celoletne gume, kdaj dati sprednje zadaj
celoletne niso zimske, kar zahteva zakon…………………..
[/quote]
Kaj pa pišeš neumnosti?
Vsaka celoletna guma ima oznako M+S kar zadostuje zakonu.
Prava zimska pnevmatika pa ima poleg oznake M+S še oznako snežinke.
Letna pnevmatika pa nima nič od tega in moraš imeti v prtljažniku verige, da zadostiš zakonu.
To seveda ne drži, ker ima večina naših avtomobilov pogon spredaj, na kolesih, ki hkrati tudi zavijajo, torej opravljajo dvojno delo. Da bi na ta kolesa dal nalašč slbše gume, moraš bit počen.
In seveda prednje gume izgubljajo oprijem – pri podkrmarjenju, ko ti zavijaš, avto pa gre naravnost. Sej se ljudje ne zabijajo samo zaradi tega, ker jim avto obrne v ovinku.
to NI res!
nič od tega, kar si napisal…
[/quote]
in kaj od tega ni res?
Copy zakon pravi:
Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5t:
– 4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3mm ali
– 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + snežne verige v priboru.
– vse 4 pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi;
– na isti osi istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti
– zimske pnevmatike so lahko nižjega hitrostnega razreda (največ za dva razreda) kot ga zahteva konstrukcijsko določena hitrost.
pomen oznak iz proizvajalca gum:
M + S in 3PMSF: Prave zimske pnevmatike imajo poleg oznake M+S na bočnici tudi oznako snežinke v gori s tremi vrhovi (tuja kratica 3PMSF), podvržene pa so strogim testom na snegu in ledu. Ne smemo jih zamenjevati s pnevmatikami, ki imajo le oznako M+S. Po naši zakonodaji se pnevmatike s to oznako sicer uvrščajo med zimske pnevmatike, vendar vam za vožnjo v pravih zimskih razmerah priporočamo pnevmatike z oznako snežinke/3PMS
iz testa
Evropski avtoklubi in AMZS objavili test celoletnih gum
Celoletna guma je guma z zimsko oznako M+S, ki pa je prilagojena celoletni uporabi. Med sedmimi testiranimi gumami sta zadovoljili le dve. Celoletna guma ostaja velik kompromis. Najboljša med njimi lahko zadovolji voznika, ki mu ni treba nujno voziti po zasneženi cesti.
in kaj od tega ni res?
Copy zakon pravi:
Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5t:
– 4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3mm ali
– 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + snežne verige v priboru.
– vse 4 pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi;
– na isti osi istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti
– zimske pnevmatike so lahko nižjega hitrostnega razreda (največ za dva razreda) kot ga zahteva konstrukcijsko določena hitrost.
pomen oznak iz proizvajalca gum:
M + S in 3PMSF: Prave zimske pnevmatike imajo poleg oznake M+S na bočnici tudi oznako snežinke v gori s tremi vrhovi (tuja kratica 3PMSF), podvržene pa so strogim testom na snegu in ledu. Ne smemo jih zamenjevati s pnevmatikami, ki imajo le oznako M+S. Po naši zakonodaji se pnevmatike s to oznako sicer uvrščajo med zimske pnevmatike, vendar vam za vožnjo v pravih zimskih razmerah priporočamo pnevmatike z oznako snežinke/3PMS
iz testa
Evropski avtoklubi in AMZS objavili test celoletnih gum
Celoletna guma je guma z zimsko oznako M+S, ki pa je prilagojena celoletni uporabi. Med sedmimi testiranimi gumami sta zadovoljili le dve. Celoletna guma ostaja velik kompromis. Najboljša med njimi lahko zadovolji voznika, ki mu ni treba nujno voziti po zasneženi cesti.
[/quote]
si ti danes nekoliko pregloboko pogledal v kozarec?
odgovoril sem ti na citiran post, katerega si oddal ob 16:45h!!!
si ti danes nekoliko pregloboko pogledal v kozarec?
odgovoril sem ti na citiran post, katerega si oddal ob 16:45h!!!
[/quote]
Ti si ga pa že spil, ne samo pogledal :)))
Ob 16:45 nisem nič napisal, sem pa ob 16:42 !
Vprašanje je isto, kaj od tega ni res
Tako priporočajo strokovnjaki, eno pa počnem jaz, kar sem kasneje napisal
Predpisa pa za to ne obstaja.
Nisi pa odgovoril na vprašanje drugega, ki te sprašuje, če ti sploh menjaš sprednje z zadnjimi?