Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Celjske mesnine

Celjske mesnine

Dopoldne sem se vrnila z nakupovanja. V mesnici Celjske mesnine sem nakupila večjo zalogo mesa, približno pet kilogramov, ker bomo imeli praznovanje. Nakupila sem goveje meso, pečenice, svinjsko in doma sem to meso pripravljala za shrambo.
Pa pride starejši sin, ki je zaposlen v trgovini in mi reče, da vsepovsod govorijo in pišejo, da Celjske mesnice prodajajo okuženo meso od avstrijskega reditelja. Ostala sem kot vkopana.
Brskala sem po spletu in tam res piše, da je meso Celjskih mesnin vzeto iz obtoka zaradi oporečenosti. Mar mislite, da to, ki ga prodajajo, je v redu ?
Sedaj res ne vem, kaj naj naredim. Naj nesem meso nazaj v mesnico, naj ga zavržem !?
G ostom ne bi stregla oporečnega mesa.
Kaj bi vi naredili na mojem mestu ? Svetujte mi !

Kot prvič – avstrijsko meso, kot je bilo že večkrat pojasnjeno, NI nevarno, ni strupeno, nima pa vsej potrebnih papirjev o sledljivosti.
In mesnice pri nas so umaknile meso in izdelke iz tistega mesa, ostalo je normalno v prodaji.

Upajmo, da je temu res tako. Vendar na internetu in v medijih piše, da je meso ponekod še vedno v prodaji.

Kaj narediti? Jaz svetujem vegetarijanstvo.

Vrni jim ga in naj ti vrnejo denar!!!

Saj sem se namenila, da nesem vse meso nazaj, pa je popoldne mesnica zaprta. Mislim, da bo po praznikih prepozno za reklamacijo.
Zato polagam vsem na srce, da prečekirajo vsakdanje novice in se s tem izognejo živčnosti in slabim nakupom.

Celjskih mesnin (za zdaj) ni na seznamu.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/mesne-izdelke-umaknili-se-trgovci-engrotus-lidl-hofer-in-mercator.html

Ne bo pa nič narobe, če ljudje ne bi pojedli take ogromne količine mesa.

Vrni jim ga in naj ti vrnejo denar!!!
[/quote]

Tako je – sprintaj si informacijo z neta, kjer si jo prebrala in ki si jo tukaj napisala, pa nesi kot dokazilo nazaj z mesom v mesnico.

Če ne boste tega delali, bo šlo mimo; preba jim je dat vedet, da nam ni vseeno in da “šrota avstrijskega, madarskega, poljskega2 ne bomo več kupovali, ker ga nočemo. Madona, prvovrstno meso izvažamo v tujino, kupujemo pa ubodo psihično uničeno in bolno meso živali od drugod, no… Kje mate klinkerje, ljudje?

Ljudje – jaz ne bi reskirala – prikrivajo in lažejo na debelo. To so bolne živali, tumorji, pa poškodbe med transportom, ki se vnamejo , okužbe, žival pred zakolom ne dobi antibiotikov, tko meso je pa….hmmmm. jejte ga, e vam paše, že iz humanih razlogov, no.

Pa nisem vegi, da ne bo pomote. Ampak ćedalje manj mi pa tako meso diši, priznam. Samo še od preverjenih, domač zakol, raje plačam tudi pol in enkrat več, kot v štacunah, vsaj vem, kaj dobim.

Tega ne morem niti brati, pa kaj kupujete in kako upate jesti meso od živali, ki so bile nasilno ubite.

Jem tudi nasilno pobito zelenjavo. Enako kot ti.
Ne verjameš? Solato zakoljem z nožem in jo razrežem. Za kruh žito porežem, zmlatim, zdrobim in zmeljem, testo iz moke premetavam sem in tja, potem ga še spečem na 220 stopinjah.
Zame je živo vse, zate samo meso…

ne gre samo za nasilno ubite – gre tudi čedalje več za bolne (!) živali: s tumorji za dve moške pesti ( je ravno pred časom nekdo tukaj pisal da je to videl v živo), pa živali, ki med transportom zbolijo, dobijo infekcijo, gnojno infekcijo česarkoli -pri nas zagotovo še ni tako hudo, jse pa to dogaja po klavnicah Avstrije, Poljske.

Matr, pa kaj Slovenci izvažamo meso 1. kvalitete, uvažamo pa to ubogo, nič več hranljivo, rakavo bolno meso, no….. Presneta mesna mafija. pa jem drugae meso, ampak odslej naprej samo še od preverjenih domačih rejcev, nič več baterisjek masovne. pa če plačam 5x več za tiste štikle mesa za familijo. Saj jaz jem večinoma samo od mesa nekatere ribe in mehkužce. Z izjemo tunine in farmsko gojenih vrst belih rib; za tunino žal vem, kako jo ubijejo – še živi zapičijo ost med možgane, da počasi umre, da se meso prekrvavi…..

“Slavni” Anthony Bourdain na Hrvaškem in Tuna Fishing, od 20:20 minute posnetka, omenjajo “epiduralno anestezijo”., ko zabijejo klin v tunine možgane… :(. Delajo tako tudi eno in večtonskim tunam brez skrbi… Za lepo rdečo barvo 🙁

https://www.youtube.com/watch?v=IhStMiebmTw

Kdo sploh še je živali? 😳😖

Tole lahko pa skup sflanca samo zabit primitivec.

