cena poročnih prstanov
sva čisto nova glede koliko te stane poroka itd. Tako sva s partnerjem včeraj šla v zlatarno, da si ogledava poročne prstane. KO sva se odločila za belo zlato in ne preveč debeli prstan me je skoraj na rit vrglo ko je prodajalka rekla 700 €. Nakit ki ga nosim je srebrn in cena mojih prstanov je cca 30 do 60 €.
Pred leti ko se nisem razmišljala o poroki in se v te stvari nisem poglabljala, so hodili na Hrvaško po prstane ker so cenejši.
Koliko ste vi dali za poročne prstane in kje ste jih kupili.
Tudi midva sva izbrala pri lokalnem zlatarju. Še kar masivna prstana iz belega in rumenega, deloma brušenega zlata sta naju stala 323 EUR za par z vštetim 10% popustom za gotovino.
Ob nakupu sva dobila kot darilo steklenico poročne penine.
Da, ZC ima res visoke cene. Nisem se pa spuščala v podrobnosti, če je njihov nakit res toliko kvalitetnejši od drugega….. ker estetsko za moje pojme ne izstopa.
No, ko berem vse odgovore, moram povedati, da sva sama res dala 770€. Ampak mi ni žal. Oba sta zlata, sama pa imam še 12 briljantkov na svojem prstanu. Nama sta bila všeč, zato sva ju kupila.
Sem mnenja, da za prstane ne šparat. Imela ga boš celo življene. Je nekaj, kar te bo spominjalo na enega od najlepših dni v tvojem življenju.
Je pa res, da moraš premislit o kvaliteti in ceni. Poišči zlatarja, ki dela po naročilu. Poiščeš slike prstanov, ki so vama všeč in povprašaš po cenah pri različnih zlatarjih.
Tudi najini bi morali biti skoraj 500€ dražji, pa sva našla alternativo.
@matt79 Kje se nahaja ta famozna zlatarna v stari gorici?
Ljubljane in vecjih krajev se je treba izogibat, ce je le mozno. Zelo malo jih se dela prstane rocno in menim, da porocni so nekaj posebnega, da ni kar tako za kupit nekaj iz kataloga. Pogovorite se z zlatarjem o svojih zeljah, prilozite slikice, ce jih imate ipd … prstane si morate ogledati med izdelavo, da lahko tudi kaj spremenite – cim bolj osebni pristop. Preverite Atelje DR V Grosupljem (atelje-dr.si), lustn prostor, vidna delavnica in poceni. Nama je bilo zelo vsec
d&m
meni pa ta prstan veliko pomeni,zato sva z možem dala delat prstane po naročilu,dala sva svoje zlato in sva tako za njiju plačala 3.500 eur,če pa bi jih kupila v zlatarni,bi bila vredna čez 5000 eur,res pa,da ima moj 4 briljantke in en diamant 0,80 karata,mož pa ima en briljant. To sva si pa privoščila,ker sva imela poroko bolj skromno,saj nisva hotela vabiti obrekljivcev in nevoščljivcev,ker je bil to najin dan,ki nama pomeni največ.Tako,da ,če imate možnost,raje dajte delat prstane nekomu,ki dela privat,kot pa da jih kupujete v zlatarnah. Srečno