Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Celestinska prerokba?

Celestinska prerokba?

Odpiram temo, kaj si mislite o tej knjigi
James Redfield celestinska prerokba in nato nadaljevanje deseto spoznanje, in še dodatek vodnik po celestinski prerokbi.

Nič ne bom napisal, ker me zanima vaše mnenje, vsaj tistih, ki ste to knjigo prebrali,

če ne, odpiram temo celestinska prerokba 231 strani, se hitro prebere do 23. junija letos.

Hvala

bomo ocenjevali knjigo od 1 – 10

primož

Prebrala pred priblizno 2 letoma.
Meni osebno sta se zdeli obe vredu.

Problem je.. vsaj pri meni, da ko knjigo preberem, sem navdusena.. pol pa me mine.

Se celo CD imam zravn. 🙂

LP

meni pa ta knjiga nikakor “ne potegne”…

Meni sta bile obe vsec. In vedno kadar berem kake podobne knjige si nekako potiho zelim, da bi bila med glavnimi junaki. Pa ne tako v knjigi, ampak da bi kaj takega ali podobnega preizkusila.

Primož! Resnično sem vesela, da si se spomnil Celestinske prerokbe, saj sem to knjigo že pred časom svetovala za počitniško branje gimnazijki v tem forumu. Prebrala sem obe knjigi in celo kupila Vodnik po Celestinski prerokbi. Obe knjigi sta mi všeč, saj na nek enkraten psihološko filozofski način opisujeta nek nov in zanimiv pogled na življenje…odgovarjata na vrsto vprašanj, na katere si mnogi med nami ne znamo ali ne želimo odgovoriti… v čem je smisel življenja, bivanja, kaj so naključja in zakaj se nam v življenju zgodijo…Najbolj všeč mi je razlaga o energiji, ki jo sami dajemo ali jemljemo drugim…vseh dest spoznanj, ki jih knjigi opisujeta skozi celotno zgodbo so tako resnična…mislim, da bi lahko marsikomu pomagala ustvariti drugačen pogled na življenje in svet…in najti odgovor na večno vprašanje:
“V čem je smisel življenja…če sploh je kje…”
Angel

Naj še jaz povem, da ste me tako zainteresirali, da sem si že pripravila vse tri knjige za na dopust. Ko se vrnemo, vam sporočim svoje mnenje. Najraje bi že kar začela, ker me prsti tako srbijo, ampak moram pripraviti vso kramo za seboj. Branje
pa bo lepše v miru pod borovci,kjer sonček malo pokuka vmes, ne?.

Pozdrav

Meni osebno je ena najboljših knjig. Na pustolovski način razlaga duhovnost
in verjamem, da lahko spremeni pogled na življenje. Knjigo sem prebrala v dveh dneh in enostavno nisem mogla stran. Desetega spoznanja pa
še nisem prebrala, mislim da je nimajo v naši knjižnici.

Kogar zanima ta knjiga na si prebere še nadaljevanje Skrivnost Šambale -Redfield, ravno sem jo prebrala in je meni še bolj všeč kot Celestinska in Deseto spoznanje.

Drugače pa za tiste ki je ne poznajo (moji izpiski izred 2 let o Celestinski prerokbi – to počnem da si lažje zapomnim kar si moram zapomniti):

9 spoznanj iz rokopisa iz l.600 p.n.š. iz Peruja:

1.spoznanje KRITIČNA MASA

Do prvega spoznanja pridemo, ko se zavemo naključij v svojem življenju. Število ljudi, ki se bo zavedalo naključij v svojem življenju bo začelo bistveno naraščati v šestem desetljetju dvajsetega stoletja in bo naraščalo do začetka naslednjega tisočletja, ko bomo dosegli določeno raven takih posameznikov – raven, ki bi ji lahko rekli kritična masa. Ko bomo dosegli kritično maso, bo celotna kultura začela resno obravnavati naključna izkustva. Ko se bo dovolj posameznikov v življenju začelo resno spraševati zakaj v življenju gre, trdi rokopis, bomo začeli to tudi odkrivati. Razodela se nam bodo druga spoznanja… drugo za drugim.

