cena maše
v kakšnem smislu maša, mislim kaj ima obletnica veze da daš za mašo za obletnico- kaj to pomeni, kaj v kakšnem smislu se tam mašuje za obletnico, tega sploh ne razumem. Razumem npr, da daš za mašo ne vem po enem letu ko ti je nekdo umrl in mašujejo za tega pokojnika da bi prišel v nebesa, če še ni, ampak za obletnico, naj mi prosim lepo nekdo razloži
hrrr, 29.07.2024 ob 13:22
v kakšnem smislu maša, mislim kaj ima obletnica veze da daš za mašo za obletnico- kaj to pomeni, kaj v kakšnem smislu se tam mašuje za obletnico, tega sploh ne razumem. Razumem npr, da daš za mašo ne vem po enem letu ko ti je nekdo umrl in mašujejo za tega pokojnika da bi prišel v nebesa, če še ni, ampak za obletnico, naj mi prosim lepo nekdo razloži
Maše so navadno “obletne”. Dajo se za obletnice rojstva, smrti, za dober namen…
Obletnica pomeni, da je “ob letu”, približno v tem času, lani, predlani, pred xy leti se to in to zgodilo. Ja?
Mašujejo, da pride v nebesa…
Odkod vam pa ta NEUMNOST?
V trenutku odhoda gre TAKOJ v nebesa, če je seveda živel sveto. Če ni, mu nobena maša ne bo pomagala…Bo pač ostal sam, brez prisotnosti kogarkoli, na temp. vesolja. Morilec, samomorilec, če katera hoteno splavi, to je tudi umor, tat, goljuf (Janković), razuzdanec,….
Vesel oče, 29.07.2024 ob 14:27
Mašujejo, da pride v nebesa…
Odkod vam pa ta NEUMNOST?
V trenutku odhoda gre TAKOJ v nebesa, če je seveda živel sveto. Če ni, mu nobena maša ne bo pomagala…Bo pač ostal sam, brez prisotnosti kogarkoli, na temp. vesolja. Morilec, samomorilec, če katera hoteno splavi, to je tudi umor, tat, goljuf (Janković), razuzdanec,….
aha ja, potem je boljši BUDA, ker on se ne maščuje v tem smislu, da če si storil to in to ne boš šel…. boš prišel še enkrat na ta svet in prihajal vse dokler ne boš boljši človek in spoznal kaj delaš narobe. Jaz sem pa imel od nekje nek podatek, da tudi če si naredil ne vem kaj, če greš k sveti spovedi in se spoveš in pokesaš ti Bog oprosti, ja a ni več tko? Baje dobiš pokoro in to oddelaš in greš lahko v nebesa, tudi če je punca imela hoten splav, ali pa kaj drugega
Vesel oče, 29.07.2024 ob 13:19
Prostovolno. Date, če hočete.
ma kaj ti nabijaš kaki prostovoljno.. vsaka maša se plača mislim da je od 15 eur dalje.. odvisno do župnije . prostovoljno pa daš ti samo tisti kovanec ko hodijo s tisto mošnjo okoli.. kaj ste pametni vsi ko še cerkve od blizu niste videli razen cvička pa šanka pijančki
Priporočen dar za sveto mašo je 25 €. Maše se ne plača, pač pa se jo naroči. Vrednost svete maše je tako visoka, da nima cene. Če kdo želi dati za mašo in nima denarja, mu jo mora duhovnik prav tako darovati, čeprav zanjo ne dobi denarja. Tako je to.
Maše lahko darujemo za različne namene: za pokojne, za zdravje, za mir v družini, za srečno operacijo, za srečno zadnjo uro, nosečnice za srečen porod. itd.
dolgo, vroče poletje, 29.07.2024 ob 15:33
Priporočen dar za sveto mašo je 25 €. Maše se ne plača, pač pa se jo naroči. Vrednost svete maše je tako visoka, da nima cene. Če kdo želi dati za mašo in nima denarja, mu jo mora duhovnik prav tako darovati, čeprav zanjo ne dobi denarja. Tako je to.
Maše lahko darujemo za različne namene: za pokojne, za zdravje, za mir v družini, za srečno operacijo, za srečno zadnjo uro, nosečnice za srečen porod. itd.
ma kaj serješ ti kateri duhovnik ti bo mašo daroval brez keša ne bluzi pa ne serji ker to ni res.. ti dreki pobirajo totalno za use.. tako da se človek prav boji da kerega stisne kr si v bankrotu..tak da ne nabijaj nekaj da je zastoj in priporočeno ker to ni res
Je kar lepo res. Tako je, kot je napisal- a dolgp, vroče poletje. Kdor da, ga že žepi tiščijo.
In še:
Jaz sem pa imel od nekje nek podatek, da tudi če si naredil ne vem kaj, če greš k sveti spovedi in se spoveš in pokesaš ti Bog oprosti, ja a ni več tko? Baje dobiš pokoro in to oddelaš in greš lahko v nebesa, tudi če je punca imela hoten splav, ali pa kaj drugega.
To pa je komunistična propaganda, enaka tisti, da okoli uršulinskega samostana mrgoli zakopanih spravljeni otrok in da so odkrili skrivni hodnik do franč. samostana.
1) Dvomim, da bi po stoletjih še kaj ostalo v zemli od splavlenih otrok.
2) Redovniki, redovnice so imeli vedno poseben status in za sex niso potrebovale skrivnega hodnika….
Če nmaš, 29.07.2024 ob 20:11
Poznam primer, ki niso mogli dati denarja za mašo. Pa jo je duhovnik opravil brezplačno.
ma je on opravil brezplačno moj kurac ja..zato pa je letal okoli pol z tisto njihovo sulico..cerkev so eni največji lopovi in lenuhi pedofili ter klošarji in nič več od tega..pa še davka nerabijo plačevat da vam porivajo vaše otroke a ni to popolno??
ma ne seri, 29.07.2024 ob 15:44
ma kaj serješ ti kateri duhovnik ti bo mašo daroval brez keša ne bluzi pa ne serji ker to ni res.. ti dreki pobirajo totalno za use.. tako da se človek prav boji da kerega stisne kr si v bankrotu..tak da ne nabijaj nekaj da je zastoj in priporočeno ker to ni res
Ne, ne drži če nimaš denarja je njegova krščanska dolžnost, da opravi mašo če je želja. Sem bila prisotna, ko mati za sina ob smrti ni imela denarja za mašo in cerkveni pogreb. Župnik je vse opravil, sicer mu je mati kasneje dala nekaj denarja. Pošteno. Sicer nisem naklonjena farnem ampak ta fajmošter je bil korekten.