Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis cena lektoriranja

cena lektoriranja

Ali mi lahko kdo pove, koliko me bo stalo lektoriranje diplome (40 strani)?

Cena je odvisna od same količine besedila (št. strani ne pove dovolj), kakovosti besedila itd. Pošlji besedilo, nato lažje sporočim natančnejšo ceno.

nataša

Meni so doktorat lektorirali za 450 SIT/avtorsko stran (=1872 znakov se mi zdi) in to zelo dobro.

To je bilo pa zelo poceni oziroma pod ceno, pravnica. Sama sem lektorica, že vrsto let, pa se teksta ne bi niti dotaknila za vsaj 800-1000 tolarjev na stran. 800 za znance, sicer se pa cene gibljejo kar okoli 1500 tolarjev na stran. Vem, veliko, ampak pri lektoriranju gre za veliko več kot le postavjanje vejic in podobno.

Soglašam, da je bila cena zelo ugodna, druga ponudba je bila cca 800 SIT, ampak lektorica, ki mi je lektorirala je študentka in to počne preko študentskega servisa, tako da najbrž ceno tudi zato postavi na ta način. Se pa strinjam, da je dobro lektoriranje res res težko in predvsem natančno delo.

Je pa bila moja lektorica prva, ki je že lektorirala zahtevne pravne tekste, ki je imela posluh za pravno terminologijo in izjemno hitro je razumela tekst tudi pomensko (saj je to pogoj, da je lahko smiselno postavila ločila ob opombah pod črto, vrstni red besed, slovenske izraze za tujke oziroma okorne prevode…). Zelo sem bila zadovoljna, čeprav je glede na količino teksta tudi strošek kar bil.

Res pa je tudi, da se pri pravnikih pričakuje, da smo na tej stopnji študija sami sposobni napisati jezikovno čisto besedilo in se šteje, da lektoriranje ni potrebno, moje pisanje pa so še posebej pohvalili (pred lektoriranjem), kako da ni potrebno postaviti nobene vejice, kaj šele, da bi vsebovalo slovnične napake (no, seveda je bilo oboje potrebno popravkov).

Več plati pač.

New Report

Close