Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Celestinska prerokba

Celestinska prerokba

Zdaj pa tako: a kdo od vas verjame v zadeve, ki so v tej knjigi? Ok, svet je se zelo neraziskan, se posebej parapsiholoske plati, ampak meni se zdi cudno, da je junak na prerokbe naletel natancno po vrstnem redu. Meni vse skupaj deluje kot rahel nateg.

Je ze kdo od vas bil v Peruju in tam slisal kaj o tem?

Saj ne gre za resnicno zgodbo. Roman kot roman, s vtkano novo paradigmo o svetu, kaksen naj bi bil…. Pa nakjucij ni, mar ne?

A tako? Jaz pa sem mislil, da ti spisi resnicno obstajajo, da pa je avtor vse skupaj malo prikrojil za prerokb zeljne mnozice.

JR je napisal tudi nadaljevanje Celestinske prerokbe, ki se imenuje Deseto spoznanje! Pa tudi nekasne duhovne vaje za utrjevanje duhovnih spoznanj. Zadev nisem posebej studiral, knjige pa sem prebral pred kaksnim letom. Na mene so naredile zelo dober in velik vtis. Po mojem gre za poskus popularizacije nove paradigme, ki svet, vesolje in celotno stvarstvo pojmuje kot ziv organizem, ki se zna ubraniti pred unicevalnimi silami nase civilizacije. Uradna znanost pojmuje vse okrog nas kot mehanizem, stroj, ki deluje, po zakonih danasnje fizike.. Zanika vpliv duhovnosti in sil, ki nimajo za zdaj znanega fizikalnega ozadja. Osebno mislim, da ima nova paradigma, kljub za zdaj malemu stevilu privrzencev, prihodnost, saj ji narava z dogodki, ki smo jim vse bolj prica okrog nas, vztrajno pritrjuje.. Ceprav se z avtorjem v marsicem ne morem strinjati, mislim, da ima prav v trditvi, da je radost zivljenja v prepuscanju, v iskanju lastne resnice… Vsi nekaj v zivljenju iscemo, le redki veliko skrivnost, ki se ji rece zivljenje…

Hja, se strinjam in ne strinjam. Vidim, da predvsem primerjas to knjigo z znanostjo oz. malodane s kvantno fiziko. Kaj pa ce bi jo primerjal s Cerkvijo oz. verskim naukom? Potem niti ni tako revolucionarna. Duhovnost in sozitje s clovekom ter naravo je bolj star pogled od te knjige in se posebej od znanosti. Avtor je sicer vkljucil nekaj novih vidikov, ki pa so lahko samo obracanje starih naukov. Npr. energetska polja okrog zivih bitij so bioenergetikom ze davno znana. Ali pa (mislim da) prvo spoznanje, da ni nakljucij ampak ima vse svoj namen, je z drugimi besedami Bozji nacrt, ki ga Cerkev poucuje ze stoletja.

Kaj jaz vem. Knjiga da misliti in ni proc vrzen cas, prevelikega pompa pa si tudi ne zasluzi.

O cem pa govori deseto spoznanje?

New Report

Close