Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cena oken za 3 sobno stanovanje?

cena oken za 3 sobno stanovanje?

Saj gledam malo cenike, ampak toliko je ponudnikov in preden zberem ponudbe, me tako na prvo žogo zanima – koliko je primerna cena za srednjo kvaliteto oken za 3 sobno stanovanje, okna so pa čez celo steno, od tega so ena balkonska vrata…?
Bi lahko blo 2000 € dovolj?
Kolk pa pol cca pridejo še senčila in zavese?

Ni dovolj. Jaz sem kakšne 3 leta nazaj dala nekaj več kot 3000 €, če se prav spomnim Imela sem 3 frčade in 2 strešni okni.

Milsim, da ne bo dovolj, razen če so plastična okna toliko ceneje (mi smo dali lesena). CCa 4 leta nazaj smo dali malo več kot 3.000 EUR za 3 dvokrilna navadna okna in eno čez celo steno, ki ima tudi (navadna) balkonska vrata. Vsa okna imajo že zraven senčila (zunanje ali notranje žaluzije), zaves pa nimamo. Baje da so plastična okna ceneje, veliko prihtaniš tudi pri balkonskih vratih, če so čisto navadna in ne drsna, pa tudi pri desnih je več variant, ki so cenovno različne.

Mislim da je 2000€ premalo za 3 sobno stanovanje, sploh ker so okna čez celo steno.

Kar se senčil tiče je to poceni, ampak spet odvisno kakšna želiš. Navadne žaluzije te pridejo cca 20€ na okno, so pa spet odvisne cene od dimenzij.

Zavese niso nujno zlo če imaš malce finančne krize. Če imaš žaluzije, oz. senčila pa nova okna, bi jaz če si ne bi mogla privočit še malce počakala z zavesami. Sicer imaš pa v Ikei zelo poceni zavese, sploh za velika okna in vrata.

Ko smo mi menjali okna, sem izbrala 10 ponudnikov, jih poklicala oz. poslal mail z dimenzijami, kaj želim in sem potem primerjala cene. Pa bodi previdna pri cenah, ker so več ali manj brez davka. Pa vsakega povprašaj o popustu na gotovino.

Pred nekaj leti (še v času tolarjev) so bila PVC okna v dveh prostorih, čez celo steno (nekaj čez 3 metre, trokrilno okno) malo več kot 600.000 tolarjev. Z roletami.

V trosobnem stanovanju predvidevam, da imaš 3 sobe+kuhinjo, torej 4 prostore, in 2.000 evrov tudi slučajno ne bo dovolj.

Sicer pa ima večina firm, ki se ukvarja z menjavo oken, na spletnih straneh možnost informativnega izračuna – vneseš okvirne dimenzije in ti pošljejo ponudbo.
Če te zanima bolj natančno, pa pač pokličeš in pridejo sami izmerit.

Po forumih je pa čist brez veze take stvari spraševat.

Mi smo dali predlani za tri velika okna, dve manjši okni in ena balkonska vrata okoli 2.500EUR.
Gre pa za dve otroški sobi.
lp

O pravkar dala delati predračun pri tveh ponudnikih – MIK Celje 3600€, Secom 3400€ in AJM 3600€ – za trosobno stanovanje in ena balkonska vrata + vmesne žaluzije – ne rulete.

3 ss, 4 navadna okna, eno polovično dodatno in balkonska vrata – v novembru dali 2800. Povsod rolete, razen na enem oknu in balkonskih vratih.

za dva krat po trikrilna okna z zunanjimi roletami..1670,00 €. Pred 4 meseci..

lp

leta 2009, trisobno stanovanje, 4 velika okna, kopalniško okno in balkonska vrata, plastična bela, 2 roleti, ostalo žaluzije,,,1800 eur pri MIK celje. SMo pa menjali vsi v bloku in je bilo nekaj dodatnega popusta.

Če ne veš dimenzij, ti opisi kot “navadna okna”, “velika okna”, “trokrilna okna”, “okna čez celo steno” … čist nič ne pomagajo. In seveda cene takih oken še manj.

Mislim, da bo 2.000 EUR malo premalo. Pred leti smo dali Secom 6 srednje velikih oken v pritličje in je bilo zelo poceni – takrat 240.000 SIT, kar je danes okoli 1000 eur. Vem, da so bili kar ene 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši od najbližjega ponudnika. Je pa res, da so nam jih samo noter dali, stara smo odstranili sami, tudi sami odpeljali in rihtali okoli okna.

Mi smo lani za eno plastično okno pri Ajm, dali 610€. So pa ta okna super, dobro tesnijo.

hmm nam jih je delal en privatnik bogu iza nogu 🙂
za 13 oken in vhodna vrata smo plačali nekaj več kot 2500 eur ..seveda brez senčil..
dva okna sta večja od 3m in so plastična

Pa saj ti pridejo delat predračun. Toti tukaj nihče ne zna povedat. Mi za 3 sobno srednji rang z roletami ipd bi dali 6500 e

New Report

Close