Čelilna in zajeralna žaga…???
Hmmm, zanima me, ali kdo ve, kaj pomeni čelilna in zajeralna žaga? To sem namreč prebrala v reklamnem katalogu iz Obija, pa prvič slišim ti dve besedi in se mi niti sanja ne, kaj bi pomenilo…če sploh kaj pomeni:)))
Pa še nekaj: ali še koga, poleg mene, motijo letaki, polepljeni po zunanjih stenah Obija, na njih pa piše: Rasprodaja. A oni to zanalašč?:)
Lp
Ne sekiraj se zaradi Lady L, je malo starejša od večine tukaj, in pač misli da si lahko tudi več dovoli.
Človek se mora z nečim dokazovat, da ga opazijo, in ona se pač s tem da ima vedno neke zajedljive pripombe.
Saj v večini je vredu, jo pa kdaj tudi ornk zanese.
Hvala za tole tvoje vprašanje, ker sem najprej mislila v naslovu da je narobe napisano, in sem se spraševala, kaj hudiča je pa to?!
No sedaj vem, lep vroč pozdrav:)))
Po letih.
Za staž na forumu pa nevem točno, lahko da tudi to kaj vpliva, ker pomoje dalj časa ko si tukaj, bolj čudno razmišljanje dobiš..
En pravijo tako, drugi drugače, so leve, pa desne skrajnosti, na koncu pa že neveš kaj je prav in kaj narobe.
Čeprav ni prav da bi gledali po tem, koliko časa je kdo tukaj gor; bomo že.
Ti še kdaj postavi vprašanje, bomo vsaj kaj novega zvedeli:)))
LP
Želilne žage pa ni. :))) Poglej, če bi ti hotela točno do potankosti napisat za kaj se katera žaga uporablja, bi morala napisat cel referat.
Ali potrebuješ tako žago? Če jo, se obrneš na prodajalca in ti bo razložil. Pa tisti tvoj stavek… “če sploh kaj pomeni”. Seveda pomeni, drugače ne bi pisalo, ane? Sicer pa … tudi če bi ti začela razlagat, ne bi razumela. To moraš videt, da ti je jasno. Jasno?
Ne, meni se ni treba čisto nič dokazovat – brez skrbi!
Pa kaj, če je bilo napisano ‘Razprodaja’ v več jezikih? To tebe moti?
“Želilne žage pa ni. :)))” Kako veš, da je ni? Če ti še nisi slišala zanjo, še ne pomeni, da je ni, a ne?:))
Sprašujem zato, ker so žage na primer vbodne (kar je povezano z glagolom vbadati in mi je vse jasno), kotne (kar je povezano s kotom in je tudi jasno), verižne (ker imajo pač verigo in tudi to je jasno). Čelilna pa…glagola “čeliti” nisem še nikoli slišala, zato sprašujem. Ravno tako zajeralna…booooo…sem pač Kremenko.
In tista raSprodaja ni bila napisana v več jezikih, ampak samo v enem in ta ni bil slovenski.
Saj tudi sama firma Obi ni slovenska.
Glej: žaga ni samo žaga. Nekaj tudi veš. :)) Med čelilno in zajeralno žago je zelo malo razlike, saj izgledata praktično enako. Razlike so v rezih in rezalnih peresih (rezilih), smeri in načinu rezanja. Ena reže t.i. čisti rez, ena pa cepi. In zajeralna žaga ima lahko tudi laserski merilnik – točnost.
Ti je sedaj kaj bolj jasno?
Pa provokacij je bilo tule gor že tudi toliko, da…. whatever… :)))