Cel dan že delam
Čiščenje736, 25.12.2024 ob 17:04
Ker med tednom veliko delam , je edini čas za pospravljanje vikend ali prazniki. Danes sem končala ob 17.00, za silo pospravila, oprala dva stroja, posušila in zložila, imam vročino čisto na meji (37.5 stopinj) , zdelana sem cist. Kaj pa vi delate danes?
Dva stroja si oprala? Dala v bobenj in pritisnila tipko? WAU
Jaz sem se navadila perilo čimbolj sproti prati med tednom. Res ne vzame veliko časa. Včasij dam prat zvečer in obesim/dam v sušilca zjutraj ali pa celo tako naštimam pralni stroj, da konča pranje, ko pridem iz službe. Posesam velikokrat najbolj umazane točke, kjer vem, da se največ nabira. Kuhinjo pa skušam res vsak večer pospraviti, redko jo pustim. Pa poskusi stvari ne kar nekje puščat. Za nośene obleke imam klopico in res odlagam tja, ne pa drugam. Umivalnik dostikrat pomijem sproti, ko umivam roke. Se kar da takole sproti, pa je takoj bolj urejeno.
Od 6 pokonci..oprala in posušila na burji cunje od vseh nas od smučarije in kar je ostalo od preteklega tedna, obrisala vsa okna v hiši, pripravila lazanjo, puding in pecivo, da sem lahko potem v miru počistila še kuhinjo in kopalnico, polikala vse srajce, zložila vse cunje v omare, pospravila po kosilu in šla na sprehod s psom. Z dragim sva spila kavico, on zdaj gleda film, mularija vsak po svoje z družbo, jaz pa grem v kopel, potem pa upam na vesele urice z dragim. Baje imava celo hišo samo zase nocoj 🙂 Pred spanjem imam željo prebrati vsaj par poglavij knjige, ki jo trenutno berem. Jutri pa zgodaj na izlet, tako da se že veselim jutrišnjega dne.
Jamranje ne pripelje nikamor.
Tega v moji mladosti ni bilo, imate elektriko, naprave, stroje, moški so copate, seksajo komaj 1x tedensko, včasih je gospa dajala 3x na dan pod muz do njegovega 55leta. Otrok ko listja, vi pa kaj?
Ne znate najti pomočnice? Ne znate vprežti sorodnic? Sorodnikov? Kakšnega desca ste pa vzeli? Jamranje po forumu, gospa, vi imate druge probleme.
Niste taprava žena, niti gospodarica. Najdi si DEKLO, mlado imigrantko, begunko, nečakinjo, neko mlado punco da jo naučiš življenja in dela.
Lahko pa poskusiš spati 1 teden na slami, z neredno prehrano, ob ognju kjer je treba nalagati na 2 uri drva, vi imate pa TIPKO toplotne črpalke. Umiri konje, nisi žrtev.
SKRATKA TO ČAKA VSE BABE KI NE ZNAJO RAZMIŠLJAT OZ PODLEŽEJO triku ki s emu reče materinstvo, trik matere narave . Delo delo delo delo čiščene kuhanje delo, pospravljanje, delo delo v nedogled, dva trije panžje ki ti žrejo živce denarja nikol zadost beda od bede po možnosti še na minimalcu
SEM RAJE SAMSKI KO IMAM POLNA JAJACA PA DRKAM NA TAKELE PIZD…
Gospod rojen 1935, 25.12.2024 ob 18:07
Jamranje ne pripelje nikamor.
Tega v moji mladosti ni bilo, imate elektriko, naprave, stroje, moški so copate, seksajo komaj 1x tedensko, včasih je gospa dajala 3x na dan pod muz do njegovega 55leta. Otrok ko listja, vi pa kaj?
Ne znate najti pomočnice? Ne znate vprežti sorodnic? Sorodnikov? Kakšnega desca ste pa vzeli? Jamranje po forumu, gospa, vi imate druge probleme.
Niste taprava žena, niti gospodarica. Najdi si DEKLO, mlado imigrantko, begunko, nečakinjo, neko mlado punco da jo naučiš življenja in dela.
Lahko pa poskusiš spati 1 teden na slami, z neredno prehrano, ob ognju kjer je treba nalagati na 2 uri drva, vi imate pa TIPKO toplotne črpalke. Umiri konje, nisi žrtev.
A veš da nimamo tipke za vklop toplotne črpalke, ampak kurimo na drva, hehehe. Pa ne smilim se, samo res sem utrujena danes, pa še vročina je skoz na meji , že 14 dni nisem čist prava, nisem ne bolna ne zdrava
Tudi mi kurimo na drva, pa se mi sploh ne zdi težko. Zjutraj malo več dela, potem pa samo vržeš tu in tam kak kos not pa je. Drugače jaz sploh ne jamram, pa menim da avtorica tudi ni, ampak si pač povemo kaj lepega počnemo na današnji dan. Ne gre vedno vse po načrtih, a jaz mislim da je vsak lahko ponosen nase in na trud, ki ga vsakodnevno vlaga v različna opravila. To je tisto, kar nas žene naprej, da ni nikoli zares konca. Nikoli nisem obžalovala svoje odločitve imeti družino in vse to jemljem kot velik blagoslov in srečo. Verjetno je samo stvar perspektive, jaz s takim kot je komentator zgoraj, ne bi nikoli zamenjala. Pa če je še toliko dela…
No, 25.12.2024 ob 18:05
Od 6 pokonci..oprala in posušila na burji cunje od vseh nas od smučarije in kar je ostalo od preteklega tedna, obrisala vsa okna v hiši, pripravila lazanjo, puding in pecivo, da sem lahko potem v miru počistila še kuhinjo in kopalnico, polikala vse srajce, zložila vse cunje v omare, pospravila po kosilu in šla na sprehod s psom. Z dragim sva spila kavico, on zdaj gleda film, mularija vsak po svoje z družbo, jaz pa grem v kopel, potem pa upam na vesele urice z dragim. Baje imava celo hišo samo zase nocoj 🙂 Pred spanjem imam željo prebrati vsaj par poglavij knjige, ki jo trenutno berem. Jutri pa zgodaj na izlet, tako da se že veselim jutrišnjega dne.
Ma daj se hvalit, tečka pošlihtana! Naj te menopavza useka, da ti bo sprehod s psom max v popoldnevu!