cena parcele s hišo (propadajočo)
Zdravo,
zanima me, če mi lahko tisti “ki ste v tem” malo svetujete kako postaviti neko ceno glede prodaje parcele s hišo.
Podedovali smo hišo, ki je bila nevzdrževana zadnjih nekaj let, mogoče 10, tako da je v zelo slabem stanju, saj je na strehi manjša luknja, tudi v prostorih je polno smeti, verjetno tudi kakšne male živalice, saj je človek, ki je notri živel, že težko skrbel za sebe, tako da je živel v grdih razmerah.
V glavnem hiša je v Brežicah, obrobje mesta, 5 minut peš do železniške postaje, do mesta 20 minut peš. Ima vodo, elektriko. Ne vem kaj je še pomembno povedat, da mi lažje svetujete, saj nimam izkušenj z nepremičninami.
Aja, površina parcele je 620 m2, hiše pa približno 80 m2. Hiša ima lep razpored, če bi jo kdo obnavljal (ne vem kdaj se splača obnavljati – glede dokumentov, ipd).
Na PISO je izpisana vrednost nepremičnine cca. 38.000€.
Prosim za vaša mnenja.
Hvala
lokacija je OK, 24.04.2025 ob 22:00
Lokacija je oK.
Verjetno ima že vsa dovoljenja in priključke?
V takšnem stanju pričakuj cca 40.000.
Za prenovo zunanjosti ne rabiš gradbenega dovoljenja!!!
Priporočam obnovo.
To res ni dovolj. Sama parcela ima svojo ceno, ki je vsaj 30 000.
Objekt pa, ker ima gradbeno in zagotovo tudi uporabno dovoljenje ter vodo in elektriko pa vsaj 50 000.
Jaz bi postavila ceno okrog 70 000.
Sploh pa ne bi prodala. Bi naredila 2 stanovanji po cca 35 m2 in bi imela vikend blizu Čateških toplic in term Paradiso.
na vrt, 24.04.2025 ob 21:45
Ne vem koliko je cena m2 stavbnega zemljišča v Brežicah. Lahko je 50- 100 -120 €?
To moraš ugotoviti. Malo poglej v ETN, če se je kaj prodajalo zadnje čase.
Potem upoštevaš še ceno gradbenega dovoljenja, soglasij, komunalnega prispevka to bi znalo biti okrog 30 000 do 40 000
Hvala za odgovor vsem. Jaz bi jo najraje obdržala, ampak trenutno in po moje še vsaj par let ne bomo finančno zmožni obnove…
“na vrt” hvala za odgovor, točno to me zanima.
Se pravi vsa dovoljenja in soglasja naj bi bila cca 30-40 tisoč?
Potem računam še po kvadratu dodatno? Ali predvidevaš, da je vse skupaj toliko?
Da se malo pripravim za kupce…
Ugh, tough decision! The location sounds great, but the renovation is quite a project. Maybe really check out some ads and try to get some offers to see where you stand. Good luck! https://brainrotclicker.org/
avto679, 25.04.2025 ob 09:13
če imaš denar jo podreš in posaviš novo, na parceli imaž že elektriko, vodo kar je prednost
Prednost je v obnovi za kar ne rabiš gradbenega dovoljenja. Hiša se podre, če je res zanič in se cela razpada.
Za podiranje in novogradnjo rabiš cel kup dragih dovoljenj in izvajalcev.
Ena opcija je prodaja v stanju kot je za 50.000-70.000, druga opcija je kredit s hipoteko in izgradnja nečesa kar se bo dobro prodalo.
Brežice niso ravno Ljubljana, da bi se tepli za zemljišče.
anika87, 24.04.2025 ob 21:29
Zdravo,
zanima me, če mi lahko tisti “ki ste v tem” malo svetujete kako postaviti neko ceno glede prodaje parcele s hišo.
Podedovali smo hišo, ki je bila nevzdrževana zadnjih nekaj let, mogoče 10, tako da je v zelo slabem stanju, saj je na strehi manjša luknja, tudi v prostorih je polno smeti, verjetno tudi kakšne male živalice, saj je človek, ki je notri živel, že težko skrbel za sebe, tako da je živel v grdih razmerah.
