celiax moka

Imam eno vprašanje za vse tiste, ki poznate to moko in jo (ste jo) uporabljate? Te moke namreč ni več na tržišču. Saj je tudi druga brezglutenska moka. Ampak je precej dražja. Jaz sedaj kupim le Schaerjevo moko, ki pa je hudo draga. Vem, da nekdo uvaža brezglutensko moko menda iz Švedske. Ali kdo ve za ime in kontakt za tega “uvoznika” in kakšna je cena?
Gospodinje, ki se srečujete z brezglutensko dieto – kakšen kruh uživate – kupljen ali doma pečen. Jaz sem ga pekla doma in sem si naredila mešanico iz celiax moke, Schaerjeve in riževe moke – je bilo cenovno ugodnejše in tudi kruh je bil meni in sinu zelo všeč. Meni je bila ta celiax moka super tudi zato, ker sem jo uporabila tudi npr. za skutne žličnike, z drugo moko pa mi ne uspejo. Res žal mi je , da je ne proizvajajo več.
Upam, da se bo kdo oglasil na to temo.
Lep podrav!
Evo mene. Nisem vedela, da Celiaxa ni več. Moram pa reči, da ga niti ne pogrešam. Res je, da sta Schaer in Glutano precej dražja, sta pa za moje pojme neprimerljiva. Ravno tako makaroni. Celiaxovi -obup, Schaerjevi pa skoraj kot navadni. No, stvar okusa.
Kruh jaz pečem sama, pa še to nekajkrat na leto, ker sem se ga odvadila jesti. Pa s to moko res pride kar precej drag. Kupljen kruh meni ni všeč, pa glede na rok trajanja je tudi poln vseh mogočih dodatkov.
Precej uporabljam tudi koruzno in ajdovo moko, pa tudi s prosenimi kosmiči se reši marsikatera stvar.

Pokliči POLAK &POLAK d.n.o., tel; 041-446986 ali 040-623202
iz Vuzenice.Uvažajo moko Finax(pšenična moka brez glutena-kruh vsaj diši kot ta pravi je pa še vedno bled.
Sicer pa sem videla v trgovini na Dunajski 9a(odprta od spomladi-te.01/4361433), nasproti gospodarskega raztavišča in še malo niže proti centru imajo v maloprodaji to moko.
Darja