Hja, Štrumfeta, na tak, primitiven način se pač pride do hrane. Solata ne rase na polici v trgovini in od zrna do kruha je pot pač taka. Si že kdaj posejala vsaj solato ali pa kruh pripravila vsaj od moke dalje?

Solata, ki bi bila brez herbicidov, fungicidov, fitofarmakološčih škropiv, vse prej kot lepa, je najslabša od vseh možnih jedi. Meni zelenjava ne gre, vse od takrat, ko sem videla, kaj vse dela en “zelenjavni proizvajalec” z zemljo prej, in potem ko solata zraste do obilnega pridelka. Tudi vina ne pijem, ker sem videla in še vidim, kaj dela pridelovalec vina s trto še preden grozdje dozori in še potem koliko kemije zlije po grozdju , da je pridelek obilen.
Še zrak onesnažuje.
Tako, da užijem vsega pomalem in brez pretiravanja, privoščim pa si čaje iz zelišč, ki jih nabiram daleč stran od ponorelega sveta.

Tako je – sprintaj si informacijo z neta, kjer si jo prebrala in ki si jo tukaj napisala, pa nesi kot dokazilo nazaj z mesom v mesnico.

Če ne boste tega delali, bo šlo mimo; preba jim je dat vedet, da nam ni vseeno in da “šrota avstrijskega, madarskega, poljskega2 ne bomo več kupovali, ker ga nočemo. Madona, prvovrstno meso izvažamo v tujino, kupujemo pa ubodo psihično uničeno in bolno meso živali od drugod, no… Kje mate klinkerje, ljudje?

Ljudje – jaz ne bi reskirala – prikrivajo in lažejo na debelo. To so bolne živali, tumorji, pa poškodbe med transportom, ki se vnamejo , okužbe, žival pred zakolom ne dobi antibiotikov, tko meso je pa….hmmmm. jejte ga, e vam paše, že iz humanih razlogov, no.

Pa nisem vegi, da ne bo pomote. Ampak ćedalje manj mi pa tako meso diši, priznam. Samo še od preverjenih, domač zakol, raje plačam tudi pol in enkrat več, kot v štacunah, vsaj vem, kaj dobim.
[/quote]

Trep babju..avstrijskega ne bi jedla…domacega pa ni ker raka goveda unicujete ze leta slo kmetijstvo..msamooskrba z svinjino je drasticno upadla v zadnjih 20 letih in dosega nekje 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vse ostalo je uvoz in se ne dolgo nazaj ste butare tu gor blejale da slo mesa pa ne boste kupovale ker je predrago…da imate lisl pa hifer in vse lep pripravljeno in zapakirano..mate ja ..kurac od ovce

Solata, ki bi bila brez herbicidov, fungicidov, fitofarmakološčih škropiv, vse prej kot lepa, je najslabša od vseh možnih jedi. Meni zelenjava ne gre, vse od takrat, ko sem videla, kaj vse dela en “zelenjavni proizvajalec” z zemljo prej, in potem ko solata zraste do obilnega pridelka. Tudi vina ne pijem, ker sem videla in še vidim, kaj dela pridelovalec vina s trto še preden grozdje dozori in še potem koliko kemije zlije po grozdju , da je pridelek obilen.
Še zrak onesnažuje.
Tako, da užijem vsega pomalem in brez pretiravanja, privoščim pa si čaje iz zelišč, ki jih nabiram daleč stran od ponorelega sveta.
[/quote]
Malo manj glej neumnosti na youtubu…po drugi strani pa ti svojega onesnazevanja seveda ne vidis…detergenti mila cistila za kopalnico isebni avto pralni praski itd…in potem se onesnazevanje iz zraka…leta nazaj so obtozili kmete da je mleko onesnazeno ..kasneje je bilo ugotovljeno da je prislo do onesnszenja ko je veter prinesel in dez spral na travnike kemikalije..se je pa tao zgodilo v avstriji v gorskem predelu

Kar se tega tiče imaš popolnoma prav, zato jaz jem samo meso živali ki so bile ubite na manj ali enako nasilen način kot se to zgodi v naravi. Narava nas najbolje uči kaj je prav in kaj ne.

Sin je zaposlen v trgovini in ti se ne pozanimaš pri njem? Ah, prav naj ti bo. 5 kg mesa boste pojedli zdaj v 2 dneh? Pa koliko pa vas je?

ki so bile ubite na manj ali enako nasilen način kot se to zgodi v naravi.

Tale pa zmaga!
Ali si že videla kdaj vsaj to, kako mačka obračuna z miško, vsaj to? Da ne pišemo o zvereh in njihovem prehranjevanju … Nobenega omamljanja ne poznajo zveri.

Sicer pa ja – kmetje so – če upoštevamo mnenja na MON – najbolj hudobna bitja, ki se z novimi traktorji vozijo v lajf in udobno živijo od subvencij. V Sloveniji jih ne rabimo, saj imamo Lidl, Hofer in ostale diskonte …

New Report

Close