Čeprav… ko smo ravno pri garancijah; res pa je, da se mi zdi to (več spolnih partnerjev) kar dobra garancija za to, da ženska bolje pozna vsaj sebe.

Pa če dobro pogledaš citirano – nikjer nisem napisal “da se je treba mlad znoret”. To je res lahko izgovor.

Priznam pa, da me je nekaj zmotilo; v tvojem tonu pisanja in uporabljenih izrazih zveni, kot da sama pred sabo nekako zagovarjaš svoje stanje in se zato ne strinjaš s citiranim. Sicer ni nič narobe s takšnim razlogom, a je treba biti realen in upoštevati, da lahko zamegli pogled na realno stanje.

Hmmm….. Torej v bistvu za nas ženske pravilen odgovor ne obstaja. Če bi rekle, da smo imele za cel bataljon bivših, bi bile kuuurbe, če bi rekle, da imamo enega ali dva bivša, pa spet odpademo, ker se po tvoje nismo še znorele.
[/quote]

Niti ne. Poanta je v tem, da nismo vsi enaki – in je zato najboljše biti kar si – in to tudi povedati.

Nekomu ki omenja “kuuurbe” v povezavi s številom bivših… to seveda ne bo prav, prav tako kot cel bataljon ne bo prav nekomu drugemu. A verjetno – razen če je izrazit hinavec – ne bo imel en človek obeh nazorov.

Glavna poanta, ki jo poskušam povedati je, da prikrivanje tudi ni rešitev. Rešitev je samo to, da veš kdo si in to ponosno tudi nosiš. Brez skrivanja.
Nekomu bo všeč, drugemu pa ne.

New Report

Close