2. spoznanje DALJŠI SEDAJ

2. spoznanje nam širi zavest o zgodovinskem času. In nas opozarja, naj ne opazujemo svoje kulture le iz zornega kota svojega življenja, temveč v perspektivi celotnega tisočletja.. razodeva nam našo obsedenost in nas dviga nad njo. Zdaj živimo daljši sedaj. Dovolj časa smo potrošili za udobno nameščanje na tem svetu, čas je, da se prebudimo in znova pretehtamo vprašanje “ Kaj tiči za življenjem na tem planetu “ in “ Čemu smo pravzaprav tu?”

3. spoznanje ENERGIJA

Osnovno gradivo vesolja je v svojem jedru videti kot neke vrste čista energija, ki se prilagaja človekovemu namenu in pričakovanju, in sicer tako, da se bije s starim mehaničnim pojmovanjem vesolja -kakor, da bi samo naše pričakovanje spodbudilo energijo v nas, da steče v svet in vpliva na druge energijske sisteme. Skratka energija je osnova vsega in izžareva iz vseh stvari, tudi iz nas. Človeška zaznava te energije se začne z večjo občutljivostjo za lepoto.. Zaznavanje lepote je nekakšen barometer, ki nam pove kako blizu smo dejanskemu zaznavanju energije.

4. spoznanje BITKA ZA MOČ

Razumeti 4.spoznanje pomeni gledati na svet kot na veliko tekmovanje za energijo, se pravi za moč. Ko bomo ljudje to svojo bitko razumeli, bomo ta konflikt začeli razpletati. Začeli se bomo osvobajati tekmovalnosti za golo človeško energijo… saj bomo naposled zmožni prejemati energijo iz drugega vira.

5. spoznanje SPOROČILO MISTIKOV (MISTIČNA ZAVEST)

V zadnjih desetletijih dvajsetega stoletja naj bi ljudje prepoznali stanje – mistično zavest, ki ga je mogoče doseči, saj so ga živeli ezoterični pripadniki mnogih religij. Mistično izkustvo je ključ za odpravo konfliktov na svetu, kajti ko ga živimo, prejemamo energijo iz drugega vira – iz vira na katerega se bomo sčasoma naučili priključiti. Med mističnim srečanjem tvoja energija razsvetli celotno vesolje. Navežeš močan stik in pritegneš energijo iz celotnega vesolja, nato pa tvoja energija neverjetno poraste, objame vesolje in seže do zadnjega kotička v njem. Vesolje postane tvoje telo. Vesolje nam lahko priskrbi vse kar potrebujemo, če se mu le znamo odpreti.

Ljubezen, ki si jo že od nekdaj napačno razlagamo, ni nekakšno prizadevanje, da bi bili dobri, ali da bi se zaradi abstraktne moralne odgovornosti in odrekanju užitkom trudili za boljši svet. Stik z energijo sproži najprej navdušenje, nato vzhičenje in naposled ljubezen. Če ti uspe vsrkati dovolj energije in obdržati stanje ljubezni, gotovo pomagaš tudi svetu, toda predvsem pomagaš sebi. Pa še uživaš zraven.

6. spoznanje ČIŠČENJE PRETEKLOSTI

Čiščenje preteklosti je natančen postopek, v katerem ozavestimo svoje metode nadzora, ki smo jih prevzeli v otroštvu. Ko jih presežemo ozavestimo svoj višji jaz, svojo razvojno identiteto. Človek se rodi v določenih zgodovinskih okoliščinah in razvije svoj življenski credo, nato pa se združi z drugim človekom, ki je tudi našel svoj smisel. Otroci,,ki se jima rodijo, uskladijo njuna pogleda in si prizadevajo za višjo sintezo , vodijo pa jih naključja. Otroci prevzamejo vibracijsko raven staršev in jo dvignejo. Tako ljudje nadaljujemo razvoj.

7. spoznanje VKLJUČITEV V TOK

Sedmo spoznanje pravi , da bi se morali ob vsakem dogodku, pa naj je še tako neprijeten , zamisliti in odkriti , kaj dobrega nam prinaša.

Podobe strahu je treba pregnati takoj , ko se prikažejo, in um bo ustvaril novo, ki bo pozitivna. Kmalu se negativne podobe ne bodo več ponavljale. Obhajale se bodo samo prijetne slutnje. Sedmo spoznanje ozavestimo , ko zagledamo odgovore brž ko se pojavijo. Oplemeniti vsakdanje doživljanje.

