Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cebelica gre na fronto

cebelica gre na fronto

tako je to …. menim, da bom rabila veliko nasvetov oz. izkusenj iz takticnega in strateskega nacrta, kako se resiti faraonk …. huh … grem na fronto – faraonke POZOR!! levo kug pa k sosedom nazaj :):))

hmmmm …. se da kje izposoditi kksnega mravljincarja :):)) tako za kksn teden dni, da pomalca vse mravlje :):)) to bi bil tak lustkan bioloski nacin iztrebljanja mravljic :):))

sovrazim insekticide 🙁

knedl, knedl +1 najslajsi za mojega “vrocega” zajcka :):))

Imam doma eno full dobro risanko, kako se dva psička, očka in sinko odpravita na piknik, pa se le ta spremeni v boj z mravljami…sine, ena mravlja pomeni težave, dve….pomnita vojno !!!

Ti pošljem če hočeš…mravelj sta se sicer znebila, ma cena je bila vseeno full visoka :((((((( (cela zaloga hrane od piknika )

Torej, moj morilski nasvet…malo cukra pri sosedovih ne bo škodilo, ali pa lepila pri “izvoru zla”….mucke pa le dej stran od lepila.

A da sovražiš insekticide?
Ma sej ti jih ni treba jest, sam pašpricaš pa je :))))

ja a ne.. kaj češ jest to :))))

Saško zauh!!

No pa nej skadi :)))))

Zauh Jani….baje so posušene mravlje full dobre, da jih zviješ v špinel…tako lepo prasketajo in pokajo kot posušene borove veje na kakem ognjišču..

:))))) še nikol probov :)))))

Jani ma rajš.. take.. navadne nemravlične špinelčke :)))

Jaz bijem bitko z mravljami ze dolga leta. Mislim, da niso tako plemenite kot tvoje, saj so moje domace (male crne hisne), tvoje pa uvozene faraonke. Mislim, da je princip unicevanja enak.

Šricanje je ucinkovito le, ce najdes njihovo gnezdo, sicer pa pobijes le delavski razred.
Mazanje njihovih poti s strupom, ima obicajno enako zelo omejen ucinek. Gnezdisca pa bo tezko odkriti brez radikalnih destruktivnih posegov, ce ze ne nemogoce! Zastrupljen med v skatlicah ( Baygon ali kaksen drug) pa mravlje odnesejo v svoja gnezda in tam nahranijo sefico in mladi rod. Dobiš ga v vecini blagovnic ali vrtnarskih trgovin.. Je povsem ekolosko, zahteva pa cas in veliko vztrajnosti!

Bemti, a si ze snela tapete? Ne zaradi mravelj, zaradi beljenja, hehe..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

New Report

Close