Najdi forum

CELULIT

Rada bi izvedela, če je katera izmed vas že poskusila nekaj, kar ji je res pomagalo odpraviti celulit.

hvala Ina

Jaz si vsako večer zadnjico in noge zmasiram z kremo NIVEA – vsako večer in verjami, da bolj pomaga kot pa neke kreme, ki jih kupujejo vsepovsod. Koža je napeta, gladka, zraven pa si pomagam z aerobiko. Gre le vstrajen je treba biti.

Meli ali je to preventiva ali si s tem odpravila celulit?

Pomaga kakšno kilo shujsat in to predvsem s telovadbo in pa dolgotrajna (vec mesecev) in redna (vsaj enkrat na dan) masaza za vecjo prekrvavitev. Meni so se najbolje pomagale alge. Pa tudi na prehrano je treba pazit, cim manj mehurckov v pijacah, veliko vode pit… Pa potenje, da se znebis strupov, ki so v podkozju in okrog katerih se potem nabira mascoba in voda v obliki grudic. Potis se pa spet pri miganju ali pa tu in tam v savni.Ce imas celulita mal gre hitreje stran ce ga je vec lahko rabis vec let ampak se ga pa da znebit.

Pomaga veliko vode (2 litra na dan) in telovadba. Vsaj meni.

Aerobika in sprememba prehranjevalnih navad (pol-vegeterianstvo). 3 leta. Vztrajnost torej.

Špela

Jaz sem se ga znebila takrat, ko sem iz svojih 68 kg prilezla na 62 kg. Plavala sem sicer veliko, drugih vaj pa nisem delala. Preparati ti pomagajo le pri tanjšanju denarnice, drugače pa isti efekt dosežeš z masažo in navadno kremo (vlaženje kože, prekrvavitev…)

Pozdravljena!
Ker je celulit v podkozju, raznorazni preparati (kreme in podobno) cisto nic ne pomagajo, saj ne dosezejo mesta, kjer bi morali delovati. Tako najbolj pomaga redna telovadba, cimbolj zdrava prehrana, masaza in pa zauzitje primerne kolicine vode.
Lep pozdrav.

Se opravičujem, da dolgo nisem odgovorila. Celutlit je razdeljen v tri skupine
1. na dotik postane koža rdeča in so občuteni majhni vozlički
– preprečevanje: masiranje vsak dan, dosti tekočine, vadba za tiste dele, ki jih je celulit prizadel
2.videti majhne vboklinice
– preprečevanje: masiranje z anticelulitno kremo – obvezno (namazati oviti v folijo in pustiti 20-30 min), tekočina in vadba
3. Kadar celutli začne boleti je treba k zdravniku ger lahko gre za celulitis kar pa je vnetno stanje.

Ob redni masaži in vadbi se lahko lepo bojujemo proti tej nadlogi, vendar če je celulit prisotne nekaj let in tega nismo počenjali ob nastanku. Znebimo se ga le z liposukcijo.

Meni osebno dosti pomaga masaža ter vadba. Tako da to ni preventva ampak mi je res uspelo vsaj malo kožo napeti in zgladiti gubice, da niso tako vidne. Vedno pa masiram z Niveo body.

Poleg pravilne prehrane, res veliko vode in gibanja, poskusi limfno drenažo. Gre za neke vrste masažo, ki predvsem vzpodbuja prekrvavitev limfnega sistema, saj celulit nastaja prav zaradi preslabe prekrvavljenosti določenih delov delesa.
Če imaš celulita malo, boš še po prvi masaži opazila učinek. Vendar pa naj te ne zavede. Učinek je kratkotrajen in potrebno je še veliko masaž in ostalega, da prideš do trajnega učinka. Poleg tega je zadeva kar precej draga, cenejša izbira pa je (namesto ročne) strojna drenaža, ki pa ni tako učinkovita.

Veliko uspeha.

Mojca

Nekje sem prebrala,da priporočajo vsakodnevno masažo in pri tuširanju menjavanje iz tople na mrzlo vodo in obratno (zaradi prekrvavitve).Probaj!

Mogoče se ti splača iti v salon, kjer imajo anticelulitne programe, še posebno je učinkovit ultrazvok. Videla sem na lastne oči in nisem mogla verjeti!

Hja, kako se pa gibajo cene v salonih za ta postopek?

KAtera NIVEA je to?

KAtera NIVEA je to?

New Report

Close