8. spoznanje MEDOSEBNA ETIKA

8. spoznanje opisuje medsebojne odnose in svari pred tem da se tvoj razvoj ustavi, ko postaneš zasvojen z drugim človekom. Najprej moramo obuditi občutek vnesenosti, ki ga doživljamo na začetku soodvisnega odnosa, nato pa partnerja sprejeti vase. Šele potem se lahko razvijamo naprej in vzpostavimo ljubezenski odnos, ki nam resnično ustreza..

9. spoznanje NASTAJAJOČA KULTURA

9. spoznanje pojasnuje, kako bo zavestni razvoj vplival na človeško kulturo 3. Tisočletja. Napoveduje, da bomo ljudje poskrbeli za upadanje števila prebivalcev, tako, da bomo vsi živeli v energijsko najmočnejših in najlepših krajih na zemlji. V prihodnosti bo takih krajev vedno več.. Gozdovi se bodo razrasli, saj jih ne bomo več krčili. Sredstva za preživetje bodo vsakomur na voljo. Potrebe bomo zadovoljevali brez denarne izmenjave, pa tudi brez pretiranega vdajanja užitkom in lenobe ne bomo poznali.. Ker bomo sledili intuiciji, bomo natanko vedeli , kaj naj delamo,pa tudi kdaj naj se česa lotimo. Naše delovanje bo usklajeno. Živeli bomo počasneje, budnejši bomo in pozorni na vsako pomembno srečanje.

Upam , da bo to spodbudilo tiste ki še niso brali Te Biblije sodobne dobe.

Rina

zahvaljujem se ti za te tvoje zapiske, mislim, da bodo amrsikomu prav prišle, najverjetneje jih bom objavil v rubriki knjižnih moljev

primož

Celestinska prerokba (in Deseto spoznanje) sta dve izmed ključnih knjig na moji poti samospoznavanja.

Večkrat sem že pomislila na to, da bi bilo fino zbrati skupaj kakšno skupinico (pa tudi spletna stran je čisto okej, pravzaprav), kjer bi se dobivali in malo razmišljali o duhovni plati življenja ter si izmenjavali izkušnje in predloge za nadaljnje iskanje…

…je morda o tem razmišljal tudi kdo drug?

Za vse tiste,ki stopajo na duhovno pot in tiste, ki se začenjajo spraševati o smislu
svojega obstoja in obstoja vsega okoli nas, je ta knjiga zelo koristno in poučno
branje.Kasneje, bolj ko “napreduješ” po tej poti, bolj ti prihajajo nove knijge in nova
spoznanja nasproti.Nekaj takih knjig (če ste pripravljeni):
-Clarissa Pinkola Estes:VRTNAR DUŠE
-Ani Pachen&Adelaide Donnelley:ZGODBA O ANI-LA
-Gary Zukov:DOMOVANJE DUŠ
-Louise L.Hay:TELO JE TVOJE
-Sri Aurobindo:INTEGRALNA JOGA
Srečno

Celestinska prerokba. Z njo se je pri meni vse začelo…………

Toplo priporočam vsem…………..

Bral sem jo leta 1995, ko je izsla, takrat sem bil star 22 let in v new-age fazi. Danes, po 13 letih tovrstne literature ne prebavljam, je popolnoma plehka. Berite raje literarne in filozofske klasike.

Jaz sem do sedaj gledala le film, ki pa me je totalno pritegni, in mi dal misliti. Sedaj iščem tudi knjigo, saj so tam stvari verjetno veliko bolj natančno opisane. Veselim se že branja.:)
In verjamem, da so te stvari rensične in nam lahko spremenijo življenje.

Meni ni bila nobena všeč. Pravzaprav ju niti nisem imela namena prebrati, pa so me “privabile” kritike oz. navdušenost ljudi. celestinsko sem prebrala, Deseto pa sem na sredini prenehala. Enostavno me ni pritegnilo. Zdelo se mi je, da je vse, kar piše v knjigi, logično in ne potrebujem “vodenja”. Pa tudi dejstvo, da ljudje množično berejo tisto, kar priporoči sosed ali kolegica. vprašanje pa je, kaj imajo od tega.

