Cena gradnje hiše
Anonimno 5503, 02.02.2024 ob 13:24
Če smo vsaj malo realni te bo hiša brez parcele ( ki jo že imaš ) stala najmanj 160 m2 x 2000€ = 320.000€. Raje pa dodaj še cca 10% dodatnih nepredvidenih stroškov.
Pa srečno
Se strinjam.
Mi smo sicer gradili vikend. In ja, min 2000€/kv m.
Potem pa oprema od..do.., da ne govorim o urejanju okolice.
Takoj si na min s kakšnim dovozom na 30000. Pa to je minimalno. To je npr.gola cena hiše, brez terase,…
Vse je odvisno, koliko si boš delat sam, če sploh kaj znaš. Podobna m2 hiše me je deset let nazaj prišla okoli 100 ooo e. Sedaj verjamem, da bi si jo postavil za 150000. Govorim, če večino del delaš sam.
Imajo pa sedaj keramičarji ,električarji, malarji, vodovodarji…nore cene.
Meni se ni mudilo in sem hišo večinoma v lastni režiji delal sam 8 let. Sem si pa na račun tega privarčeval lep kupček denarja.
Ne vem pa, kakšne so cene, če daš delat preko na ključ. Mislim, da se ti tako ne splača gradit, je predrago.
Odvisno kakšna,imaš vse podatke pri trgovcu Merkur in zracunas. Jaz bi na svoji parceli postavil leseno hišo veliko 93m2 in me stane samo 65000 eurov od a do z. Men so zelo všeč lesene hiše. Prodaja se od 150 tisoč evrov v Sloveniji naprej. Imam pa leseno hišico samo 15 m2 na vrtu v Angliji,postavil lani zelo poceni. Jaz sem za lesene.
Podtavi si pasivno hišo na ključ.
Ni zajebancije, sivih las ko loviš razne krovce, oknarje…parketarje…
Hiro narejeno. Ne gradi se hiš za več generacij…ker se je izkazalo za jalovo delo, kreganje sorojencev…
Pa tudi stil gradnje bo zastarel, potem spet prezidavajo, dozidavajo.
Najhitreje se vselis in že uživaš…