Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cedevita

cedevita

Zdravo!
Zanima me naslednje, namreč pri nas spijemo ogromno cedevite, fostra, šumečih vitaminskih tablet ipd., pa mi je kolegica rekla, da je nekje menda enkrat slišala, da te stvari niso priporočljive za otroke, vendar se ni mogla spomnit, zakaj ne.

Ali katera ve, kaj o tem, otroci pijejo predvsem cedevito, tako da me zanima, če katera ve, ali res ni fajn za otroke in zakaj?

Čao!

preberi na škatli pa boš videla kako se bi naj dajala, sigurno pa ne več kot kozarec na dan, sploh šumeče vitaminske tablete. vse ti piše na pakiranju

Cedevita je v večjih količinah poživilo, zato ni priporočljivo, da jo otroci pijejo zvečer. Drugače pa ni nič narobe z njo.

Acjom, tudi pri Cedeviti so dnevne omejitve in to zaradi velike vsebnosti vitaminov. Lahko pride do predoziranja, še posebno pri otrocih, ki so manjši in posledično lažji.

Hiper in hipovitaminoza in povecana verjetnost tvorjenja ledvicnih kamnov.

Nejka-

A ste kdaj pogledale, koliko sladkorja vsebujejo vse te zadeve?

Predlagam zamenjavo s cajem, ki se ga sladka z dodatkom pravega soka. Super odzeja (cedevita te naredi se bolj zejnega).

Gre za to, da ob pretiranem dodajanju umetnih vitaminov organizem “zaspi” in ne zna več črpati vitaminov in mineralov iz hrane oz. jih ne zna izkoristiti.
Verjetno pretiravanje ni priporočljivo tudi zato, ker so naravni vitamini le malce drugačni od umetnih dodatkov.

Kot dodatek niso škodljivi (če se ne pretirava), niso pa nadomestek zdravi prehrani.
Priporočene količine so (naj bi bile) navedene v deklaraciji.

Cedevita vsebuje cel kup E-jev. Malo poglej kakšna barvila dodajajo tem umetnim zvarkom in ti bo takoj jasno.

nobena taka stvar ni fajn prevec, ne zate ne za otroke, če že dajes to otrokom, izberi izdelke le zanj, torej cedevito za otroke in nato ti gor lepo piše, mislim, da lahko spije 3 kozarce če se ne motim, enako za ostale vitaminske napitke, vse lepo piše, otroške za otroke, zate za odrasle!

Jaz mislim, da ne morete kar absorbirati razne šumeče tablete in cedevito. Vsi priporočljivi odmerki so napisani na škatli. Cedevita je naredila cedevito za otroke zato ker vsebuje manjšo in priporočljivo količino vitaminov! Po moje gre le za predoziranje z vitamini, če otroci pijejo preveč cedevite….

tudi predoziranje z vitamini, je lahko nevarno. in pa cedevita je sladko kisla, nevarnost za zobe.

Raje kot Cedevito pijte nesladkan čaj in vodo. Cedevito mogoče enkrat na dan.

hehe, ni se mogla spomnit, zakaj ne…??
Samo poglej število E-jev na Fosterju (še trikrat več kot pri Cedeviti), pa ti bo takoj jasno, zakaj ne… :)))

Sama bi svojemu otroku dala kvečjemu en kozarec Cedevite(!) na dan, otroške seveda (razen če ima otroška umetna sladila? kar je še huje od navadnega sladkorja), in bi mu pojasnila, da se več pač ne sme pit.

Mislim, da je priporočljivo 2,5 dl Cedevite na dan. Na embalaži piše, da če zaužiješ preveč Cedevite, ima lahko odvajalni učinek.

Ma že 20 let nazaj, ko sem jaz bila otrok, je pedijatrinja rekla mami naj pijem Cedevito, vendar samo en kozarec na dan!

New Report

Close