V glavnem hiša je v Brežicah, obrobje mesta, 5 minut peš do železniške postaje, do mesta 20 minut peš. Ima vodo, elektriko. Ne vem kaj je še pomembno povedat, da mi lažje svetujete, saj nimam izkušenj z nepremičninami.
Aja, površina parcele je 620 m2, hiše pa približno 80 m2. Hiša ima lep razpored, če bi jo kdo obnavljal (ne vem kdaj se splača obnavljati – glede dokumentov, ipd).
Na PISO je izpisana vrednost nepremičnine cca. 38.000€.
Prosim za vaša mnenja.
Hvala
Poln kurac imam vseh prepotentnežev, kaj bi oni vse naredili, nekdo bi celo s plehom pokrival , pizda , a je to kurnik ????? Pa da sploh ne govorim koliko je cenilcev nepremičnine ??!!!! In kje ste vsi vi prepotentneži hodili, ko je država kupovala sodniško stavbo na Litijski, kaj niste takrat prišli s svojimi cenitvami, da nebi toliko preplačali stavbe. Dajte se ukvarjat s tistim kar obvladate , IN TO JE Z LASTNO RITJO!!!!!!!
Tebi Anika pa , daj kontakt, parcela mi je zanimiva, morda prideva skupaj, LP
Sovražim Janšo !!, 25.04.2025 ob 12:47
Poln kurac imam vseh prepotentnežev, kaj bi oni vse naredili, nekdo bi celo s plehom pokrival , pizda , a je to kurnik ????? Pa da sploh ne govorim koliko je cenilcev nepremičnine ??!!!! In kje ste vsi vi prepotentneži hodili, ko je država kupovala sodniško stavbo na Litijski, kaj niste takrat prišli s svojimi cenitvami, da nebi toliko preplačali stavbe. Dajte se ukvarjat s tistim kar obvladate , IN TO JE Z LASTNO RITJO!!!!!!!
Tebi Anika pa , daj kontakt, parcela mi je zanimiva, morda prideva skupaj, LP
Ne se zaletavat in grizt, šč…..
Zagotovo bi jo rad ogoljufal, ker ti gre na živce, da ji poskušamo dopovedat,
da je 38 000 vsaj 3 x premalo za to lokacijo in za hišo z mini luknjo v strehi in nekaj smeti po kotih. Ter elektriko in vodo na parceli. Anika, ne daj mu je pod 120 000.
Tisto manjšo luknjo pa le popravite, to je poceni. Par letvic in par strešnikov, pa bo.
flikaj streho, 25.04.2025 ob 13:03
Ne se zaletavat in grizt, šč…..
Zagotovo bi jo rad ogoljufal, ker ti gre na živce, da ji poskušamo dopovedat,
da je 38 000 vsaj 3 x premalo za to lokacijo in za hišo z mini luknjo v strehi in nekaj smeti po kotih. Ter elektriko in vodo na parceli. Anika, ne daj mu je pod 120 000.
Tisto manjšo luknjo pa le popravite, to je poceni. Par letvic in par strešnikov, pa bo.
Strokovnjak, kaj pa ti ne kupiš, če se ti zdi ugodno ??????????? Seveda ne moreš , ker si kavčar nesposoben, nič ne znaš narediti in predvsem si socialni problem, zažrt v sistem. požri se od fovšije nesposobnež , saj itak ne moreš nič imeti ker si defekten.
Sovražim Janšo !!, 25.04.2025 ob 13:45
Strokovnjak, kaj pa ti ne kupiš, če se ti zdi ugodno ??????????? Seveda ne moreš , ker si kavčar nesposoben, nič ne znaš narediti in predvsem si socialni problem, zažrt v sistem. požri se od fovšije nesposobnež , saj itak ne moreš nič imeti ker si defekten.
Eh….
nikoli ne veš, kdo je na drugi strani.