Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek celulit in KT?

celulit in KT?

Vem da ste to temo že neštetokrat obdelali ampak me vseeno zanima….Pred enim letom sem začela jemati stedril-m zradi prevelikih bolečin menstre,zdej se odlično počutim proti prej,ker imam redno,brez bolečin in še skoraj nič jo ni..V tistih dneh ko jo imam grem lahko kamorkoli,včasih sem bila vedno doma prve tri dni ker sem bila čisto na tleh..Torej vse lepo in prav takrat.Vem kot vse tablete imajo tudi te stranske učinke.Pri meni je zeloo velik problem celulit,res zeloo.Imela sem ga sicer tut prej ampak ne v takem obsegu.Kaj mislite če zamenjam tablete da bo lahko kaj bolje glede tega,ali ne?Ker sem že čisto obupana..Vem pa da je to od tablet,ker se zdravo prehranjujem,pijem 2litra vode,kolesarim vsak dan če se le da20-30 minut,sladkarije jem v mejah normale..Pomislila sem tudi že na to da bi jih prenehala,a nikakor ne morem,ker se vedno spomnim kako je fino če se lahko normalno počutiš v tistih dnevih.Hvala vam in lep dan!

Jaz sem imela isti problem, čeprav sem prej suha, športam … torej vprašala sem ginekologa pa je rekel, da katerekoli KT bi jedla bi imela iste stranske učinke. Žal za nekaj so v redu za drugo ne. Ti pa moram napisati še to, da sem se skoraj pretrgala zaradi tega celulita pa ga nisem mogla uničiti.

Eva pa jih še vedno ješ?Ali ti je celulit izginil ko si jih prenehala?Veš zanima me to ker vem če jih sedaj neham jest vem da se mi bodo spet pojavile bolečine in potem mi je malo logično da bi tudi celulit lahko izginil,ali se motim?Čez kakšno leto jih bom nehala ker si želiva enga otroka vendar me vse to muči,celulitje res tako opazen..kaj šele če bi večkrat jedla sladkarije katerim se tako težko upiram a se:(,še enkrat hvala!

..no, ja, tud če boš nehala s tabletkami, celulit samo zarad tega ne bo izginu, sigurno ne. To je hudič pri teh zadevah, da imajo take stranske učinke. Jz sem zdej že par let brez KT, pa je celulit še zmeraj na riti…hehehe.

Jaz se pa ne strinjam, da je z vsemi KT enako. Sama sem najprej imela Minulet, je bilo vse OK – nič celulita, nič več apetita…Vse OK. Potem so prišle na črno listo, smo šli na Stediril M. Glavoboli, boleče noge, celulit o katerem prej ne duha ne sluha… Probala tudi tiste najnovejše Logest, ki so kao z najmanj hormoni – so me tako prsi bolele, da po stopnicah nisem mogla, ne da bi jih “pridržala” – kriza.
Men so pasale Minulet – je pa od od vsake ženske posamezno odvisno.
Ker so v vseh drugačni odmerki drugačnih hormonov, ne verjamem, da so stranski učinki enaki.

Meni je ginekolog razložil tako: ko ženska jemlje KT je situacija ista kot če je ženska noseča. To pomeni, da ko bom jaz noseča bom imela celulit in pege po obrazu, tako kot so bili stranski učinki pri KT.
Ja, prenehala sem z jemanjem KT in celulit je izginil povsem. Predno sem začela jemati KT nikoli nisem imela celulita. Mogoče pa po prenehanju KT je treba malo več pozornosti posvetiti hrani, rekreaciji … ne pozabite pa, da KT na vsako žensko drugače vplivajo.

U hudo, kok bom šele jaz debela potem.

js bom pa pol probala bit noseča v zimskem času da bo moj celulti manj viden;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close