Ceca

To je tako kot bi napisala Slovenijanka!

No sej ni važn, govoril smo o Ceci, nikakor o vseh Srbih.

Je rekla bejba, ki ima nick hopla…..halo? Tvoj post naj bi imel point?

Če pa si tako ponosna, da si Srbkinja, zakaj ne greš v Srbijo in tam ponosno živi, v najbolj demokratini državi na svetu.
Ti si prišla k nam in bodi vsesela, da si lahko tu.
Ne vem pa na kaj si tako ponosna, na to, da ste pred 80 leti živeli še v plemenski zvezi,
– na to, da je med prejemniki socialnih podpor cca 25 % ljudi iz juga, med drugimi tudi SRbi,
– da je v cca. 45 % vsega kriminala, ki se zgodi v Sloveniji udeleženih ljudi iz juga, med drugimi tudi SRbi,
– da imate grozn turbo folk, ki zveni kot pokvarjen radio
– da se ne znate obnašat, da nimate osvojenih osnov bontona itd.

Srbijanka, res ste nekatere Srbkinje lepe ženske, tako kot so nekatere v Sloveniji in drugje po svetu, tisti, ki pa trdi da je Pika ali Mojca lepa ženska se gotovo moti!
Pa lepota je itak relativen pojem, zato se jaz z njo ne bi kitala prav veliko, važna je celota, ne pozabi na to!!
Morda nekateri ne veste, da so v Srbiji dosti pred nami jedli z vilico(poglejte v zgodovinski leksikon)
Kar se tiče Cece…jaz bom na njenem koncertu v prvi vrsti
lp

ne drži, srbi, ki živijo v srbiji so srbijanci, ostali iz hrvaške in bosne so pa srbi

Jaz mislim, da ne izbiraš koga boš ljubil in denarja je imela ona že prej zelo veliko, saj je na sceni že od svojega 14. leta. Pa še nekaj: lepa ali ne ( to je stvar okusa ) je pa prava profesionalka v svojem poslu in od nje bi se lahko tudi naša “estrada” kaj naučila.
Srbijanka, ti pa nehaj, noben ti nič noče in pogovor je tekel o Ceci – no vsaj dokler se nisi ti oglasila…..
Pa zakaj za vraga jetreba vsako tema onesnaževat s politiko, z nestrpnostjo, žalitvami…..

Res je…….

Saj ne vem, na kateri post bi odgovorila…
1. Plemeniti, niti približno nisem grdi raček….ha, še zdaleč ne….Če si me kdaj videl, si se sigurno obrnil za mano……O svojih dosežkih pa ne mislim govoriti, bo kdo mislil, da se hvalim…Sploh pa ne vidim pointa v tem, da bi tebe prepričevala kdo sem, kaj sem……
2. Bonano….žalostno, da tako misliš…..oz. ne žalostno, ampak bolano…..
Plemenska zveza? Smešna si.
25% južnjakov na socialnih podpori….75% Slovencev =kdo naj se tukaj zamisli?
Turbo folka tudi jaz ne maram……To je le ena zvrst, moje mnenje- nekako tako bedna, kot slovenska narodnozabavna…Pa sej itak se kej poleti vidimo na Balaševiću, ne?
Kriminal? Tukaj bi bila pa lahko zanimiva debata, kdo je no.1
Ne bodi tako prepričana, da vsa statistika govori v prid Slovencem.
O obnašanju pa itak se ne splača debatirati….tudi ti sedaj nisi ravno najbolj kulturna izpladla (najbrž tudi jaz ne)……Ne morem verjeti, da lahko izjaviš kaj takega…..nimam besed. Razen kakšno grdo, ker lepih si taka ***** kot si ti, ne zasluži.

Vsem ostalim se pa opravičujem, če sem onesnažila temo, vendar me zelo užali, če se kakšna *** oglasi in izjavlja neumnosti, kot so “da srbska dijaspora” ne gleda RTV SLO….zelo nesramna je ta izjava in žaljiva. Poleg tega pa neresnična.

Smešna izjava se mi je zdela od ene, ki je napisala, da tisti, ki pravi, da sta Mojca in Pika lepi, ima zagotovo narobe, v naslednjem stavku je pa napisala, da je lepota relativna, lol.
Drugače se pa v velik stvareh strinjam s Srbijanko, čist tko. In čisto vsi, ki ste jo napadli, ste hinavci. Pa razmislite, zakaj.

Cece sicer ne poslušam, tako kot tudi veliko slovenskih pevk ne. Mi pač taka muzika ne sede. Ampak moti me pa njena muzika ne.Ne moti me njena zunanjost, ne moti me njen silikon, ne moti me njena nacionalnost, ne moti me njena ljubezen do denarja. Ne moti me njen uspeh.
Osebno me zelo moti njena vpletenost v kriminal v Srbiji. In samo iz tega stališča se mi zdi, da ne spada na nacionalko – slovensko ali katero drugo. Čudi me, da vas je toliko, ki vam je problem vse drugo, kriminalna preteklost pa ne.
Ej, svaka čast.
Z vsem se sicer ne strinjam s tabo, predvsem to ne, da smo Slovenci kr vsi zakompleksani pa zadrti, to po moje ni res, ampak ok.
Všeč pa so mi ljudje, ki upajo bit to, kar so in se ne sramujejo.
A ker je rojena v Sloveniji…pa bi se morala met za Slovenko?
Mislim, smešno.