Zelo pa mi je bila všeč imenovali so jo dvoje src.

Prva knjiga in edina ki me je sploh pritegnila ki sem jo prebral.

moja nova biblija:)veliko se je spremenilo odkar sm jo prebrala….celo dobila sem jo za rojstni dan:)ker sem si jo tako želela:)desto spoznanje..pa ne gre,,,trikrat probala prebrati pa ni steklo..očitno je bila meni namenjena samo ta:D

knjiga je boljša kot film…vsaj meni..priporočam prvo knjigo potem film.)

knjiga me je zelo pritegnila…ko sem jo prebirala, sem večino spoznanj opažala v svojem življenju…

Knjiga predstavlja dokaj visoko duhovno plat, ki pa jo mnogi le ne dosegajo zlahka, pa čeprav menijo, da jim je vse razumljivo. Človeški um je zelo pretkan in človek se zlahka preko njega in s svojim egom pohvali, kako mu je vse jasno, a vendar se moti. Človek mora prepoznati smisel napisanega samo preko notranjosti, preko duše, vse ostalo pa je le proizvod uma. In še nekaj dodatnih razlag.

“Če ti uspe vsrkati dovolj energije in obdržati stanje ljubezni, gotovo pomagaš tudi svetu, toda predvsem pomagaš sebi”.

Energijo se da “včrpavat” vase na več možnih načinov. Eden način, ki ga omenja knjiga, je preko narave. Vendar se da dokopati do še večjih in neprecenljivih virov energije, ki presegajo samo vesolje, skozi nas samih, in sicer skozi dušo. Tukaj se skriva največji vir ljubezni in to je tudi glavni ključ, kako spoznati sebe in se ozavestiti do največje mere. Skratka vse izhaja iz duše, kar pa ta knjiga ne omenja, ker se še dotika uma. In ravno zaradi slednjega prihaja do naključij, ki pa so v knjigi “pohvalno” opisana in že če se do njih “dokopaš”, si izredno duhovno napredoval, a vendar knjiga le nečesa ne opisuje, in sicer, da so “naključja” samo potegavščina negativne sile, katera ljudem nastavlja pasti, da bi jih ujela in da ji ljudje ne bi ušli na še višja duhovna področja. Bistvo vsega se skriva v umu, kar pa knjiga spet ne opisuje, ker je napisana na nivoju uma, in sicer bolj ko se ga utiša, bolj je na potezi duša, vse večja je ljubezen, vse večje so energije in vse bolj telo “vibrira”. A vendar bo negativna sila z vsemogočimi triki naredila vse, da človeku onemogoči, da bi mu dovolila pluti vse dlje proti Bogu.

Celestinsko prerokbo sem prebral 5 let nazaj in nič. Lani sem jo še enkrat in me je “prevzelo”. Nisem mogel nehati, naredil sem si delovni zvezek po Vodniku po 10. spoznanju. Po Skrivnosti Šambhale sem čisto zmeden od višjih vibracij, angelov in prehodih skozi “okna”, ker si to še ne morem predstavljati. Teleporter in kvantni preskok – ravno o tem smo se pogovarjali na predavanju našega znanega predavatelja Roberta Roliha (Pantha Rei). Največji vtis je name naredilo 9. spoznanje o prihodnosti brez denarja in da bomo ljudje živeli bolj počasi in zadovoljno. Vidim, da se ta spoznanja kažejo v prizadevanjih za Univ.TemeljniDohodek v Švici.
Kaj bi ljudje lahko dosegli, če bi bili razbremenjeni boja za preživetje? Če bi lahko delali tisto v čemer so dobri in zraven še uživajo v tem delu? Noro… Da bi prišel k tebi mizar in se res posvetil delu in ti naredil kuhinjo kot iz sanj, ker ne bi bil pod pritiskom, da te mora “nategnit”, da bo nekaj zaslužil, da bo lahko preživel in plačal vse davke. Kakšen premik v zavesti… Noro.
Ja Iša, razmišljam, da bi se kje dobili in govorili o Celestinski prerokbi in novem zavedanju…

New Report

Close