Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čebula, zrezki, prosim pomoč

Čebula, zrezki, prosim pomoč

Delam zrezke v omaki, ker drugače nikoli ne pražim mesa na čebuli, imam eno vprašanje. Danes sem meso prepražila, zdaj pa se zrezki že dušijo, ampak čebula se še vedno okusi pod zobmi, čeprav je čisto mehka. A bo sploh razpadla in zgostila omako ali bo ostala takšna? Kako dolgo pa to traja? Hvala

prviZrezke poberi ven in s paličnim meašlnikom zmiksaj čebulo. Boš dobila tako fino gosto omakco.

Nimam paličnega 🙁

A se res ne bo razpustila čebula tako, da bi se je ne čutilo več?

Zrezke praži z malo vode (po potrebi malce dolivaj), skoraj bolj praži in se ti bo popolnoma spustila, le taja malo dlje.

lahko jo pa še mal z vilčko speštaš

če ne gre drugače, si pomagaj s cedilom. Zrezke poberi ven, omako pa spusti skozi cedilo-za juho, bolj gosto in s kuhalnico mešaj, tako da ti na koncu ostane samo prepražena čebula v omaki pa te čebule nimaš več. Čeprav moram priznati, da ravno ta čebula da omaki tisti pravi okus in mene sploh ne moti.

Hvala vam!

Kako se pa ti zrezki naredijo v ekonom loncu?? Mislim na čas kuhanja.

New Report

Close