Ne mislim tega o vseh Slovencih, itak da ne….Veliko jih pa je, moraš priznati.
Upam biti to kar sem? Jasno da upam, saj nisem nic slabega….Kvalitetni ljudje me zaradi tega še bolj spoštujejo, za ostale pa mi itak, sej veš kaj……

Srbijanka, meni se pa zdi, da imate vi kompleks večvrednosti, zato takoj tace naprej in se branit in nekaj dokazovat, kolko ste lepše in več vredne itd…
Sej mene ne briga, da veš, sem pač prebrala to temo kot prešnjofam ostale, nimam nič proti, samo to sem pa takoj opazila, da si ubrala varianto “udari prvi, ker če ne boš dobil po gobcu”
Drugače pa čisto tako povem, da sem enega najlepših dopustov preživela pri prijatelju v Beogradu in da je treba rečt, da so ljudje odprti, gostoljubni in radodarni. To je neizpodbitno. Mama od prijatelja je bila tedaj v bolnici, imela je operacijo na očeh. Zadnji dan, ko sem bila tam, je prišla iz bolnice in prišibala direktno k prijatelju, da nas je spoznala. V roku 45 minut smo imeli na mizi burek in pito zeljanico in paprike…
Samo pa bog ne daj, da si omenil politiko ali odprl kakršnokoli debato o nacionalizmu, tukaj pa si nismo upali odpret ust.
Mislim, da bi bolje živeli, če se nebi skozi dajali kdo je boljši in kdo ima več. Vsak ima svoje pluse in minuse.
Ajde, zelo temperamentni sigurno nismo.Malo smo hladni, pa precej nezaupljivi, taki pač smo.
Obstajajo tudi Srbi, ki mislijo, da so nekaj več od Slovencev. Tu, v Sloveniji. In zaradi takih so potem mnogi Slovenci nasršeni.

e, ja, točno to kar je spider povedal, sem mislila tudi jaz, samo sem to povedala bolj na dolgo :-))
in še to, za večerjo bom delala projo, srbijanka, tko da veš, da veliko stvari, ki niso slo izvora cenim, kot pravim….so plusi in minusi povsod

Edini kompleks, ki ga imam jaz, je kompleks enakovrednosti…:-)
Ne, sej ni fora….Jaz spoštujem vse dobre ljudi….ne glede na nacionalnost.
Poanta mojih postov še zdaleč ni bila omalovaževati Slovence….ampak čisto nekaj drugega…Je pa težko kvalitetno debato o tem peljati, ker nas/vas je tukaj preveč (ali pa premalo :-)), pa že malo pase je ta tema…Najbolj me je zbodlo to, da je ena napisala, da Srbi ne gledajo RTV SLO…pa nisem bila bigger person in spregledala ampak zagrabila….Se opravičujem.
Drugače je pa to res, takega gostoljubja in srčnosti, kot ga lahko doživite pri nas, vi žal ne poznate…Pa še veliko stvari bi se našlo, ki so boljše kot pri Slovencih….prav tako obratno!
Gostoljubni pa ste, to pa je res.
Ma ni frke, vsi smo ljudje, samo neka distanca bo vedno obstajala, že zarad tega, ker se mi istovetimo s to državo, vi pa običajno pač ne. (tudi sama praviš, “pri nas” in s tem misliš Srbijo, živiš pa v Sloveniji).
Jaz srbske običaje, kulturo, jezik, praznike…cirilico….dost dobro poznam, ker je moja stara mama Srbkinja.

“Pri nas” ne mislim na Srbijo…Mislim pri nas neslovencih.
Motis se Spider….Jaz smatram Slovenijo za svoj dom, ravno tako kot ti, ne delam nič kontra, spoštujem in se dobro počutim med Slovenci…..edino kar me najeda je, da nekateri ničvredneži mislijo, da so boljši od mene, samo zato, ker se pišejo Novak, jaz pa naprimer Novaković….:-)
A si doma v Ljubljani?
Pr nas v Mariboru…se mi zdi, da sploh ni frke. V gimnaziji npr. je bilo pol razreda na ić, tudi razrednik…:))) Na faksu ravno tak, ogromno sošolcev z južnjaškimi priimki sem imel…

Ja, v Ljubljani….in jaz imam pa popolnoma kontra izkušnje. Vse sami Slovenci.
Ampak meni je vseeno….samo drugim ni….na žalost. Pa se ne sekiram preveč, moj me ima rad (pa je Slovenec).
No, to je važno, za drugo se ne sekiraj.:)))
Sem pa opazil, da se v Ljubljani južnjaki bolj getoizirajo, na splošno, kot pri nas v Mariboru…Fužine, Štepanjc, pa tako naprej…pri nas je vse to mešano, ni moč reči, da v katerem delu mesta prevladujejo Neslovenci.
To, da se getoizirajo, je slabo. Manj možnosti za napredovanje, za vzpenjanje po družbeni lestvici..V MB je dost uglednih meščanov Neslovencev, tudi dekan našega faksa.
Forum je zaprt za komentiranje.